Breaking news

Νοσοκομείο
A

Στο στούντιο της ΕΡΤ βρέθηκε σήμερα, Πέμπτη, η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, όπου μίλησε, μεταξύ άλλων, για την επικείμενη προκήρυξη ΑΣΕΠ για τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

«Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις και τις επόμενες εβδομάδες θα γίνει το πρώτο τεστ δεξιοτήτων που δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα οριζοντίως με αυτόν τον τρόπο σε όλους τους υποψήφιους και σιγά σιγά ξεκινάει και η διαδικασία υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, για την τοποθέτηση των διοικήσεων. Άρα σε μόλις δυο μήνες από τη ψήφιση του νόμου έχουμε ήδη τις πρώτες προκηρύξεις και έχουμε ήδη τις πρώτες διαδικασίες», είπε η κ Κεραμέως προσθέτοντας:

«Οι 15 πρώτοι θα περνούν στην επόμενη φάση. Επειδή έγινε πολύ μεγάλη κουβέντα για τυχόν σχέσεις με πολιτικά κόμματα, όπως είπε η κ. Κεραμέως, ανέφερε ότι «δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, προχωρούν αν έχουν πτυχίο και εργασιακή εμπειρία σε συνάφεια, πληρούν όλες τις προϋποθέσεις του νόμου και είναι μέσα στους 15 πρώτους το τεστ».

«Άρα», κατέληξε, «υπάρχουν πλέον κριτήρια και αυτό δεν αφορά μόνο τα νοσοκομεία, αλλά όλα τα νομικά πρόσωπα του δημοσίου».

Υπενθυμίζουμε ότι έχει ήδη εκδοθεί η πρώτη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πλήρωση 21 θέσεων διοικητών και υποδιοικητών σε επτά Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) του υπουργείου Υγείας. (Δείτε την ΕΔΩ). 

Τι είπε για την επιστολή ψήφο

Παράλληλα, η υπουργός αναφέρθηκε στην επιστολική ψήφο, καθώς ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση του σχετικοού νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών. Είναι ήδη γνωστό ότι η επιστολική ψήφος δεν θα αφορά μόνο τους κάτοικους του εξωτερικού, αλλά και της Ελλάδας. Όπως σημείωσε και η υπουργός, στόχος του νομοσχεδίου είναι να διευκολύνει όσους θέλουν να ψηφίσουν από το εξωτερικό, αλλά κι εκείνους που δεν θέλουν να ξοδέψουν 200 ευρώ για να επιστρέψουν στον τόπο κατοικία τους

Η κυρία Κεραμέως παρουσίασε τον φάκελο της επιστολικής ψήφου, διευκρινίζοντας ότι θα ακολουθήσουν αναλυτικά βίντεο με οδηγίες. «Αυτόν τον φάκελο θα λάβει οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης δηλώσει στην πλατφόρμα ότι θέλει να ψηφίσει μέσω επιστολικής ψήφου, είτε μένει στο εξωτερικό είτε μένει στην Ελλάδα κι αυτή η πτυχή είναι πάρα πολύ σημαντική.είναι εν δυνάμει κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες», είπε.

Ανέφερε επίσης ότι έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τα κόμματα και έχουν ενσωματωθεί και προτάσεις τους ενώ έχουν προβλεφθεί όλες οι δικλείδες ασφαλείας που εξασφαλίζουν την ανωνυμία της ψήφου. 

«Οι ευρωεκλογές θα γίνουν στις 9 Ιουνίου, εν μέσω τουριστικής περιόδου. Εποχικά εργαζόμενοι που δουλεύουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους δεν μπρούν να πληρώσουν για την μετακίνηση. Επίσης άτομα με αναπηρία, φοιτητές οι οποίοι είναι εν μέσω εξεταστικής περιόδου, μαθητές τρίτης λυκείου, οι οποίοι θα δίνουν εκείνες τις μέρες πανελλαδικές, είναι κατηγορίες συμπολιτών μας, οι οποίοι οι οποίοι μπορούν να επωφεληθούν», τόνισε η υπουργός Εσωτερικών.

Στην αίτηση συμπληρώνεται και υπεύθυνη δήλωση με τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το δικαίωμα ψήφου. Η υπεύθυνη δήλωση που είναι το επώνυμο κομμάτι αποστέλλεται μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία στην Ελλάδα και ο φάκελος ανοίγεται από Επιτροπή Δικαστικών. Βλέπουν ότι πράγματι υπάρχει δικαίωμα ψήφου και στη συνέχεια φεύγει το επώνυμο στοιχείο και μένει μόνο το ανώνυμο η ψήφος, η οποία μπαίνει μέσα στην κάλπη.

Θα αφορά αποκλειστικά ευρωεκλογές και τυχόν δημοψηφίσματα

Το μείζον είναι ο φάκελος να έχει επιστρέψει μέχρι την παραμονή των ευρωεκλογών στις 5:00 το απόγευμα, Σάββατο 8 Ιουνίου, είπε η υπουργός συμπληρώνοντας:

«Μπαίνεις στην πλατφόρμα, με κωδικούς τάξης και επιπλέον έρχεται και επιβεβαιωτικό μήνυμα στο κινητό για να διασφαλιστεί η ταυτοπροσωπία. Η πορεία του φακέλου, το λεγόμενο tracking είναι διαθέσιμο μέχρι που ο φάκελος παραδίδεται αυτοπροσώπως. Η διαδικασία της ψήφισης παίρνει μερικά λεπτά», είπε η υπουργός. 

«Ακόμα και κάποιος που έχει δηλώσει ότι θέλει να ψηφίσει με επιστολική ψήφο αλλά για οποιονδήποτε λόγο δεν έστειλε φάκελο, τότε θα μπορεί να πάει στις κάλπες. Μέχρι το Σάββατο 8 Ιουνίου στις 5 το απόγευμα θα εκδοθούν συμπληρωματικοί κατάλογοι για προσέλευση σε εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών», σημείωσε. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις