Breaking news

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ
A

Θέμα ωρών είναι, σύμφωνα με αποκλειστικές και έγκυρες πληροφορίες του proson.gr, η έκδοσης της προκήρυξης του πανελληνίου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, η οποία αναμένεται να πάρει ΦΕΚ και να δημοσιευθεί είτε σήμερα, Δευτέρα, είτε το αργότερο μέχρι αύριο, μεσημέρι Τρίτης. Η αποστολή της μεγάλης προκήρυξης του δημοσίου στο Εθνικό Τυπογραφείο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, επιβεβαιώνοντας όλα τα αποκλειστικά ρεπορτάζ του proson.gr περί των χρονοδιαγραμμάτων της Αρχής.

Ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός του δημοσίου, ο οποίος θα διενεργείται κάθε δύο χρόνια, θα αποτελεί από εδώ και στο εξής μία μεγάλη «πύλη εισόδου» για χιλιάδες νέους δημόσιους υπαλλήλους, ιδιαίτερα στον κλάδο των διοικητικών. Στις εξετάσεις μπορούν να συμμετάσχουν αποκλειστικά απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ, όπως έγινε γνωστό με την αποστολή του διαγωνισμού στο Εθνικό Τυπογραφείο, η προκήρυξη κάνει δεκτά όλα τα πτυχία.

Δείτε ΕΔΩ τον πίνακα θέσεων της μεγάλης προκήρυξης του δημοσίου!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή περιλαμβάνονται οι 16.000 μόνιμες προσλήψεις για το 2023, που είχε ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. Ορισμένες από αυτές τις προλήψεις που αφορούν κλάδους ΠΕ και ΤΕ θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά μέσω των επιτυχόντων του διαγωνισμού!

Να σημειωθεί ότι, όπως έχουμε γράψει και σε παλαιότερα αποκλειστικά άρθρα, οι αιτήσεις για τον διαγωνισμό θα «τρέξουν» αποκλειστικά εντός του Δεκεμβρίου. Όσοι θέλουν λοιπόν να συμμετάσχουν θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους στο ΑΣΕΠ εντός των προκαθορισμένων ημερομηνιών που θα αναγράφονται στο σχετικό ΦΕΚ.

Οδηγίες βήμα - βήμα

Το proson.gr σας παρουσιάζει αναλυτικές οδηγίες βήμα - βήμα για το πώς θα κάνετε την ηλεκτρονική αίτηση στο ΑΣΕΠ, μόλις ανοίξει η πλατφόρμα!

Να σημειωθεί αρχικά ότι για την συμμετοχή των υποψηφίων στον διαγωνισμό απαιτείται η έκδοση και πληρωμή ηλεκτρονικού παράβολου, η οποία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαφορετικά η αίτηση δεν λαμβάνεται υπόψη. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τον κωδικό του ηλεκτρονικού παραβόλου στο απαραίτητο πεδίο της αίτησης όπως φαίνεται αναλυτικά παρακάτω.

Για να κάνετε λοιπόν την ηλεκτρονική σας αίτηση θα πρέπει να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική σελίδα του ΑΣΕΠ: Αρχική (asep.gr)

Στην συνέχεια:

Από την κεντρική ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ επιλέξτε: «e-Υπηρεσίες» ή «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες»

Πώς θα κάνετε αίτηση στο ΑΣΕΠ

Στη συνέχεια θα πρέπει να επιλέξετε «Μητρώο» (αν δεν το έχετε ήδη συμπληρώσει από παλαιότερους διαγωνισμούς) ή «Αίτηση» για να υποβάλλετε νέα αίτηση

Πώς θα κάνετε αίτηση στο ΑΣΕΠ

Αφού επιλέξετε το «κουτί» που σας ενδιαφέρει, θα πρέπει να συνδεθείτε, χρησιμοποιώντας είτε κωδικούς ΑΣΕΠ είτε κωδικούς taxisnet.

Συνίσταται να χρησιμοποιήσετε κωδικούς taxisnet, ώστε στο σύστημα να αντλήσει αυτόματα και χωρίς λάθη ορισμένα από τα προσωπικά σας στοιχεία. 

Πώς θα κάνετε αίτηση στο ΑΣΕΠ

Εάν εισέρχεστε πρώτη φορά στην ιστοσελίδα, θα πρέπει αρχικά να συμπληρώσετε όλα τα προσωπικά σας στοιχεία καθώς και τα προσόντα σας, στο «Μητρώο».

Καλό θα είναι να συμπεριλάβετε όλα τα προσόντα σας, ακόμα και αυτά που ίσως δεν περιλαμβάνονται στην προκήρυξη, προκειμένου να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στο μέλλον.

Πώς θα κάνετε αίτηση στο ΑΣΕΠ

Σημαντικές Επισημάνσεις σχετικά με την καταχώριση στοιχείων στο Μητρώο

 • Η Ταυτότητα καταχωρίζεται στην καρτέλα «Άλλο»
 • Το παράβολο ή/και η απόδειξη πληρωμής καταχωρίζεται στην καρτέλα «Άλλο»
 • Τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τις ειδικές κατηγορίες/ιδιότητες (Πολυτεκνία, Τριτεκνία, Α.Μ.Ε.Α. κ.τ.λ.) καταχωρίζονται στην καρτέλα «Ειδικές Κατηγορίες»
 • Σε περίπτωση που κάποιο προσόν/κριτήριο/ιδιότητα δεν αντιστοιχεί σε κάποια από τις καρτέλες του Μητρώου, αυτό καταχωρίζεται στην καρτέλα «Άλλο»
 • Τα αρχεία των δικαιολογητικών επισυνάπτονται σαρωμένα (σκαναρισμένα) σε μέγεθος σελίδας A4, κατακόρυφης διάταξης (portrait orientation) και τύπο αρχείου .pdf, .jpg, ή .tif μεγέθους έως 2ΜΒ. Οι υποψήφιοι που διαθέτουν αρχεία μεγαλύτερα των 2MB, μπορούν να τα χωρίσουν σε μικρότερα αρχεία μεγέθους έως 2MB έκαστο και να τα επισυνάψουν στις αντίστοιχες εγγραφές. Σε κάθε εγγραφή μπορούν να επισυναφθούν έως και τρία αρχεία. Οι υποψήφιοι που διαθέτουν περισσότερα αρχεία πρέπει να προσθέσουν πλέον της μίας εγγραφής και να τα επισυνάψουν

Στην καρτέλα «Τίτλοι Σπουδών» περιλαμβάνονται οι καρτέλες «Βασικοί Τίτλοι Σπουδών», «Μεταπτυχιακοί Τίτλοι» και «Διδακτορικοί Τίτλοι»

Πώς θα κάνετε αίτηση στο ΑΣΕΠ

Στην καρτέλα «Λοιπά Προσόντα» περιλαμβάνονται οι καρτέλες «Επιμόρφωση», «Σεμινάρια», «Δημοσιεύσεις», «Διακρίσεις», «Υπηρεσιακή Αξιολόγηση», «Αποφοίτηση από ΕΣΔΔ/ΕΣΔΔΑ»

Πώς θα κάνετε αίτηση στο ΑΣΕΠ

Εφόσον έχετε συμπληρώσει το «Μητρώο», πατήστε «Νέα Αίτηση»

Αίτηση στο ΑΣΕΠ

 Επιλέξτε την Αίτηση, την κατηγορία εκπαίδευσης και πατήστε το κουμπί «Επιλογή»

Αίτηση στο ΑΣΕΠ

Αποθήκευση, έλεγχος και οριστικοποίηση

Στην κορυφή της αίτησης εμφανίζονται τα κουμπιά αποθήκευσης, ελέγχου και οριστικοποίησης καθώς και η κατηγορία εκπαίδευσης. Σας συμβουλεύουμε να αποθηκεύετε τακτικά την αίτησή σας.

Ελέγξτε τα προσωπικά σας στοιχεία καθώς και τα στοιχεία διαμονής και επικοινωνίας. Οι αλλαγές θα εμφανιστούν μετά την οριστικοποίηση της αίτησής σας.

Αίτηση στο ΑΣΕΠ

Καταχώριση του παραβόλου

Σημαντικό: Ο υποψήφιος πρέπει να εκδώσει και να πληρώσει το αντίτιμο του ηλεκτρονικού παράβολου μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων Α΄ Σταδίου και στη συνέχεια να καταχωρίσει τον κωδικό του πληρωμένου παραβόλου στο αντίστοιχο πεδίο της ηλεκτρονικής αίτησης, διαφορετικά η αίτηση δεν λαμβάνεται υπόψη.

1. Έκδοση παραβόλου χρηματικού ύψους 3 ευρώ από την Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων

2. Καταχώριση των 20 ψηφίων του ηλεκτρονικού παραβόλου χωρίς κενά.

Αίτηση στο ΑΣΕΠ

Οριστικοποίηση της αίτησης

Πατήστε το κουμπί που βρίσκεται στην κορυφή της αίτησης. Η κατάσταση της αίτησης έχει πλέον την τιμή «Υποβλήθηκε χωρίς δικαιολογητικά».

Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα αποσταλεί στη διεύθυνση email που έχετε καταχωρίσει στα προσωπικά σας στοιχεία κατά την εγγραφή, το οποίο θα αναφέρει τον διαγωνισμό, τον αριθμό πρωτοκόλλου και την ημερομηνία οριστικοποίησης της αίτησής σας.

Η υποβολή των δικαιολογητικών θα πραγματοποιηθεί μόνο από όσους υποψήφιους κληθούν, κατά το Β’ Στάδιο των αιτήσεων, κατόπιν νεότερης ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.

Αίτηση στο ΑΣΕΠ

Διόρθωση Αίτησης με Αντιγραφή περιεχομένου

 1. Πατήστε αριστερό κλικ πάνω στην αίτηση
 2. Πατήστε το κουμπί Ακύρωση
 3. Πατήστε το κουμπί Αντιγραφή

Διόρθωση Αίτησης χωρίς Αντιγραφή περιεχομένου

 1. Πατήστε αριστερό κλικ πάνω στην αίτηση
 2. Πατήστε το κουμπί Ακύρωση
 3. Πατήστε το κουμπί Νέα Αίτηση 
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις