CLOSE

Breaking news

Χριστουγεννιάτικος σάκος ΑΣΕΠ
A

Με αμείωτο ρυθμό δουλεύουν οι υπάλληλοι στο «εργοστάσιο προκηρύξεων» του ΑΣΕΠ προκειμένου να προλάβουν τα χρονοδιαγράμματα και να ετοιμάσουν και να εκδώσουν όλους τους διαγωνισμούς που έχουν προγραμματίσει για το 2023. Καθώς η χρονιά πλησιάζει στο τέλος της, ο όγκος προκηρύξεων που έχει μείνει αδημοσίευτος από την Αρχή είναι αρκετά μεγάλος, κάτι που σημαίνει ότι ο Χριστουγεννιάτικος «σάκος» του ΑΣΕΠ φέρνει μερικές χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr, στον άμεσο προγραμματισμό του ΑΣΕΠ βρίσκονται τρεις μεγάλες προκηρύξεις, μέσω των οποίων θα καλυφθούν συνολικά 6.270 μόνιμες θέσεις, σε διάφορους φορείς του δημοσίου τομέα. Μάλιστα, στις τρεις αυτές μεγάλες προκηρύξεις δεν αποκλείεται να προστεθούν και άλλες μικρότερες, που «κουβαλάει» η Αρχή από τον προγραμματισμό προσλήψεων των προηγούμενων ετών. 

Όσον αφορά τον μεγάλο όγκο προσλήψεων αυτός θα προκύψει, όπως προειπώθηκε, από τρεις μεγάλους διαγωνισμούς που αφορούν τους επιτυχόντες του πανελλήνιο γραπτού διαγωνισμού, προσωπικό με απολυτήριο Γυμνασίου και Λυκείου για τα νοσοκομεία, καθώς και υποψήφιους για τη Δημοτική Αστυνομία. 

Πιο αναλυτικά:

Η προκήρυξη 3ΓΒ/2023

Μέχρι την Παρασκευή έχει θέσει στόχο το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του proson.gr, να αποστείλει στο Εθνικό Τυπογραφείο την προκήρυξη 3ΓΒ/2023, η οποία θα απευθύνεται αποκλειστικά τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού που διεξήχθη τον Μάρτιο. 

Πιο συγκεκριμένα, πηγές του ΑΣΕΠ αναφέρουν στο proson.gr πως η προκήρυξη έχει προγραμματιστεί να φύγει για Τυπογραφείο έως την Παρασκευή. Εάν, ωστόσο, προκύψει κάτι έκτακτο, η προκήρυξη θα φύγει το πολύ μέχρι και την επόμενη εβδομάδα. 

Να θυμίσουμε ότι η προκήρυξη 3ΓΒ/2023 του ΑΣΕΠ θα αφορά αποκλειστικά τους επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού και θα περιέχει και 4.282 θέσεις για απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Η προκήρυξη για την Υγεία

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει από το ΑΣΕΠ και η επεξεργασία της προκήρυξης για την πρόσληψη 775 ατόμων, των κλάδων ΔΕ και ΥΕ, στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr, το υπουργείο Υγείας υπέγραψε την προκήρυξη που του είχε αποστείλει η Αρχή, σημειώνοντας κάποιες τελευταίες παρατηρήσεις.

Η υπογραφή του υπουργείου Υγείας ήταν αυτή που περίμενε το ΑΣΕΠ προκειμένου να στείλει την προκήρυξη για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο. Έτσι, σύμφωνα πληροφορίες του proson.gr, η προκήρυξη αναμένεται να φύγει ΑΜΕΣΑ για το Εθνικό Τυπογραφείο. Πιο συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. 

Αφού φύγει για το Τυπογραφείο η προκήρυξη, θα χρειαστούν λίγες ημέρες προκειμένου να λάβει ΦΕΚ, στο οποίο θα αναγράφονται αναλυτικά οι όροι καθώς και οι ημερομηνίες των αιτήσεων. Σύμφωνα πληροφορίες του proson.gr, οι αιτήσεις αναμένεται να τρέξουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου. 

Να σημειωθεί ότι μέσω του συγκεκριμένου διαγωνισμού, το υπουργείο Υγείας θα στελεχώσει τα νοσοκομεία με ειδικότητες όπως, βοηθούς νοσηλευτών, νοσοκόμους, επιμελητές ασθενών, μάγειρες και λοιπό επικουρικό προσωπικό. 

Η προκήρυξη για τη Δημοτική Αστυνομία

Τέλος στον Χριστουγεννιάτικο «σάκο» του ΑΣΕΠ βρίσκεται και η μεγάλη προκήρυξη για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 1.213 θέσεων κατηγοριών στη Δημοτική Αστυνομία.

Η προκήρυξη αυτή δεν είναι σίγουρο ότι θα εκδοθεί εντός του Δεκεμβρίου, καθώς απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για να μπορέσουν αν προχωρήσουν οι απερχόμενοι δήμαρχοι σε νέες προσλήψεις, λίγο πριν από τη δύση της θητείας τους. Το θέμα αυτό, όπως έχει παρουσιάζει σε αναλυτικό ρεπορτάζ το proson.gr, έχει φέρει ανησυχία σε πολλούς υποψήφιους που βρίσκονται κοντά στο ηλικιακό όριο των 35 ετών.

Σε κάθε περίπτωση, αν η προκήρυξη δεν βγει εντός του Δεκεμβρίου, θα βγει και πάλι μέσα στην περίοδο των γιορτών, αλλά τον Ιανουάριο, αμέσως μόλις αναλάβουν καθήκοντα οι νέοι εκλεγμένοι δήμαρχοι. 

Επίσης, όπως έχουμε γράψει σε παλαιότερα άρθρα, η προκήρυξη θα κάνει δεκτά όλα τα πτυχία και θα περιέχει πολλές θέσεις για απόφοιτoυς λυκείου, κάτι που θα εκτοξεύσει το ενδιαφέρον των υποψηφίων.΄Η προκήρυξη θα περιέχει ηλικιακά και σωματικά κριτήρια, αλλά και μία σειρά από απαραίτητες υγειονομικές, ψυχοτεχνικές και αθλητικές δοκιμασίες (Δείτε αναλυτικά εδώ).

Μείνετε συντονισμένοι στο Proson.gr στο facebook, στο twitter και στο viber, ώστε να ενημερώνεστε πρώτοι για τις εξελίξεις για τις προσλήψεις στο Δημόσιο.

Τα κρίσιμα προσόντα

Για να υποβάλλουν αίτηση στις παραπάνω προκηρύξεις οι υποψήφιοι, θα πρέπει να πληρούν και τα πρόσθετα τυπικά προσόντα, τα οποία ζητά κάθε φορά ο διαγωνισμός.

Συνήθως, αυτά δεν είναι άλλα από την πιστοποίηση γνώσης ηλεκτρονικού υπολογιστή καθώς και την πιστοποίηση γνώσης της αγγλικής γλώσσας σε επίπεδο Γ1. 

Μοριοδότηση με Εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών εύκολα και ευέλικτα από το σπίτι με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Μόνο 126 ευρώ) 

Λάβετε το ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΠΡΟΣΟΝ της Πιστοποίησης Υπολογιστών ELIC εύκολα και ευέλικτα  (Μόνο 115 ευρώ)

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις