Breaking news

Αεροδρόμιο
A

Το ΑΣΕΠ έστειλε σήμερα, Πέμπτη, στο Εθνικό Τυπογραφείο την πρώτη προκήρυξη η οποία απευθύνεται αποκλειστικά στους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού που διεξήχθη τον περασμένο Μάρτιο. Η προκήρυξη έχει αριθμό 1ΓΒ/2023 και προβλέπει την πλήρωση 141 θέσεων, μόνιμου προσωπικού στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), η οποία λειτουργεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Από τη στιγμή όμως που το proson.gr δημοσίευσε πρώτο τον πίνακα θέσεων, έχει λάβει δεκάδες ερωτήσεις που έχουν να κάνουν κυρίως με το ποιοι απόφοιτοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για ποια ειδικότητα. Ιδιαίτερα, υπάρχει μεγάλη απορία σχετικά με την ειδικότητα των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Επειδή ο πίνακας θέσεων μπορεί να μπερδεύει ορισμένους υποψήφιους, το proson.gr απαντάει αναλυτικά στην παραπάνω ερώτηση! Να σημειωθεί ωστόσο ότι η απάντηση μπορεί να αποτελέσει έκπληξη για ορισμένους υποψήφιους!

Να υπενθυμίσουμε αρχικά ότι οι ειδικότητες που ζητούνται στην εν λόγω προκήρυξη είναι οι εξής:

  • ΠΕ Διοικητικών - Οικονομικών
  • ΠΕ Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)
  • ΠΕ Μηχανικών / Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών
  • ΠΕ Μηχανικών / Πολιτικών
  • ΠΕ Μηχανικών / Ηλεκτρολόγων
  • ΤΕ Μηχανικών / Ηλεκτρολογίας
  • ΤΕ Ηλεκτρονικών (ATSEP)
  • ΤΕ Πληροφοριών Πτήσεων (AFISO)

Αυτό που ίσως αποτελέσει έκπληξη είναι ότι για τόσο τις θέσεις των ΠΕ Διοικητικών - Οικονομικών όσο και για τις θέσεις των ΠΕ Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, μπορούν να κάνουν αίτηση ΟΛΟΙ οι επιτυχόντες του κλάδου ΠΕ, αρκεί να μην έχουν συμπληρώσει τα 38 έτη. Και όταν γράφουμε όλοι, εννοούμε ΟΛΟΙ οι επιτυχόντες υποψήφιοι από ΟΛΕΣ τις ειδικότητες ΠΕ.

Γνωρίζαμε ήδη ότι για τους Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας θα μπορούσαν να δηλώσουν συμμετοχή υποψήφιοι με οποιοδήποτε πτυχίο, ωστόσο στον κλάδο ΠΕ Διοικητικών - Οικονομικών, πολλοί ήταν αυτοί που θεωρούσαν πως οι διοριστέοι θα αντληθούν από την ειδικότητα 407 - ΠΕ Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτικών, όπου εκεί γινόταν δεκτό οποιοδήποτε πτυχίο ΑΕΙ. 

Τελικά όμως το ΑΣΕΠ διέψευσε αυτά τα σενάρια και για τις δύο αυτές ειδικότητες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ΟΛΟΙ οι επιτυχόντες υποψήφιοι του κλάδου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, του Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού.

Τα SoS για τους Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας

Μπορεί για τις θέσεις των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας να μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι οι επιτυχόντες ΠΕ του διαγωνισμού, ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι  δεν θα είναι και τόσο εύκολη η διαδικασία, καθώς για τις θέσεις αυτές απαιτούνται εξιδεικευμένες εξετάσεις. 

Πιο συγκεκριμένα, όπως έχει γράψει σε παλαιότερο άρθρο το proson.gr, οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας θα κληθούν να δώσουν εξειδικευμένες εξετάσεις κατά τις οποίες θα εξεταστούν τόσο στην προσομοίωση χειρισμού ραντάρ, όσο και στην ορθοφωνία. Θα πρέπει ακόμα να πληρούν τα ηλικιακά κριτήρια που θα αναγράφονται αναλυτικά στην προκήρυξη.

Πιο συγκεκριμένα, τα ειδικά προσόντα διορισμού για τον κλάδο ΠΕ Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, όπως αυτά ορίζονται στο Π.Δ. 85/2018, είναι τα εξής:

  • Πτυχίο ή δίπλωμα Πανεπιστημιακής  Εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο της  αλλοδαπής
  • Η άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας
  • Ειδικές δεξιότητες όπως ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά  είναι η διατήρηση της προσοχής και της συγκέντρωσης,  η παρατηρητικότητα, η μνήμη, η αντίληψη του χώρου και  του χρόνου και οπωσδήποτε η ορθοφωνία διαπιστούμενων στο σύνολό τους κατόπιν εξέτασης από ειδική  προς τούτο συγκροτούμενης Επιτροπής
  • Πιστοποιητικό υγείας Γ’ κατηγορίας σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες  διατάξεις
  • Ηλικία μέχρι 38 ετών

Μείνετε συντονισμένοι στο proson.gr για να μάθετε πρώτοι και για τις υπόλοιπες ειδικότητες, τους κλάδους που μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή!

Δείτε ΕΔΩ την προδημοσίευση της προκήρυξης για την ΥΠΑ. 

Πώς θα κάνετε αίτηση στις προκηρύξεις - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΣΕΠ - Τα αναλαμβάνει για εσάς το Proson.gr

Για να μπορέσετε να κάνετε αίτηση στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ θα πρέπει αρχικά να δημιουργήσετε το μητρώο σας ή και να το επικαιροποιήσετε. Αφού ολοκληρώσετε το Μητρώο σας, θα πρέπει να προχωρήσετε στην ηλεκτρονική αίτηση. 

Προσοχή! Πριν προχωρήσετε στην ηλεκτρονική αίτηση θα πρέπει να έχετε «τσεκάρει» ότι διαθέτετε όλα τα απαραίτητα τυπικά και πρόσθετα προσόντα που ζητάει η εκάστοτε προκήρυξη, 

Εάν η διαδικασία αυτή σας φαίνεται χρονοβόρα ή έχετε άγχος μην κάνετε κάποιο λάθος, μπορείτε να απευθυνθείτε στο proson.gr για να 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις