Breaking news

Θέσεις εργασίας
A

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ελέγχου και διορθώσεων των αιτήσεων της 3ΓΒ/2023 προκήρυξης του ΑΣΕΠ, από τους ίδιους τους υποψηφίους. Υπενθυμίζουμε ότι η Ανεξάρτητη Αρχή έδωσε μία δεύτερη ευκαιρία στους υποψηφίους να ελέγξουν τις αιτήσεις τους, αφού διαπίστωσε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του proson.gr, ανεξήγητα και περίεργα λάθη.

Το ΑΣΕΠ προχώρησε στην πρωτόγνωρη αυτή απόφαση προκειμένου, πρώτων, να μην αποκλειστούν άδικα υποψήφιοι και, δεύτερον, να μειώσει τον αριθμό ενστάσεων που θα προκύψουν μετά την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων. Εξάλλου, στόχος της Αρχής είναι να εκδώσει το ταχύτερο δυνατόν τα αποτελέσματα της προκήρυξης, προκειμένου να προχωρήσει με τον προγραμματισμό προσλήψεων του δημοσίου για το 2024.

Τι κάνετε λοιπόν αν βρείτε λάθος στην αίτηση σας;

Υπενθυμίζεται ότι στην προκήρυξη 3ΓΒ/2023 του ΑΣΕΠ έχουν δηλώσει συμμετοχή αποκλειστικά και μόνο οι επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού, που ανήκουν στον κλάδο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ). Σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε το ΑΣΕΠ, θα πρέπει ΟΛΟΙ οι υποψήφιοι που υπέβαλαν αίτηση, να ελέγξουν ότι οι προτιμήσεις (κωδικοί θέσεων) στην ενότητα «Θέσεις Προτίμησης Υποψηφίου» της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής τους – και όχι στα τυχόν συνημμένα pdf - , είναι αυτές που είχαν δηλώσει στην αρχική αίτηση συμμετοχής τους.

Οι υποψήφιοι που θα διαπιστώσουν ότι οι προτιμήσεις τους (κωδικοί θέσεων) στην ενότητα «Θέσεις Προτίμησης Υποψηφίου» είναι αυτές που είχαν δηλώσει στην αρχική αίτηση συμμετοχής τους, δε χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια. Εφόσον όμως οι υποψήφιοι διαπιστώσουν ότι οι προτιμήσεις τους (κωδικοί θέσεων) είναι διαφορετικές από τις αρχικά δηλωθείσες, παρακαλούνται όπως ακολουθήσουν τα σχετικά βήματα:

Για τους υποψηφίους που θα ακολουθήσουν τα εν λόγω βήματα, επισημαίνεται  ότι οι προτιμήσεις (κωδικοί θέσεων) που έχουν ήδη καταχωριστεί ηλεκτρονικά μέσω της αρχικής αίτησής τους, καθώς και τα τυχόν αρχεία pdf, θα αντικατασταθούν στο σύνολό τους με το pdf αρχείο προτιμήσεων της αίτησης «3ΓΒ/2023 Προτιμήσεις». Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε άλλο αρχείο πέραν του pdf αρχείου προτιμήσεων δε λαμβάνεται υπόψη.

Σε περίπτωση μη υποβολής αίτησης «3ΓΒ/2023 Προτιμήσεις» ισχύουν οι αρχικά δηλωθείσες προτιμήσεις (κωδικοί θέσεων).

Με την αίτηση δεν απαιτείται η υποβολή παραβόλου.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για τις διορθώσεις λήγει την Τρίτη 12 Μαρτίου και ώρα 14:00.

Τι οδήγησε το ΑΣΕΠ στην απόφαση για τις διορθώσεις

Το ρεπορτάζ του proson.gr, δίνει την απάντηση στο ερώτημα: «Τι διαπίστωσε όμως το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού και αποφάσισε να δώσει -για πρώτη φορά στην ιστορία του- τη δυνατότητα τροποποίησης αίτησης στους 11.469 υποψηφίους και μάλιστα ένα μηνά μετά τη λήξη των αιτήσεων;».

Η απάντηση είναι πως το ΑΣΕΠ διαπίστωσε αρκετά «ανεξήγητα» λάθη. 

Πιο συγκεκριμένα, καλά πληροφορημένες πηγές του ΑΣΕΠ αποκάλυψαν στο proson.gr, πως λίγο πριν την ολοκλήρωση του ελέγχου των αιτήσεων, οι αρμόδιοι υπάλληλοι «ανακάλυπταν» με σταθερό ρυθμό, περίεργα λάθη που είχαν να κάνουν με τις ειδικότητες που είχαν δηλώσει οι υποψήφιοι. Π.χ. υπήρχαν πολιτικοί μηχανικοί που είχαν δηλώσεις θέσεις νομικών ή απόφοιτοι πληροφορικής που είχαν δηλώσεις θέσεις διοικητικού προσωπικού. 

Έπειτα από ώριμη σκέψη, το ΑΣΕΠ κατέληξε στην απόφαση να δώσει την ευκαιρία στους υποψήφιου αυτούς να ελέγξουν την αίτηση τους, προκειμένου να μην αποκλειστούν «άδικα». Υπολογίζεται πως οι αιτήσεις αυτές ανέρχονται περίπου στο 3% με 3,5% του συνόλου και αφορούν 350 με 400 υποψηφίους. 

Η απόφαση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους υποψηφίους που αναμένουν με ανυπομονησία τα αποτελέσματα για τον διορισμό τους. Ωστόσο, υπάλληλοι του ΑΣΕΠ τονίζουν πως η απόφαση αυτή λήφθηκε για τη δικαιότερη αντιμετώπιση των υποψηφίων και την αποφυγή περεταίρω διαμαρτυριών μετά την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων που αναμένονται μετά την άνοιξη. 

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω απόφαση δημοσιεύθηκε και σε ΦΕΚ, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε πατώντας εδώ. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις