Breaking news

Αστυνομία
A

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση για την ίδρυση και λειτουργία της Δικαστικής Αστυνομίας, δίνοντας «πάσα» στο ΑΣΕΠ να εκκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για την πρόσληψη 800 δικαστικών αστυνομικών. Όπως έχει ήδη αναφέρει, σε αποκλειστικά ρεπορτάζ το proson.gr, το Σώμα της Δικαστικής Αστυνομίας θα αποτελείται τόσο από ένστολο όσο και από πολιτικό - επιστημονικό προσωπικό.

Πιο αναλυτικά, το ένστολο τμήμα θα στελεχωθεί από μόνιμα τοποθετημένα στα κατά τόπους δικαστήρια ένστολα και ένοπλα στελέχη, στα βασικά καθήκοντα των οποίων θα είναι η φύλαξη των δικαστικών μεγάρων και των δικαστικών αιθουσών καθώς και η εκτέλεση ποινικών αποφάσεων και επιδόσεων δικογράφων. Αντίστοιχα, το πολιτικό - επιστημονικό προσωπικό θα παρέχει τις εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις τους σε κρίσιμους τομείς και σε ζητήματα επί εκκρεμών δικών, επικουρώντας ουσιαστικά τους δικαστές και τους εισαγγελείς στο έργο τους.

Περισσότεροι οι ένστολοι

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, που δημοσίευσε πρώτο το proson.gr, οι 800 προσλήψεις κατανέμονται ανά Τμήμα ως εξής:

  • 170 οργανικές θέσεις στην Υπηρεσία πολιτικού τομέα (ΠΕ και ΤΕ)
  • 630 οργανικές θέσεις στην Υπηρεσία αστυνομικού τομέα (ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ)

Περισσότεροι οι απόφοιτοι λυκείου

Την μερίδα του λέοντος στις προσλήψεις της Δικαστικής Αστυνομίας θα καταλάβει το ένστολο προσωπικό και συγκεκριμένα οι απόφοιτοι λυκείου (ΔΕ). Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΦΕΚ, οι 630 θέσεις ένστολου προσωπικού κατανέμονται ανά βαθμίδα εκπαίδευσης ως εξής:

  • 30 θέσεις για τον Κλάδο ΠΕ Δικαστικής Αστυνομίας
  • 75 θέσεις για τον Κλάδο ΤΕ Δικαστικής Αστυνομίας
  • 525 θέσεις για τον Κλάδο ΔΕ Δικαστικής Αστυνομίας

Όπως φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα, την μερίδα του λέοντος στις προσλήψεις της Δικαστικής Αστυνομίας θα καταλάβουν τελικά απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλαδή απόφοιτοι λυκείου. 

Τεράστια η «γκάμα» των υποψηφίων

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι στους κλάδους ΠΕ και ΤΕ του ένστολου προσωπικού της Δικαστικής Αστυνομίας θα γίνεται δεκτό οποιοδήποτε πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ. 

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι η «γκάμα» των υποψηφίων που θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην προκήρυξη είναι τεράστια και τελικά οι επιτυχόντες θα κριθούν στις λεπτομέρειες. 

Υπενθυμίζουμε εξάλλου ότι οι προσλήψεις του ένστολου προσωπικού θα γίνει με σύστημα μοριοδότησης, σύμφωνα με το οποίο οι υποψήφιοι θα κατατάσσονται σε πίνακες κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας ανά κατηγορία και κλάδο, και ακολούθως θα υποβάλλονται σε υγειονομικές εξετάσεις, ψυχοτεχνικές και αθλητικές δοκιμασίες

Μείνετε συντονισμένοι στο Proson.gr στο facebook, στο twitter και στο viber, ώστε να ενημερώνεστε πρώτοι για τις εξελίξεις σε όλους τους διαγωνισμούς του Δημοσίου.

Πρόσθετα προσόντα βάζουν «κόφτη»

Εκτός όμως του απολυτήριου / πτυχίου, οι υποψήφιοι, για το ένστολο τμήμα, πρέπει να έχουν ορισμένα ακόμα πρόσθετα προσόντα για να μπορέσουν να δηλώσουν συμμετοχή. Αυτά είναι:

  • Η γνώση πληροφορικής ή χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων, και γ) υπηρεσιών διαδικτύου
  • Η πολύ καλή γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής ή ισπανικής ή ιταλικής γλώσσα (κλάδοι ΠΕ και ΤΕ)
  • Η καλή γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής ή ισπανικής ή ιταλικής γλώσσας (κλάδος ΔΕ)
  • η κατοχή άδειας οδήγησης αυτοκινήτου Β’ κατηγορίας ή δίκυκλης μηχανής, 50 τουλάχιστον κυβικών εκατοστών

Πώς να ξεπεράσετε τους «κόφτες»

Όπως φαίνεται αναλυτικά στο ρεπορτάζ του proson.gr, απαιτούμενο προσόν είναι η Πιστοποιήση Αγγλικών. Η goLearn ειδικά για ενήλικες που θέλουν να προλάβουν προκηρύξεις παρέχει εξ αποστάσεως την Πιστοποίηση Αγγλικών εύκολα που μοριοδοτεί με βάση την παρούσα νομοθεσία στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ

Μπορείτε να την πάρετε με το χαμηλότερο κόστος ΕΔΩ εύκολα και από το σπίτι σας εκτοξευτείτε στον πίνακα για τη δικαστική αστυνομία με μόρια

Τυπικό προσόν είναι και η Πιστοποίηση Υπολογιστών όπως είναι στην πλειοψηφία των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ

Μπορείτε να την πάρετε με το χαμηλότερο κόστος ΕΔΩ

Άμεσα το Proson.gr σας φτιάχνει το Απαραίτητο ΜΗΤΡΩΟ ΑΣΕΠ χωρίς λάθη για έγκυρη αίτηση - Βιαστείτε για να είστε έτοιμοι για την αίτηση

Το Μητρώο ΑΣΕΠ με όλα σας τα έγγραφα και τα στοιχεία σας είναι απαραίτητο να έχει φτιαχτεί για να κάνετε αιτήσεις σε προκηρύξεις ΑΣΕΠ.

Το Proson.gr, το μεγαλύτερο εργασιακό site στην Ελλάδα φτιάχνει για εσάς το Μητρώο ΟΡΘΑ και ΈΓΚΑΙΡΑ ώστε να προλάβετε να κάνετε την αίτηση σας.

Η διαδικασία δεν μπορεί να γίνει τελευταία στιγμή.

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ (Δείτε το email που θα σας έρθει)

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις