Breaking news

Διαγωνισμοί ΑΣΕΠ
A

Με συνέντευξη του στον έντυπο τύπο, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊωάννου, επιβεβαιώνει πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ του proson.gr για την ημερομηνία διεξαγωγής του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Υπενθυμίζουμε, ότι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr, το ΑΣΕΠ έχει κυκλώσει στο ημερολόγιο ως το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαρτίου ως την πιθανότερη ημερομηνία που θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός. Μάλιστα, στην περίπτωση που κάτι καθυστερήσει τις διαδικασίες, ο διαγωνισμός θα μετατεθεί μόλις μία εβδομάδα αργότερα, δηλαδή το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαρτίου.

Την είδηση για την διεξαγωγή του γραπτού διαγωνισμού τον Μάρτιο, επιβεβαίωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊωάννου σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε για τον γραπτό διαγωνισμό: «Ο στόχος μας είναι να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο και αυτό προσπαθούμε. Κάθε μέρα που περνάει νιώθω και πιο πολύ ότι ο στόχος αυτός είναι εφικτός. Πολύ σύντομα θα μπορούμε να ανακοινώσουμε ημερομηνία».

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Twitter για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα εργασιακά νέα!

Θέμα χρόνου είναι λοιπόν, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του ΑΣΕΠ, και η επίσημη ανακοίνωση της ημερομηνίας του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, που θα επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά τα αποκλειστικά ρεπορτάζ του proson.gr.

Η «μάχη» για μία θέση στο δημόσιο

Υπενθυμίζουμε ότι οι αιτήσεις του διαγωνισμού έσπασαν κάθε ρεκόρ, φτάνοντας τις 107.957. Ερωτηθείς για το εάν περίμενε τέτοια συμμετοχή και το πως εξηγεί τη μεγάλη επιθυμία για εργασία στο δημόσιο, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ δήλωσε: «Δεν υπάρχει ενιαία απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Ο καθένας και η κάθε μία κάνει τις επιλογές του με τα δικά του κριτήρια. Αυτό που έχει σημασία είναι η επιλογή αυτή να ανταποκρίνεται σε αυτά που θέλει και μπορεί το κάθε άτομο, ώστε μέσα από την εργασία του να μην λύνει απλώς το υπαρκτό για όλους βιοποριστικό του ζήτημα, αλλά να βρίσκει και μία απασχόληση που να τον "γεμίζει" πνευματικά και συναισθηματικά».

«Μιλώντας με νέους διακρίνω ότι το δημόσιο προσφέρει σιγουριά και μία αίσθηση ασφάλειας, που δεν είναι αμελητέα στις απαιτητικές εποχές που διανύουμε. Αν αυτή η ασφάλεια συνδυαστεί με το ενδιαφέρον τους για προσφορά στη Δημόσια Διοίκηση, τότε έχουμε μία κατάσταση από την οποία όλοι βγαίνουν κερδισμένοι», πρόσθεσε ο κ. Παπαϊωάννου.

Το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Παπαϊωάννου, τα αποτελέσματα του πανελληνίου διαγωνισμού θα εκδοθούν μέσα σε ένα δίμηνο και οι επιτυχόντες, εφόσον ο γραπτός διαγωνισμός διεξαχθεί τον Μάρτιο, θα ξεκινήσουν να διορίζονται από το φθινόπωρο του 2023.

Υπενθυμίζουμε ότι ο διορισμός των επιτυχόντων θα πραγματοποιείται με την έκδοση δεύτερης προκήρυξης που θα εκδίδουν οι φορείς του δημοσίου που έχουν ανάγκη από προσωπικό. Εφόσον οι επιτυχόντες του διαγωνισμού προηγούνται σε σειρά κατάταξης και κατέχουν τα πρόσθετα απαραίτητα προσόντα που θα ζητούνται στη δεύτερη προκήρυξη, τότε θα «αντλούνται» από τη «δεξαμενή» εργαζομένων και θα διορίζονται στις υπηρεσίες.

Τα θέματα του διαγωνισμού

Ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός θα περιλαμβάνει μόνο δύο ενότητες που θα χωρίζονται σε εξέταση γνώσεων (δείτε εδώ την ύλη του διαγωνισμού) και σε δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας.

Συγκεκριμένα, ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός περιλαμβάνει τα εξής 2 μαθήματα/δοκιμασίες:

  1. Εξέταση γνώσεων που αφορά στην αξιολόγηση γνώσεων γενικού περιεχομένου, που κρίνεται απαραίτητο ή χρήσιμο να έχουν οι υποψήφιοι για να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.
  2. Δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας όπου θα περιλαμβάνει τρία είδη ερωτήσεων:
    - Ερωτήσεις Αριθμητικού Συλλογισμού
    - Ερωτήσεις Λεκτικού Συλλογισμού
    - Ερωτήσεις Αξιολόγησης Υποθετικών Καταστάσεων

Μάλιστα χτες, το ΑΣΕΠ δημοσίευσε εμπλουτισμένες οδηγίες και παραδείγματα του είδους και του τύπου των ερωτήσεων που θα περιλαμβάνονται στη δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας, προκειμένου να διευκολυνθεί η προετοιμασία των υποψηφίων. (Δείτε τις ερωτήσεις εδώ).

Η εξέταση των δύο μαθημάτων θα γίνει γραπτώς με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών και οι απαντήσεις θα δοθούν σε ειδικά Απαντητικά Φύλλα.

Που θα βρείτε όλη την ύλη + χιλιάδες ερωτήσεις για τις 17 ενότητες + σενάρια εργασιακής αποτελεσματικότητας;

Όλοι οι υποψήφιοι για τον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν την ύλη για τις εξετάσεις σε μορφή εκπαιδευτικού εξ αποστάσεως προγράμματος από το goLearn, τον κορυφαίο φορέα προετοιμασίας ενηλίκων στην Ελλάδα.

Μάλιστα το πρόγραμμα που εμπεριέχει και τις 17 ενότητες όπως αναφέρονται στην προκήρυξη τελεί υπό την εποπτεία του ομ.καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστου Παναγιωτακόπουλου. Είναι το μόνο ασύγχρονο πρόγραμμα με τη χαμηλότερη τιμή στην Ελλάδα που έχει την υπογραφή καθηγητή δημόσιου Πανεπιστημίου!

Λύστε εδώ σενάρια εργασιακής αποτελεσματικότητας

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός goLearn έχει δώσει στην δημοσιότητα για ΔΩΡΕΑΝ εξάσκηση σενάρια εργασιακής αποτελεσματικότητας που μπορείτε να δείτε εδώ

Λύστε το 1ο Online Ολοκληρωμένο ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ για το Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό

To goLearn προσφέρει το 1ο Online Ολοκληρωμένο ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ για το Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - Λύστε το ΕΔΩ*

- Έχετε μια προσπάθεια
- Λύστε το σε ανώνυμη περιήγηση
- Το σκορ και οι σωστές απαντήσεις βγαίνουν επί τόπου

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις