Breaking news

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ
A

Θέμα χρόνου είναι η αποστολή της προκήρυξης του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού στο Εθνικό Τυπογραφείο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η προκήρυξη για τον μεγάλο διαγωνισμό του δημοσίου αναμένεται να δημοσιευθεί μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, ενώ οι αιτήσεις των υποψηφίων θα ξεκινήσουν περίπου 10 ημέρες μετά την δημοσίευση.

Όσοι λοιπόν θέλουν να διεκδικήσουν μία μόνιμη θέση στο δημόσιο μπορούν από τώρα να γνωρίζουν το χρονοδιάγραμμα του ΑΣΕΠ για την διεξαγωγή διαγωνισμού και να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson:

 • Τις επόμενες ημέρες θα σταλεί η προκήρυξη στο Εθνικό Τυπογραφείο
 • Μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου θα εκδοθεί η προκήρυξη
 • Τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου ή τις πρώτες του Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις οι οποίες θα διαρκέσουν για περίπου δύο εβδομάδες
 • Τον Μάρτιου του 2023, εκτός απροόπτου, θα διεξαχθεί η γραπτή δοκιμασία

Χωρίς όριο θέσεων η προκήρυξη

Έχουμε γράψει και σε παλαιότερα άρθρα ότι αυτός ο διαγωνισμός θα είναι καινοτόμος, τόσο όσο προς τον τρόπο που θα προκηρυχθούν οι θέσεις όσο και ως προς την «ύλη» του διαγωνισμού.

Υπενθυμίζουμε ότι η προκήρυξη του Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού δεν θα περιλαμβάνει ένα προκαθορισμένο αριθμό θέσεων αλλά θα είναι «ανοικτή» σε απεριόριστο πλήθος συμμετοχών. Με τον τρόπο αυτό θα εξεταστούν όλοι όσοι δηλώσουν συμμετοχή και κατέχουν τα απαραίτητα πτυχία και κριτήρια. Μετά την γραπτή εξέταση θα δημιουργηθεί ένας πίνακας επιτυχόντων, βάσει του οποίου οι υπηρεσίες του δημοσίου θα μπορούν να αντλούν εργαζομένους μέχρι το 2024.

Με τον τρόπο αυτό το ΑΣΕΠ θα δημιουργήσει ουσιαστικά μία «δεξαμενή» εργαζομένων, οι οποίοι θα απορροφηθούν όποτε και εάν προκύψουν ανάγκες. Υπενθυμίζουμε, ότι σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, για το 2023 έχουν προγραμματιστεί, 17.942 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο.

Τεστ γνώσεων και δεξιοτήτων στον διαγωνισμό

Έχουμε επίσης γράψει παλαιότερα, ότι και το περιεχόμενο, δηλαδή η ύλη και ο τρόπος που θα εξεταστούν οι υποψήφιοι, θα αποτελεί έκπληξη σε σχέση με τα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τους γραπτούς διαγωνισμούς του δημοσίου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson, δεν θα υπάρχει ξεχωριστή εξέταση για την εκάστοτε ειδικότητα, αλλά, όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα ίδια θέματα.

Μάλιστα, θα υπάρχουν όλα και όλα δύο διαφορετικά τεστ στα οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι. Το πρώτο θα είναι ένα τεστ γενικών γνώσεων και το δεύτερο ένα τεστ δεξιοτήτων.

Η μεγαλύτερη κοινότητα σε Facebook - Viber για το Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά το τεστ δεξιοτήτων θα είναι γραπτό, θα διεξαχθεί με τη μέθοδο των πολλαπλών επιλογών (multiple choice) και θα αξιολογεί την ικανότητα των υποψηφίων να αναλύουν προβλήματα καθώς και να ιεραρχούν τις ανάγκες στον χώρο εργασίας.

Παραδείγματα ερωτήσεων εξέτασης με απαντήσεις από το GoLearn

Στην Ελλάδα ο κορυφαίος φορέας προετοιμασίας για τον Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός GoLearn ο οποίος προετοιμάζει και μοριοδοτεί κάθε χρόνο πάνω από 40.000 ενήλικες που θέλουν να διορισθούν στο δημόσιο μέσω προκήρυξης, διαγωνισμού και πινάκων ΑΣΕΠ.

Είναι μάλιστα ο μοναδικός φορέας που συνεργάζεται με Δημόσια Πανεπιστήμια και κορυφαίους πανεπιστημιακούς πραγματοποιώντας πανελλαδικά πάνω από 15 μοριοδοτούμενα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Προετοιμασία με την επιμέλεια και το κύρος του τ. Αναπληρωτή Πρύτανη του Παν.Πατρών, Χρήστου Παναγιωτακόπουλου

Ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός θα αφορά χιλιάδες διορισμούς σε όλο το δημόσιο, σε όλη τη χώρα σε δήμους, υπουργεία, περιφέρειες,  φορείς κ.α.

Στο παρακάτω βίντεο ο οργανισμός σας παρουσιάζει παραδείγματα ερωτήσεων (με τις απαντήσεις τους) που μπορεί να συναντήσετε στις εξετάσεις στις 4 ενότητες!

 • Παραδείγματα ερωτήσεων εξέτασης σε Γλωσσικό Συλλογισμό  (ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ)
 • Παραδείγματα ερωτήσεων εξέτασης σε Αριθμητικό Συλλογισμό  (ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ)
 • Παραδείγματα ερωτήσεων εξέτασης σε Αποτελεσματικότητα στην εργασία (ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ)
 • Παραδείγματα ερωτήσεων εξέτασης σε Γενικές Γνώσεις

Δείτε το βίντεο

ΚΑΝΤΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΔΩ

Δεκτά όλα τα πτυχία ΑΕΙ και ΤΕΙ;

Ο διαγωνισμός, σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, θα απευθύνεται αποκλειστικά σε απόφοιτους Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Αν και δεν είναι ακόμα δεν είναι απολύτως γνωστό εάν ο διαγωνισμός θα κάνει δεκτά όλα τα πτυχία, η είδηση ότι τα θέματα θα είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους μας κάνει να στραφούμε προς αυτό το συμπέρασμα.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν δεν γίνονται δεκτά όλα τα πτυχία, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι θα γίνονται δεκτά εκατοντάδες πτυχία για πάρα πολλές ειδικότητες.

Πώς θα προλάβετε τον Διαγωνισμό και ποιο είναι το κορυφαίο Φροντιστήριο ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Αυτή είναι η πρώτη σε επιλογή προετοιμασία στην Ελλάδα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τον Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

Η κορυφαία εξ αποστάσεως προετοιμασία στην Ελλάδα (Δείτε περισσότερα εδώγια τον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ έχει διάρκεια 3 μήνες (και 2 μήνες τελικές επαναλήψεις έως την εξέταση) και πραγματοποιείται από την goLearn εξ αποστάσεως

Ο λόγος που αποτελεί αυτή την στιγμή νο1 σε όλη την Ελλάδα είναι αρχικά η εμπειρία του GoLearn με πάνω από 40.000 ενήλικους να το επιλέγουν κάθε χρόνο για να μοριοδοτηθούν - προετοιμαστούν για προκηρύξεις ΑΣΕΠ και από την άλλη το ιδιαίτερα χαμηλό κόστος που ισχύει μόνο για το μήνα Οκτώβριο

Η εξ αποστάσεως προετοιμασία περιλαμβάνει:

 • Την ύλη κάθε ενότητας εξέτασης διαρθρωμένη σε κεφάλαια, σε συνοπτική και εύληπτη μορφή
 • Εκπαιδευτικό υλικό διαμορφωμένο με βάση τις ανάγκες και τις ενότητες του Διαγωνισμου χωρισμένο ανά ενότητα και κεφάλαιο
 • Online tests με ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών πάνω στη συγκεκριμένη ύλη
 • Σημειώσεις καθηγητών
 • Τεστ αποτελεσματικότητας
 • Πρακτική εξάσκηση με ερωτήσεις απαντήσεις όπως θα γίνει στην εξέταση
 • Επικοινωνία με καθηγητή για καθοδήγηση και επίλυση αποριών
 • Συνεχής ανατροφοδότηση
 • Ανοικτή πλατφόρμα μέχρι τις εξετάσεις για πρόσβαση στο υλικό και στα Test
 • Έξτρα επαναλήψεις έως τις εξετάσεις
 • Η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή 24 ώρες το 24ωρο για συνεχή εντατική προετοιμασία και για διάβασμα όποτε εσείς θέλετε μέσα στις ημέρες του προγράμματος

Δείτε περισσότερα εδώ και προλάβετε την έκπτωση 50%

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις