CLOSE

Breaking news

ΑΣΕΠ: Μόνιμοι στην ΥΠΑ - Από σήμερα οι αιτήσεις για 141 προσλήψεις
A

Ξεκινούν από σήμερα, Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023 οι αιτήσεις για τις μόνιμες προσλήψεις στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), μέσα από την προκήρυξη 1ΓΒ/2023 του ΑΣΕΠ. Υπενθυμίζεται πως οι θέσεις πρόκειται να πληρωθούν μέσα από τη δεξαμενή των επιτυχόντων του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού, με την προθεσμία των αιτήσεων να «εκπνέει» την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2023.

Με την προκήρυξη αυτή ξεκινάει επίσημα το β΄ στάδιο της 2Γ/2022 του ΑΣΕΠ που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο, ενώ επιβεβαιώνονται, για ακόμα μία φορά, τα ρεπορτάζ του proson.gr, για το χρονοδιάγραμμα της Αρχής.

Αναλυτικά, η προκήρυξη 1ΓΒ/2023 προβλέπει την πλήρωση συνολικά 141 θέσεων μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης από επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.) του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Οι ειδικότητες για την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας

 1. ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (1 θέση)
 2. ΠΕ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (ΕΕΚ) (92 θέσεις)
 3. ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ / ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ (1 θέση)
 4. ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ / ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ (1 θέση)
 5. ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ / ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ (1 θέση)
 6. ΤΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ / ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ (1 θέση)
 7. ΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ (ATSEP) (31 θέσεις)
 8. ΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ (ATSEP) (4 θέσεις)
 9. ΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ (AFISO) (9 θέσεις)

Διαβάστε ολόκληρη την προκήρυξη

Οι αμέσως επόμενες προκηρύξεις

Το αμέσως επόμενο διάστημα, το ΑΣΕΠ έχει προγραμματίσει την έκδοση τριών ακόμη προκηρύξεων, που θα αφορούν αποκλειστικά τους επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού. Συγκεκριμένα, στο «συρτάρι» της Αρχής βρίσκονται:

 • η προκήρυξη 2ΓΒ/2023 που αφορά την πλήρωση 1.565 θέσεων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης
 • η προκήρυξη 3ΓΒ/2023 που προβλέπει την πλήρωση 3.500 θέσεων για απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης
 • η προκήρυξη η οποία θα περιέχει τουλάχιστον 57 θέσεις για Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό (ΕΕΠ)

Αξίζει εδώ να υπενθυμίσουμε πως το ΑΣΕΠ έχει στα «σκαριά» και την προκήρυξη 4Κ/2023, που προβλέπει την πλήρωση 80 μόνιμων θέσεων εργασίας σε φορείς του δημοσίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr, αυτή η προκήρυξη θα διορίσει νέους δημόσιους υπαλλήλους σε  Εθνικές Βιβλιοθήκες, στο υπουργείο Εσωτερικών, σε Μητροπόλεις και Ελληνικά Πανεπιστήμια, αλλά και άλλους φορείς της Παιδείας.

Πιο συγκεκριμένα, πηγές του ΑΣΕΠ ενημέρωσαν το Proson πως οι προσλήψεις για την εν λόγω προκήρυξη θα γίνουν χωρίς γραπτό διαγωνισμό, ενώ θα μπορούν να συμμετέχουν απόφοιτοι όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ), αρκεί να κατέχουν τα απαραίτητα τυπικά πρόσθετα προσόντα που θα ζητούνται.

Ο λόγος που οι προσλήψεις αυτές δεν θα προέλθουν από τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού είναι ότι αυτές οι 80 θέσεις έχουν εγκριθεί σε παλαιότερο προγραμματισμό του υπουργείου Εσωτερικών και δεν περιλαμβάνονται στις 5.124 θέσεις ΠΕ και ΤΕ που έχουν εγκριθεί για το 2023.

Τα απαραίτητα προσόντα

Όπως φαίνεται αναλυτικά στην προκήρυξη, ως πρόσθετο απαραίτητο προσόν διορισμού, θεωρείται για ορισμένες ειδικότητες η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων, και γ) υπηρεσιών διαδικτύου, καθώς και η γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Τα προσόντα αυτά θεωρούνται απαραίτητα προκειμένου να διοριστούν οι υποψήφιοι, αλλιώς δεν γίνονται δεκτοί στις εν λόγω θέσεις.

Εάν οι υποψήφιοι δεν κατέχουν μία από τις δύο αυτές πιστοποιήσεις, τώρα όμως, μέσα σε λίγες μόνο ημέρες μπορούν να λάβουν πολύ ΕΥΚΟΛΑ είτε πιστοποίηση γνώσης ηλεκτρονικού υπολογιστή είτε Πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας (LTE) αναγνωρισμένες από το ΑΣΕΠ, που παρέχει ο εκπαιδευτικός οργανισμός GoLearn για να τις χρησιμοποιήσουν για μοριοδότηση στο δημόσιο, σε προκηρύξεις, σε διαγωνισμούς, στο ΑΣΕΠ για προσλήψεις, σε μεταπτυχιακά κλπ.

Τα Πλεονεκτήματα της πιο εύκολης στην Ελλάδα online Πιστοποίησης Αγγλικών του GoLearn

 • Μπορείτε να την πάρετε εξ αποστάσεως σε ΜΟΝΟ 2 ημέρες
 • Κοστίζει μόνο 111 ευρώ
 • Δεν χρειάζεται να δώσετε τηλεξέταση σε Έκθεση και Προφορικά - Δίνετε ΜΟΝΟ σε Reading - Listening
 • Παίρνετε Mock Tests (τεστ προσομοίωσης της εξέτασης)
 • Στην ίδια εξέταση (μία ώρα) μπορείτε να πάρετε είτε B2, είτε C1, είτε C2
 • Μαθαίνετε τον βαθμό σας λίγα λεπτά μετά το ηλεκτρονικό τεστ

Τα Πλεονεκτήματα της πιο εύκολης στην Ελλάδα Πιστοποίησης Υπολογιστών του GoLearn

 • Μπορείτε να την δώσετε σε όλη την Ελλάδα
 • Κοστίζει μόνο 100 ευρώ για Αττική και 125 για εκτός Αττικής
 • Μπορείτε να πάρετε τεστ προσομοίωσης
 • Μπορείτε να κατοχυρώσετε ΔΩΡΕΑΝ επανεξέταση
 • Μπορείτε να την πάρετε μέσα σε λίγες ημέρες

Μοριοδότηση με Εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών εύκολα και ευέλικτα από το σπίτι με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Μόνο 111 ευρώ) 

Λάβετε το ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΠΡΟΣΟΝ της Πιστοποίησης Υπολογιστών ELIC εύκολα και ευέλικτα  (Μόνο 100 ευρώ)

Πώς θα κάνετε αίτηση στις προκηρύξεις - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΣΕΠ - Τα αναλαμβάνει για εσάς το Proson.gr

Για να μπορέσετε να κάνετε αίτηση στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ θα πρέπει αρχικά να δημιουργήσετε το μητρώο σας ή και να το επικαιροποιήσετε. Αφού ολοκληρώσετε το Μητρώο σας, θα πρέπει να προχωρήσετε στην ηλεκτρονική αίτηση. 

Προσοχή! Πριν προχωρήσετε στην ηλεκτρονική αίτηση θα πρέπει να έχετε «τσεκάρει» ότι διαθέτετε όλα τα απαραίτητα τυπικά και πρόσθετα προσόντα που ζητάει η εκάστοτε προκήρυξη, 

Εάν η διαδικασία αυτή σας φαίνεται χρονοβόρα ή έχετε άγχος μην κάνετε κάποιο λάθος, μπορείτε να απευθυνθείτε στο proson.gr για να 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις