Breaking news

ΑΣΕΠ
A

Στο «κατώφλι» βρίσκονται 6.100 μόνιμες θέσεις εργασίας στο ελληνικό Δημόσιο. Συγκεκριμένα, είναι θέμα 24ωρου να δημοσιευθεί η προκήρυξη 2ΓΒ/2023 του ΑΣΕΠ για 1.800 προσλήψεις αποφοίτων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Proson.gr, πρόκειται να εκδοθεί αύριο, Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023, ενώ πολύ σύντομα θα εκδοθεί και η προκήρυξη «μαμούθ» για 4.300 μόνιμες θέσεις αποφοίτων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Οι μόνιμες αυτές προσλήψεις θα γίνουν μέσα από τη «δεξαμενή» των επιτυχόντων του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, οι οποίοι αναμένουν αγωνιωδώς την έκδοση των εν λόγω προκηρύξεων.

Αφού πάρει ΦΕΚ από το Εθνικό Τυπογραφείο, η προκήρυξη του κλάδου ΤΕ θα ξεκινήσει και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, η οποία αναμένεται στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου. Η εν λόγω προκήρυξη κανονικά αναμενόταν να φύγει για το Εθνικό Τυπογραφείο ήδη από την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο, υπήρξε μία μικρή καθυστέρηση, η οποία οφειλόταν στην ψήφιση του Νομοσχεδίου για τη Δικαστική Αστυνομία.

Πιο συγκεκριμένα, το σχέδιο νόμου που ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες, προβλέπει την ίδρυση νέου αστυνομικού σώματος, της Δικαστικής Αστυνομίας, το οποίο θα αποτελείται από ένστολο και από πολιτικό - επιστημονικό προσωπικό  και θα αφορά εξ ολοκλήρου τους επιτυχόντες Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης του γραπτού διαγωνισμού του Μαρτίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Proson.gr ήταν το πρώτο site που έγραψε σε αποκλειστικό ρεπορτάζ για τις προσλήψεις στη Δικαστική Αστυνομία μέσω του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Μπορείτε να μείνετε συντονισμένοι στις σελίδες μας σε facebook, twitter και viber, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι όταν θα προδημοσιευθεί η μεγάλη προκήρυξη ΤΕ του Δημοσίου.

Πώς κατανέμονται οι θέσεις του κλάδου ΤΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr, οι θέσεις για τον κλάδου ΤΕ αυξήθηκαν από τις 1.500 στις 1.800 και κατανέμονται σε Ανεξάρτητες Αρχές, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και ΟΤΑ αλλά και 16 υπουργεία. Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν θέσεις στα εξής υπουργεία και φορείς:

 1. Ανεξάρτητες Αρχές
 2. Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και ΟΤΑ 
 3. Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
 4. Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων
 5. Υπουργείο Δικαιοσύνης
 6. Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
 7. Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
 8. Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου
 9. Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
 10. Υπουργείο Οικονομικών
 11. Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων
 12. Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
 13. Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
 14. Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
 15. Υπουργείο Τουρισμού
 16. Υπουργείο Υγείας
 17. Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
 18. Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

ΑΣΕΠ 3ΓΒ/2023: Πάνω από 4.000 προσλήψεις για τους επιτυχόντες Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης

Υπενθυμίζουμε ότι η προκήρυξη 3ΓΒ/2023, που οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως θα περιέχει 3.500 - 4.000 θέσεις, θα απευθύνεται αποκλειστικά στους απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης που συμμετείχαν και κρίθηκαν επιτυχόντες στον μεγάλο, πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Η έκδοση της συγκεκριμένης προκήρυξης αναμένεται εντός του Οκτωβρίου.

Παράλληλα, μέσω ΑΣΕΠ αναμένονται να εκδοθούν και ακόμη δύο προκηρύξεις για μόνιμους, οι οποίοι δε θα επιλεγούν από τη δεξαμενή των επιτυχόντων της 2Γ/2022, αλλά θα γίνουν με τις «κλασσικές» διαδικασίες που «τρέχει» τις προκηρύξεις «Κ» τα τελευταία χρόνια η Αρχή. Ειδικότερα, αναμένεται η προκήρυξη 4Κ/2023 που προβλέπει την πλήρωση 80 μόνιμων σε Εθνικές Βιβλιοθήκες, στο υπουργείο Εσωτερικών, σε Μητροπόλεις και Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Πρόσθετα απαραίτητα προσόντα

Η goLearn ειδικά για ενήλικες που θέλουν να προλάβουν προκηρύξεις παρέχει εξ αποστάσεως την Πιστοποίηση Αγγλικών εύκολα που μοριοδοτεί με βάση την παρούσα νομοθεσία στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ

Μπορείτε να την πάρετε με το χαμηλότερο κόστος ΕΔΩ εύκολα και από το σπίτι σας εκτοξευτείτε στον πίνακα για τη δικαστική αστυνομία με μόρια

Τυπικό προσόν είναι και η Πιστοποίηση Υπολογιστών όπως είναι στην πλειοψηφία των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ

Μπορείτε να την πάρετε με το χαμηλότερο κόστος ΕΔΩ

Πώς θα κάνετε αίτηση στις προκηρύξεις - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΣΕΠ - Τα αναλαμβάνει για εσάς το Proson.gr

Για να μπορέσετε να κάνετε αίτηση στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ θα πρέπει αρχικά να δημιουργήσετε το μητρώο σας ή και να το επικαιροποιήσετε. Αφού ολοκληρώσετε το Μητρώο σας, θα πρέπει να προχωρήσετε στην ηλεκτρονική αίτηση. 

Προσοχή! Πριν προχωρήσετε στην ηλεκτρονική αίτηση θα πρέπει να έχετε «τσεκάρει» ότι διαθέτετε όλα τα απαραίτητα τυπικά και πρόσθετα προσόντα που ζητάει η εκάστοτε προκήρυξη, 

Εάν η διαδικασία αυτή σας φαίνεται χρονοβόρα ή έχετε άγχος μην κάνετε κάποιο λάθος, μπορείτε να απευθυνθείτε στο proson.gr για να 

​ ​ ​
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις