Breaking news

Θέσεις εργασίας
A

Αν και μόνο λίγες ώρες έχουν περάσει από τη δημοσίευση της προκήρυξης του ΑΣΕΠ για τον μεγάλο διαγωνισμό του δημοσίου, το proson.gr έχει γίνει δέκτης δεκάδων μηνυμάτων από αναγνώστες που εκφράζουν απορίες σχετικά με την διεξαγωγή του διαγωνισμού, την διαδικασία των αιτήσεων καθώς τα απαραίτητα τυπικά ή πρόσθετα προσόντα που απαιτούνται. 

Στον γραπτό πανελλήνιο διαγωνισμό του δημοσίου μπορούν να συμμετάσχουν μόνο απόφοιτοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ (ελληνικών ή ξένων Πανεπιστημίων) που κατέχουν οποιοδήποτε τίτλο σπουδών, τουλάχιστόν για τις διοικητικές θέσεις. Εκτός από τις διοικητικές θέσεις υπάρχουν 50 ακόμα ειδικότητες και κλάδοι που ζητούνται στην προκήρυξη.

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στην γραπτή διαδικασία θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής αποκλειστικά εντός του Δεκεμβρίου και συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου και ώρα 08:00 το πρωί έως και την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 14:00 το μεσημέρι. Το Proson.gr συνιστά στους υποψηφίους να μην περιμένουν έως την τελευταία στιγμή για να κάνουν την αίτηση τους, καθώς ο όγκος των υποψηφίων που θα δηλώσουν συμμετοχή αναμένεται να ξεπεράσει κάθε ρεκόρ. (Δείτε εδώ βήμα - βήμα τις οδηγίες για την υποβολή της αίτησης).

Για την υποβολή της αίτησης ΔΕΝ είναι απαραίτητα τα συνηθισμένα πρόσθετα προσόντα!

Στην συνέχεια, οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμμετέχουν στις γραπτές εξετάσεις όπου, εκτός απροόπτου, θα πραγματοποιηθούν την άνοιξη του 2023. Οι εξεταζόμενοι θα διαγωνιστούν σε δύο μόνο μαθήματα για τα οποία όμως  υπάρχει ύλη «μαμούθ», ενώ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr, αναμένεται τα θέματα να είναι ιδιαιτέρως απαιτητικά. Να σημειωθεί ότι όλοι οι υποψήφιοί θα διαγωνιστούν στα ίδια θέματα. 

Τα δύο μαθήματα που θα εξεταστούν οι υποψήφιοι είναι τα εξής:

 1. Εξέταση γνώσεων που αφορά στην αξιολόγηση γνώσεων γενικού περιεχομένου, που κρίνεται απαραίτητο ή χρήσιμο να έχουν οι υποψήφιοι για να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.
 2. Δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας όπου αξιολογούνται, ιδίως, δεξιότητες γλωσσικού και αριθμητικού συλλογισμού, δεξιότητες ανάλυσης, επίλυσης προβλημάτων και ιεράρχησης προτεραιοτήτων στον χώρο εργασίας, καθώς και χαρακτηριστικά που συνδέονται με την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα στην εργασία.

Οι επιτυχόντες των γραπτών εξετάσεων θα μπουν σε βαθμολογικούς πίνακες με σειρά κατάταξης ανά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα, προκειμένου να συμμετάσχουν, σε δεύτερο στάδιο, σε προκηρύξεις πλήρωσης θέσεων που θα εκδίδονται από δήμους, υπουργεία, περιφέρειες, οργανισμούς, ΔΕΚΟ, ΝΠΔΔ.

Το φροντιστήριο και η προετοιμασία που έπεσε μέσα στην Ύλη και είχε ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο για τους τυχερούς

Το φροντιστήριο και η προετοιμασία που έπεσε μέσα στην ύλη και είχε ξεκινήσει εξ αποστάσεως τμήματα ήδη από το Σεπτέμβριο είναι το GoLearn! Το μοναδικό πρόγραμμα υπό την εποπτεία καθηγητή δημόσιου Πανεπιστημίου

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Απαιτούνται πρόσθετα προσόντα;

Από το πρωί το proson.gr έχει λάβει δεκάδες μηνύματα που αφορούν τα πρόσθετα προσόντα, που παραδοσιακά χρειάζονται οι υποψήφιοι για να μπορούν να συμμετάσχουν στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ.

Τα πρόσθετα απαραίτητα προσόντα που ζητούνται συχνότερα (αν όχι πάντα!) στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ είναι η γνώσης της αγγλικής γλώσσας (καλή, πολύ καλή ή άριστη), η γνώση χειρισμού Ηλεκτρονικού Υπολογιστή και η Εμπειρία. 

Τις παραπάνω πιστοποιήσεις μπορείτε να τις πάρετε ΔΩΡΕΑΝ στο goLearn - ΔΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ ΠΩΣ

Το proson.gr, αφού μελέτησε προσεκτικά την προκήρυξη, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό ότι ΔΕΝ είναι απαραίτητο να κατέχουν κάποιο από πρόσθετα προσόντα που αναφέρθηκαν παραπάνω για την υποβολή της αίτησης!

Ωστόσο, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ή να αποκτήσουν κάποια από αυτά για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού.

Αναλυτικά:

Οι επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού θα μπουν, βάσει της συνολικής τους βαθμολογίας και κατά φθίνουσα σειρά, σε πίνακες κατάταξης ανά κατηγορία και κλάδο ή ειδικότητα. Σε αυτό το σημείο, και αφού το ΑΣΕΠ εκδώσει τους οριστικούς πίνακες κατάταξης, θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο του διαγωνισμού.

Στη συνέχεια, οι επιτυχόντες του πρώτου σταδίου δύνανται να συμμετάσχουν, στο δεύτερο στάδιο, δηλαδή σε προκηρύξεις πλήρωσης θέσεων αντίστοιχων κλάδων ή ειδικοτήτων που θα εκδίδουν οι διάφοροι φορείς του δημοσίου.

Όμως! Οι επιτυχόντες του πρώτου σταδίου θα μπορούν να συμμετάσχουν στις προκηρύξεις αυτές και να έχουν μία πιθανότητα για διορισμό, μόνο εφόσον διαθέτουν εκείνη τη χρονική στιγμή και τα τυχόν απαιτούμενα πρόσθετα προσόντα που θα ζητούνται στις προκηρύξεις που θα δημοσιεύουν οι φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα (ενδεικτικά: γνώση Η/Υ, γνώση ξένης γλώσσας, εμπειρία).

Το ίδιο ισχύει και για τις θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΕΕΠ). Οι υποψήφιοι των θέσεων ΕΕΠ, θα μπορούν να συμμετάσχουν στις σχετικές προκηρύξεις με την προϋπόθεση ότι κατέχουν την ανά γνωστικό αντικείμενο απαιτούμενη εξειδίκευση σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις.

Δείτε την προκήρυξη ΕΔΩ

Τα απαραίτητα προσόντα που ζητούνται σχεδόν πάντα (Πιστοποίηση Αγγλικών και Υπολογιστών)

Δύο από τα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα που ζητούνται σχεδόν σε όλες τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ και καλό θα είναι να μην περιμένετε την τελευταία στιγμή για να τα αποκτήσετε (αν δεν τα κατέχετε ήδη!) είναι τα εξής:

 1. H (καλή, πολύ καλή ή άριστη) γνώση της Αγγλικής γλώσσας
 2. γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων και (γ) υπηρεσιών διαδικτύου.

ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ 2 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός GoLearn παρέχει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ σε όσους επιλέξουν την εξ αποστάσεως προετοιμασία που πραγματοποιεί για τον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, την Πιστοποίηση Αγγλικών και Υπολογιστών

Τα Πλεονεκτήματα της πιο εύκολης στην Ελλάδα online Πιστοποίησης Αγγλικών του GoLearn

 • Μπορείτε να την πάρετε εξ αποστάσεως σε 2 ημέρες
 • ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ εφόσον ενταχθείτε στην προετοιμασία του GoLearn για τον ΑΣΕΠ
 • Δεν χρειάζεται να δώσετε τηλεξέταση σε Έκθεση και Προφορικά - Δίνετε μόνο σε Reading - Listening
 • Παίρνετε Mock Tests (τεστ προσομοίωσης της εξέτασης)
 • Στην ίδια εξέταση (μία ώρα) μπορείτε να πάρετε είτε B2, είτε C1, είτε C2
 • Μαθαίνετε τον βαθμό σας λίγα λεπτά μετά το ηλεκτρονικό τεστ

Τα Πλεονεκτήματα της πιο εύκολης στην Ελλάδα Πιστοποίησης Υπολογιστών του GoLearn

 • Μπορείτε να την δώσετε σε όλη την Ελλάδα
 • ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ εφόσον ενταχθείτε στην προετοιμασία του GoLearn για τον ΑΣΕΠ
 • Μπορείτε να πάρετε τεστ προσομοίωσης
 • Μπορείτε να κατοχυρώσετε ΔΩΡΕΑΝ επανεξέταση

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΘΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις