Breaking news

Θέσεις εργασίας
A

Ομαλά κυλούν τις τελευταίες ημέρες οι αιτήσεις προκήρυξη 3ΓΒ/2023 του ΑΣΕΠ, η οποία προβλέπει την πλήρωση 4.276 θέσεων, σε 107 φορείς του Δημοσίου σε όλη τη χώρα, αποκλειστικά από τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού. Οι αιτήσεις θα συνεχιστούν μέχρι και την Τετάρτη το απόγευμα, μετά τη διπλή παράταση που δόθηκε προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr, έχουν υποβάλει αίτηση περίπου 9.000 από τους 12.691 υποψηφίους που έχουν δικαίωμα. Αυτό σημαίνει πως υπολείπονται περίπου 2.500 αιτήσεις στο ΑΣΕΠ και οι ενδιαφερόμενοι που δεν έχουν οριστικοποιήσει την αίτηση τους καλό θα ήταν να το κάνουν άμεσα, καθώς δεν προβλέπεται να δοθεί νέα παράταση.

Πιο συγκεκριμένα, πηγές του ΑΣΕΠ αναφέρουν στο proson.gr, πως δεν υπάρχει το ενδεχόμενο να δοθεί και τρίτη παράταση στις αιτήσεις καθώς όλα κυλούν ομαλά και, επιπλέον, συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από την έναρξη τους. Υπενθυμίζουμε ότι οι αιτήσεις έχουν ξεκινήσει από τις 27 Δεκεμβρίου 2023 και αναμένεται τελικά να ολοκληρωθούν την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024. Το ΑΣΕΠ έδωσε δηλαδή προθεσμία τεσσάρων ολόκληρων εβδομάδων. 

Δείτε ΕΔΩ την πιθανότητα διορισμού ανά κλάδο και ειδικότητα

Κάντε σήμερα αίτηση στο ΑΣΕΠ

Η διαδικασία της αίτησης στο ΑΣΕΠ είναι απλή. Οι υποψήφιοι κάνουν είσοδο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΑΣΕΠ μέσω των προσωπικών κωδικών taxisnet. Αρχικά καταχωρούν στο Μητρώο τα απαραίτητα κατά περίπτωση σαρωμένα (σκαναρισμένα) δικαιολογητικά και στην συνέχεια προχωρούν στην υποβολή της αίτησης. 

Οι υποψήφιοι πρέπει να δηλώσουν με ακρίβεια τα στοιχεία της αίτησης και στη συνέχεια να πατήσουν το κουμπί «Επίκληση από Μητρώο» προκειμένου να μεταφέρουν τις αντίστοιχες εγγραφές με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά από το μητρώο για να αποδείξουν τα αντίστοιχα προσόντα.

Στη συνέχεια επιλέγουν τις θέσεις για τις οποίες επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση και αφού τις επιλέξουν οριστικοποιούν την αίτηση τους. 

Τα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα

Ποια είναι όμως τα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα στη προκήρυξη «μαμούθ» του ΑΣΕΠ; Για τις περισσότερες θέσεις της προκήρυξης δύο είναι τα βασικά απαραίτητα πρόσθετα προσόντα που ζητούνται: 

 • Η γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων και (γ) υπηρεσιών διαδικτύου (κωδ. 001).
 • Η άριστη, η πολύ καλή ή η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας (κωδ. 002, 004 ή 007).

Αποκτήστε τα τυπικά προσόντα και τα μοριοδοτούμενα κριτήρια πριν κλείσουν οι αιτήσεις για διορισμό στην 3ΓΒ

Γίνετε μέσα σε 2 ημέρες να πάρετε και Proficiency ΕΥΚΟΛΑ και από το σπίτι σας (εξ αποστάσεως) αλλά και την Πιστοποίηση Υπολογιστών ELIC.

Η πρώτη μόνο με 95 ευρώ εδώ (Σε 2 ημέρες στα χέρια σας η Πιστοποίηση Αγγλικών goLearn)

H δεύτερη μόνο με 85 ευρώ εδώ (Σε 2 ημέρες στα χέρια σας η Πιστοποίηση Υπολογιστών goLearn)

Η κατανομή σε μεγάλους φορείς του δημοσίου

Όπως προαναφέρθηκε, η προκήρυξη «μαμούθ» 3ΓΒ/2023 του ΑΣΕΠ προβλέπει την πρόσληψη 4.276 ατόμων σε 107 φορείς του Δημοσίου, σε όλη τη χώρα. Δείτε στο proson.gr την κατανομή των θέσεων σε μεγάλους φορείς του Δημοσίου αλλά και την Ελληνική και τη Δικαστική Αστυνομία:

 • Δείτε ΕΔΩ την κατανομή των θέσεων στα ΚΕΠ
 • Δείτε ΕΔΩ την κατανομή των θέσεων στη ΔΥΠΑ
 • Δείτε ΕΔΩ την κατανομή των θέσεων στην ΕΛ.ΣΤΑΤ.
 • Δείτε ΕΔΩ την κατανομή των θέσεων στο υπουργείο Παιδείας
 • Δείτε ΕΔΩ την κατανομή των θέσεων στη Δικαστική Αστυνομία
 • Δείτε ΕΔΩ την κατανομή των θέσεων στην Ελληνική Αστυνομία
 • Δείτε ΕΔΩ την κατανομή των θέσεων στην Επιθεώρηση Εργασίας
 • Δείτε ΕΔΩ την κατανομή των θέσεων στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ)
 • Δείτε ΕΔΩ την κατανομή των θέσεων σε δημόσιες ιστορικές και κεντρικές βιβλιοθήκες

Δείτε ΕΔΩ την προκήρυξη 3ΓΒ/2023

Μείνετε συντονισμένοι στο Proson.gr στο facebook, στο threads, στο twitter και στο viber, ώστε να ενημερώνεστε πρώτοι για τις εξελίξεις για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις