Breaking news

Δικαστική Αστυνομία
A

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρούν, σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr, οι διαδικασίες για την ίδρυση του νέου Σώματος, της Δικαστικής Αστυνομίας και την πρόσληψη των πρώτων 750 Δικαστικών Αστυνομικών. Το σχετικό  Νομοσχέδιο που προβλέπει την ίδρυση και λειτουργεία της Δικαστικής Αστυνομίας συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή και αναμένεται η ψήφιση του. Από τη στιγμή που θα ψηφιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr, οι διαδικασίες θα τρέξουν με ταχύτατους ρυθμούς προκειμένου να εκδοθεί η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τις πρώτες 750 προσλήψεις. 

Να υπενθυμίσουμε ότι το Σώμα της Δικαστικής Αστυνομίας θα έχει διπλό ρόλο και θα στελεχώνεται τόσο από ένστολο όσο και από πολιτικό - επιστημονικό προσωπικό:

  • Το ένστολο τμήμα της Δικαστικής Αστυνομίας θα στελεχωθεί από μόνιμα τοποθετημένα στα κατά τόπους δικαστήρια ένστολα και ένοπλα στελέχη, στα βασικά καθήκοντα των οποίων θα είναι η φύλαξη των δικαστικών μεγάρων και των δικαστικών αιθουσών καθώς και η εκτέλεση ποινικών αποφάσεων και επιδόσεων δικογράφων.
  • Το πολιτικό - επιστημονικό προσωπικό θα παρέχει τις εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις τους σε κρίσιμους τομείς και σε ζητήματα επί εκκρεμών δικών, επικουρώντας ουσιαστικά τους δικαστές και τους εισαγγελείς στο έργο τους.

Ωστόσο, οι προσλήψεις του ένστολου και του πολιτικού - προσωπικού δεν θα γίνουν με τον ίδιο τρόπο.

Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις του ένστολου προσωπικού 

Οι προσλήψεις του ένστολου προσωπικού δεν θα γίνουν με τον ίδιο τρόπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσωπικό του αστυνομικού τομέα, που προβλέπεται να κατέχει όπλο, θα επιλεγεί με διαγωνισμό που θα διενεργηθεί στη βάση του συστήματος προσλήψεων με μοριοδότηση του ΑΣΕΠ υπό την εποπτεία και την τελική κρίση του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού.

Πιο συγκεκριμένα, για την πρόσληψη του προσωπικού του αστυνομικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας θα εφαρμοστεί σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων, σύμφωνα με το οποίο οι υποψήφιοι κατατάσσονται σε πίνακες κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας ανά κατηγορία και κλάδο, και ακολούθως υποβάλλονται σε υγειονομικές εξετάσεις, ψυχοτεχνικές και αθλητικές δοκιμασίες.

Να σημειωθεί ακόμα ότι το προσωπικό του αστυνομικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας πρέπει να έχει ανάστημα, το οποίο είναι τουλάχιστον ένα μέτρο και εβδομήντα εκατοστά (1,70 μ.) για τους άνδρες και τουλάχιστον ένα μέτρο και εξήντα εκατοστά (1,60 μ.) για τις γυναίκες, χωρίς υποδήματα.

Επιπλέον, το προσωπικό αυτό δεν επιτρέπεται να φέρει στο σώμα δερματοστιξία (τατουάζ), η οποία είναι εξωτερικά εμφανής με την ενδυμασία (θερινή και χειμερινή στολή) και επιπλέον, λόγω του είδους των περιεχομένων σε αυτή απεικονίσεων, είτε αναιρεί την επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα ουδετερότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου είτε δεν συνάδει προς την ιδιότητα και τα καθήκοντα αυτών.

Από τις 600 οργανικές θέσεις, που προβλέπει το Νομοσχέδιο για το αστυνομικό προσωπικό, θα καλυφθούν άμεσα οι 500 θέσεις δικαστικών αστυνομικών που θα διατεθούν στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών και με απόφαση του οικείου Εισαγγελέα, θα μπορούν να διατίθενται, με βάση τις ανάγκες, σε όλους τους δικαστικούς σχηματισμούς της Περιφέρειας.

Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις του επιστημονικού προσωπικού 

Οι προσλήψεις του πολιτικού - προσωπικού θα γίνουν αποκλειστικά μέσω του Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, που διενεργήθηκε τον περασμένο Μάρτιο. 

Όπως έχει γράψει και σε παλαιότερα ρεπορτάζ το proson.gr, σε πρώτη φάση θα προσληφθούν 150 άτομα πολιτικό προσωπικό Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, τα οποία θα διατεθούν στις Εισαγγελίες Εφετών της Χώρας.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, που βρίσκεται υπό ψήφιση, στον πολιτικό τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας θα συσταθούν 150 οργανικές θέσεις κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ, οι οποίες κατανέμονται σε κλάδους και ειδικότητες, ως εξής:

Δείτε ΕΔΩ τις 13 ειδικότητες που θα ζητηθούν στο Πολιτικό Προσωπικό. 

Μοριοδοτούμενα κριτήρια για την κατάταξη σας - Πάρτε τα άμεσα και εύκολα

Μοριοδοτούμενο προσόν θα είναι η Πιστοποιήση Αγγλικών. Η goLearn ειδικά για ενήλικες που θέλουν να προλάβουν προκηρύξεις παρέχει εξ αποστάσεως την Πιστοποίηση Αγγλικών εύκολα ποθ μοριοδοτεί με βάση την παρούσα νομοθεσία στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ

Μπορείτε να την πάρετε με το χαμηλότερο κόστος ΕΔΩ εύκολα και από το σπίτι σας εκτοξευτείτε στον πίνακα για τη δικαστική αστυνομία με μόρια

Τυπικό προσον θα είναι σίγουρα και η Πιστοποίηση Υπολογιστών όπως είναι στην πλειοψηφία των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ

Μπορείτε να την πάρετε με το χαμηλότερο κόστος ΕΔΩ

Άμεσα το Proson.gr σας φτιάχνει το Απαραίτητο ΜΗΤΡΩΟ ΑΣΕΠ χωρίς λάθη για έγκυρη αίτηση - Βιαστείτε για να είστε έτοιμοι για την αίτηση

Το Μητρώο ΑΣΕΠ με όλα σας τα έγγραφα και τα στοιχεία σας είναι απαραίτητο να έχει φτιαχτεί για να κάνετε αιτήσεις σε προκηρύξεις ΑΣΕΠ.

Το Proson.gr, το μεγαλύτερο εργασιακό site στην Ελλάδα φτιάχνει για εσάς το Μητρώο ΟΡΘΑ και ΈΓΚΑΙΡΑ ώστε να προλάβετε να κάνετε την αίτηση σας.

Η διαδικασία δεν μπορεί να γίνει τελευταία στιγμή.

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ (Δείτε το email που θα σας έρθει)

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις