Breaking news

εργασία
A

Οι υποψήφιοι της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 4Κ/2020 μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την πλήρωση 2.909 μόνιμων θέσεων εργασίας σε ΟΤΑ α’ βαθμού της χώρας έως τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου.

Οι θέσεις εργασίας αφορούν τακτικό προσωπικό Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στους Δήμους.

Σημειώνεται πως μόνο όσοι περιλαμβάνονται στους πίνακες κατάταξης της ανωτέρω προκήρυξης αλλά όχι στους οριστικούς πίνακες διοριστέων μπορούν να υλοποιήσουν αίτηση.

Οι υποψήφιοι μπορούν να κάνουν αίτηση  έως και τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 κατά προτίμηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email:[email protected]).

Υπενθυμίζεται πως το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την σχετική προκήρυξη του ΑΣΕΠ 4Κ/2020, κατά το μέρος αυτής που προέβλεψε ότι ειδική εμπειρία λαμβάνεται υπόψη ως προς σύνολο των προκηρυσσομένων θέσεων, δηλαδή και ως προς τις θέσεις για τις οποίες η εμπειρία αποτελεί βαθμολογούμενο κριτήριο.

Για το λόγο αυτό κατατέθηκε τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και διαχείριση κινδύνων στον δημόσιο τομέα», με την οποία επιτυγχάνεται η μονιμοποίηση του συνόλου των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στους Δήμους.

Σύμφωνα με την εν λόγω τροπολογία, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, κατανέμονται, στις 2.909 θέσεις τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης ΟΤΑ α' βαθμού χώρας, προκηρύχθηκαν σύμφωνα υπ' αρ. 4Κ/2020 προκήρυξη του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, όσοι περιλαμβάνονται στους αντίστοιχους οριστικούς πίνακες διοριστέων της εν λόγω προκήρυξης.

Υποψήφιοι, οι οποίοι είχαν υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία και περιλαμβάνονταν στους πίνακες κατάταξης της προκήρυξης αλλά όχι στους οριστικούς πίνακες διοριστέων, προλαμβάνονται σε προσωποπαγείς θέσεις τακτικού προσωπικού των οικείων δήμων και του ίδιου κλάδου και ειδικότητας αντίστοιχη με τη θέση για την οποία υπέβαλαν αίτηση, με ταυτόχρονη δέσμευση κενής οργανικής θέσης της ίδιας εκπαιδευτικής κατηγορίας και ανεξαρτήτως κλάδου, εφόσον υπάρχει, κατόπιν αιτήσεώς τους ΑΣΕΠ, η οποία υποβάλλεται σε προθεσμία 30 ημερών από την δημοσίευση του ψηφισθέντος νομοσχεδίου στο ΦΕΚ και εφόσον:

  1. Άσκησαν εμπρόθεσμα αίτηση ακυρώσεως κατά της συγκεκριμένης προκήρυξης ή υπέβαλαν αίτηση θεραπείας κατά των οριστικών πινάκων διοριστέων, ή αίτηση προς το ΑΣΕΠ ύστερα από τη δημοσίευση της ανωτέρω απόφασης του ΣτΕ.
  2. Η συνολική τελική τους βαθμολογία υπερβαίνει την βαθμολογία του τελευταίου διοριστέου στην αντίστοιχη θέση προτίμησής τους, υπολογιζόμενου του κριτηρίου ειδικής εμπειρίας παρ. 3 του άρθρου 91 του ν. 4583/2018 (Α' 212), με την επιφύλαξη του κριτηρίου εντοπιότητας.
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις