CLOSE

Breaking news

Διαγωνισμοί ΑΣΕΠ
A

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας σχεδιάζει να στείλει, εκτός απροόπτου, το ΑΣΕΠ για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο την προκήρυξη του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr, οι υπάλληλοι της Αρχής δουλεύουν πυρετωδώς, ώστε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και να «φύγει» η προκήρυξη μέχρι την Παρασκευή. 

Πηγές του proson μάλιστα αναφέρουν, πως οι αρμόδιοι υπάλληλοι δηλώνουν αισιόδοξοι και ότι η σχετική προκήρυξη θα έχει «φύγει» μέχρι και την Παρασκευή. Σε κάθε περίπτωση, εάν υπάρξουν απρόοπτα, η αποστολή της προκήρυξης θα μετατεθεί για την επόμενη εβδομάδα και από εκεί και στο εξής δεν αναμένεται να υπάρξουν περεταίρω καθυστερήσεις!

Το χρονοδιάγραμμα της προκήρυξης

Αφού λοιπόν «φύγει» για το Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη, χρειάζονται λίγες μόνο ημέρες μέχρι να πάρει ΦΕΚ και να δημοσιευθεί. Εάν το ΑΣΕΠ τηρήσει το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, η οριστική έκδοση της αναμένεται περί τα τέλη του Νοεμβρίου.

Στην συνέχεια, όπως έχουμε γράψει και σε παλαιότερο άρθρο, θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του proson, οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής τους εντός του Δεκεμβρίου. 

Τον Μάρτιου του 2023 αναμένεται, εκτός απροόπτου, να διεξαχθεί και η γραπτή δοκιμασία. 

Η «δεξαμενή» εργαζομένων

Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, ο διαγωνισμός αυτός «έρχεται» να εισάγει ένα καινοτόμο σύστημα διορισμών, αφού δεν θα περιέχει συγκεκριμένο αριθμό θέσεων και τα θέματα θα είναι κοινά για όλους τους διαγωνιζόμενους!

Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις όλοι όσοι δηλώσουν συμμετοχή και κατέχουν τα απαραίτητα πτυχία και κριτήρια. Μετά την γραπτή εξέταση, θα δημιουργηθεί ένας πίνακας επιτυχόντων, δηλαδή μία «δεξαμενή» ή «αποθήκη» εργαζομένων, βάσει της οποίας το δημόσιο θα αντλεί εργαζομένους μέχρι το 2024.

 

Ακολουθήστε τη μεγαλύτερη κοινότητα στο Viber για το Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

Για να αντλήσουν εργαζόμενους οι υπηρεσίες του δημοσίου θα εκδίδουν νέα προκήρυξη με την οποία θα καθορίζεται ο αριθμός των νέων υπαλλήλων που θέλουν να προσλάβουν καθώς και τα απαραίτητα προσόντα που πρέπει να διαθέτουν (πχ πτυχία αναλόγως της ειδικότητας).

Έτσι θα καλούνται, όσοι κατέχουν τα απαραίτητα πτυχία και προηγούνται στον συγκεκριμένο πίνακα, να αναλάβουν υπηρεσία!

Αναμένονται χιλιάδες προσλήψεις μέχρι το 2024

Μέσω του διαγωνισμού αυτού θα καλυφθεί ένα μέρος των μόνιμων προσλήψεων που έχει ανάγκη το δημόσιο μέχρι και το 2024. Έτσι, από τον διαγωνισμό αυτό θα απορροφηθεί και ένας μεγάλος μέρος εργαζομένων που έχουν ανάγκη οι τα υπουργεία, οι δήμοι, οι περιφέρειες και γενικότερα η τοπική αυτοδιοίκηση

Αξίζει να σημειωθεί ότι αριθμός των μόνιμων προσλήψεων που έχει εγκριθεί από το υπουργείο Εσωτερικών μόνο για το 2023, αγγίζει τις 17.942 θέσεις εργασίας.  Από τις προσλήψεις αυτές, οι 15.641 εμπίπτουν στον κανόνα 1:1 (μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση), ενώ από τις υπόλοιπες θέσεις (συνολικά 2.301), οι 1.367 είναι για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ.

Γίνεται σαφές ότι όσοι γράψουν καλά στον διαγωνισμό του δημοσίου, έχουν μεγάλες πιθανότητες να διοριστούν στην συνέχεια ως μόνιμοι σε κάποια θέση του ευρύτερου δημόσιου τομέα, κάνοντας απλά μία νέα αίτηση.

Ακολουθήστε τη μεγαλύτερη κοινότητα στο Facebook για το Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

Το περιεχόμενο του διαγωνισμού

Όπως είχε γράψει σε σχετικά ρεπορτάζ το proson.gr, όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα ίδια θέματα. Πιο συγκεκριμένα, δεν θα υπάρχουν μαθήματα ειδικότητας, αλλά δύο τεστ και τέσσερις ενότητες που θα είναι κοινά για όλους!

Από τα δύο διαφορετικά τεστ στα οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι, το πρώτο θα είναι ένα τεστ γενικών γνώσεων και το δεύτερο ένα τεστ δεξιοτήτων.

Η μεγαλύτερη κοινότητα σε Facebook - Viber για το Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά το τεστ δεξιοτήτων θα είναι γραπτό, θα διεξαχθεί με τη μέθοδο των πολλαπλών επιλογών (multiple choice) και θα αξιολογεί την ικανότητα των υποψηφίων να αναλύουν προβλήματα καθώς και να ιεραρχούν τις ανάγκες στον χώρο εργασίας.

Παραδείγματα ερωτήσεων εξέτασης με απαντήσεις από το GoLearn

Στην Ελλάδα ο κορυφαίος φορέας προετοιμασίας για τον Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός GoLearn ο οποίος προετοιμάζει και μοριοδοτεί κάθε χρόνο πάνω από 40.000 ενήλικες που θέλουν να διορισθούν στο δημόσιο μέσω προκήρυξης, διαγωνισμού και πινάκων ΑΣΕΠ.

Είναι μάλιστα ο μοναδικός φορέας που συνεργάζεται με Δημόσια Πανεπιστήμια και κορυφαίους πανεπιστημιακούς πραγματοποιώντας πανελλαδικά πάνω από 15 μοριοδοτούμενα εκπαιδευτικά προγράμματα.

ΚΑΝΤΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΔΩ 

Πώς θα προλάβετε τον Διαγωνισμό και ποιο είναι το κορυφαίο Φροντιστήριο ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Αυτή είναι η πρώτη σε επιλογή προετοιμασία στην Ελλάδα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τον Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

Η κορυφαία εξ αποστάσεως προετοιμασία στην Ελλάδα (Δείτε περισσότερα εδώγια τον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ έχει διάρκεια 3 μήνες (και 2 μήνες τελικές επαναλήψεις έως την εξέταση) και πραγματοποιείται από την goLearn εξ αποστάσεως

Ο λόγος που αποτελεί αυτή την στιγμή νο1 σε όλη την Ελλάδα είναι αρχικά η εμπειρία του GoLearn με πάνω από 40.000 ενήλικους να το επιλέγουν κάθε χρόνο για να μοριοδοτηθούν - προετοιμαστούν για προκηρύξεις ΑΣΕΠ και από την άλλη το ιδιαίτερα χαμηλό κόστος που ισχύει τώρα.

Δείτε περισσότερα εδώ και προλάβετε την έκπτωση 50%

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις