Breaking news

Υπουργειο Υγειας
A

Ξεκίνησαν χτες, Δευτέρα, οι αιτήσεις συμμετοχής στην πρώτη (από τις δύο) προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για την πλήρωση 1.592 θέσεων στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη προκήρυξη (5Κ/2023), η οποία δέχεται αιτήσεις από χτες, περιέχει 775 θέσεις των κλάδων ΔΕ και ΥΕ. Η δεύτερη θα περιέχει 817 θέσεις των κλάδων ΠΕ και ΤΕ και βρίσκεται στο «δρόμο» για το Εθνικό Τυπογραφείο.

Οι 1.592 θέσεις δεν αφορούν θέσεις γιατρών και νοσηλευτών αλλά επικουρικό βοηθητικό προσωπικό, που είναι απαραίτητο για τη λειτουργεία των δομών δημόσιας υγείας. Οι δύο προκηρύξεις αφορούν προγραμματισμό προσλήψεων παλαιότερων ετών, ενώ έχουν ως μπόνους στην μοριοδότηση τους την ειδική εμπειρία των υποψηφίων που εργάστηκαν στο ΕΣΥ κατά την περίοδο του covid. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι χτες, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, προανήγγειλε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει εκδοθεί προκήρυξη για την πρόσληψη 10.000 γιατρών και νοσηλευτών στο ΕΣΥ.

Αναλυτικά οι δύο προκηρύξεις που έχει έτοιμες το ΑΣΕΠ για τα νοσοκομεία έχουν ως εξής:

Η προκήρυξη 5Κ/2023

Ξεκίνησαν χτες, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, οι αιτήσεις στην προκήρυξη 5Κ/2023 του ΑΣΕΠ η οποία προβλέπει την πλήρωση 775 θέσεων μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Υπενθυμίζουμε ότι οι αιτήσεις στην 5Κ είχαν ξεκινήσει τον Ιανουάριο, ωστόσο διακόπηκαν ξαφνικά, λόγω προβλημάτων υπερφόρτωσης που αντιμετώπιζε η ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ. 

Η νέα προθεσμία που δόθηκε από το ΑΣΕΠ, ξεκίνησε χτες, Δευτέρα και λήγει την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Στην προκήρυξη 5Κ/2023 του ΑΣΕΠ μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αποκλειστικά απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ), απόφοιτοι δηλαδή λυκείου, γυμνασίου αλλά και δημοτικού σχολείου (για όσους έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980).

Δείτε ΕΔΩ την προκήρυξη, τις ειδικότητες που ζητούνται και την κατανομή τους στις δομές Υγείας σε όλη την Ελλάδα. 

Η προκήρυξη για τους πτυχιούχους

Στο «τραπέζι» του ΑΣΕΠ βρίσκεται και επισήμως ο επόμενος μεγάλος διαγωνισμός για τα νοσοκομεία, στον οποία θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μόνο απόφοιτοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγγραφο που έχει στην κατοχή του το proson.gr, η νέα προκήρυξη για τα νοσοκομεία θα περιέχει 817 θέσεις εργασίας, τις οποίες θα μπορούν να διεκδικήσουν απόφοιτοι Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΑΣΕΠ έχει έτοιμοι το προσχέδιο του διαγωνισμού και το έχει αποστείλει στο υπουργείο Υγείας, το οποίο είναι αυτό που θα δώσει το τελικό «οκ» για την έναρξη της διαδικασίας και την αποστολή της προκήρυξης στο Εθνικό Τυπογραφείο. 

Οι 817 προσλήψεις στα νοσοκομεία θα γίνουν εκτός γραπτού διαγωνισμού, με σύστημα μοριοδότησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εν λόγω προκήρυξη θα μοριδοτείται και η ειδική εμπειρία των υποψηφίων, καθώς στόχος του υπουργείο είναι να δοθεί προτεραιότητα σε όσους υπηρέτησαν στα νοσοκομεία την περίοδο της πανδημίας του Covid-19. Αποτελεί εξάλλου δέσμευση της κυβέρνησης, ήδη από το 2020 και το 2021, η μονιμοποίηση όσων στήριξαν το ΕΣΥ. 

Όσον αφορά τον χρόνο έκδοση της προκήρυξης για τις 817 προσλήψεις, πηγές του ΑΣΕΠ επισημαίνουν στο proson.gr, πως το πιθανότερο είναι να τρέξει τον Μάρτιο.

Τα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα - Προλάβετε να αποφύγετε τους «κόφτες»

Υπενθυμίζεται πως πρόσθετο τυπικό προσόν διορισμού για πολλές θέσεις στις παραπάνω προκηρύξεις θεωρούνται η γνώση της αγγλικής γλώσσας καθώς και η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων, και γ) υπηρεσιών διαδικτύου.

Πώς θα προλάβετε να πάρετε την Πιστοποίηση Αγγλικών - Μόνο ένας τρόπος υπάρχει

Ο μόνος τρόπος να προλάβετε στην Ελλάδα να πάρετε Εύκολα και άμεσα (ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΗΜΕΡΕΣ) πριν κλείσουν οι αιτήσεις την Πιστοποίηση Αγγλικών για τα νοσοκομεία είναι η πολύ εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών της goLearn

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ 95 ΕΥΡΩ μπορείτε να πάρετε το Proficiency ή το Lower για την προκήρυξη των Νοσοκομείων

Από το σπίτι σας εύκολα (Πλήρως αναγνωρισμένη και με ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΙΣΧΥ)

Μόνο στην golearn προλαβαίνετε να πάρετε την Πιστοποίηση Υπολογιστών άμεσα και ΕΥΚΟΛΑ

Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ για την προκήρυξη μπορείτε να λάβετε πολύ ΕΥΚΟΛΑ την πιστοποίηση γνώσης ηλεκτρονικού υπολογιστή 

Λάβετε το ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΠΡΟΣΟΝ της Πιστοποίησης Υπολογιστών ELIC εύκολα και ευέλικτα  (Μόνο 85 ευρώ) σε 2 μόλις ημέρες

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις