Breaking news

asep pistopoiisi agglikwn
A

Νέο ΦΕΚ που φέρει την υπογραφή του προέδρου του ΑΣΕΠ, κ. Θάνου Παπαϊωάννου, φέρνει αλλαγές στην διεξαγωγή του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού. Οι αλλαγές που φέρνει αφορούν τόσο στον 2ο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό, που αναμένεται να διεξαχθεί το 2025, όσο και στα αποτέλεσμα του πρώτου διαγωνισμού που διεξήχθη πέρσι τον Μάρτιο.

Μία σημαντική αλλαγή που προβλέπει το νέο ΦΕΚ είναι η ηλεκτρονική εξέταση των υποψηφίων που, όπως είχε γράψει σε παλαιότερο ρεπορτάζ το proson.gr, δεν δύναται να συμβεί σε μία ημέρα. Αξίζει να θυμίσουμε ότι στον πρώτο γραπτό διαγωνισμό δήλωσαν συμμετοχή πάνω από 100.000 υποψήφιοι  και από αυτούς προσήλθαν στα εξεταστικά κέντρα οι 77.073.

Στο πλαίσιο αυτό η απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αναφέρει ότι η ΚΕΔ (Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού), η οποία έχει τη γενική ευθύνη διεξαγωγής της εξέτασης, λαμβάνει όλα τα αναγκαία τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για τη διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας, λαμβάνοντας υπόψη και το ενδεχόμενο της μη ταυτόχρονης εξέτασης των υποψηφίων την ίδια ώρα και ημέρα. 

Προς τον σκοπό αυτόν μεριμνά ιδίως για

  1. την καλή λειτουργία της υλικοτεχνικής υποδομής και του εξοπλισμού των εξεταστικών κέντρων,
  2. την τεχνική υποστήριξη της διαδικασίας,
  3. την ασφάλεια (φυσική, λειτουργική, δικτυακή) των χώρων εξέτασης, του διαθέσιμου εξοπλισμού, των δεδομένων καθώς και της εν γένει διαγωνιστικής διαδικασίας,
  4. τη διασφάλιση του απορρήτου των θεμάτων στα οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι,
  5. την αντιστοίχιση των ανώνυμων στοιχείων πρόσβασης με τα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων και τις βαθμολογίες τους.

Τα εξεταστικά κέντρα (ένα ή περισσότερα) ορίζονται με απόφαση της ΚΕΔ, σε μία ή περισσότερες περιφερειακές ενότητες. Ως εξεταστικά κέντρα επιλέγονται κτίρια που διαθέτουν τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και είναι κατάλληλα για τη διενέργεια ηλεκτρονικής εξέτασης.

Υπενθυμίζουμε ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη ψηφίσει νομοσχέδιο με το οποίο απαγορεύει στο ΑΣΕΠ να δημοσιοποιεί τα θέματα των γραπτών διαγωνισμών. Έτσι στον δεύτερο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό δεν θα γίνουν γνωστά ούτε τα θέματα αλλά ούτε και οι απαντήσεις τους, αφήνοντας τους υποψήφιους να αγωνιούν καθώς δεν θα μπορούν να υπολογίσουν τη βαθμολογία τους. 

Η ύλη για τον 2ο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ στο goLearn

Προετοιμαστείτε στον οργανισμό με τις περισσότερες επιτυχίες στον 1ο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Ξεκινήστε εξ αποστάσεως την μόνη προετοιμασία στην Ελλάδα που τελεί υπό την εποπτεία καθηγητή δημόσιου Πανεπιστημίου

Προετοιμαστεί εκεί που προετοιμάστηκε ο πρώτος των πρώτων

Πώς θα γίνουν οι ηλεκτρονικές εξετάσεις

Όπως αναφέρει η  απόφαση, η ηλεκτρονική εξέταση διενεργείται με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών ή άλλου είδους κλειστού τύπου ερωτήσεων ή με συνδυασμό τους. Η διαδικασία της ηλεκτρονικής εξέτασης πραγματοποιείται στο σύνολό της ψηφιακά, μέσω ηλεκτρονικής (online) πλατφόρμας εξέτασης, στην οποία οι υποψήφιοι συνδέονται με ανώνυμα στοιχεία πρόσβασης που δημιουργούνται από το ΑΣΕΠ. 

Η καταχώριση στην πλατφόρμα εξέτασης προσωπικών στοιχείων από τους υποψηφίους συνιστά λόγο αποκλεισμού από τη διαδικασία. Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης, τα ανώνυμα στοιχεία πρόσβασης αντιστοιχούνται με τα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων και τις βαθμολογίες τους.

Την ύλη θα την βρείτε στην goLearn εδώ

Μέσω τράπεζας θεμάτων ο διαγωνισμός

Η ΚΕΔ συνέρχεται σε εύλογο χρόνο, πριν από την έναρξη της εξέτασης σε ειδικό χώρο, ο οποίος εξασφαλίζει το αδιάβλητο της εξέτασης, και καθορίζει ή εγκρίνει τα προς εξέταση θέματα από Μητρώο (τράπεζα) θεμάτων διαβαθμισμένου ή μη επιπέδου δυσκολίας. Τα θέματα διαβιβάζονται ταυτόχρονα σε όλα τα εξεταστικά κέντρα για τους υποψηφίους που εξετάζονται την ίδια ώρα και ημέρα μέσω κοινού ανώνυμου συνδέσμου (url link) που δημιουργεί για τον σκοπό αυτόν η ΚΕΔ.

Η διάρκεια της εξέτασης ορίζεται από την ΚΕΔ και γνωστοποιείται στους υποψηφίους πριν από την έναρξη της εξέτασης. Οι εγγραφές των υποψηφίων στην πλατφόρμα εξέτασης, καθώς και τα ηλεκτρονικά αρχεία των αποτελεσμάτων, αποτελούν απόδειξη της συμμετοχής τους.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις αλλαγές που φέρνει το νέο ΦΕΚ στη διεξαγωγή του 2ου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. 

Η ύλη του διαγωνισμού

Η γραπτή εξέταση θα πραγματοποιηθεί μέσω προσαρμοστικών τεστ (Computerized Adaptive Testing – CAT) που θα περιλαμβάνουν ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών και / ή άλλου είδους κλειστού τύπου ερωτήσεων και για την τρίτη ενότητα περιλαμβάνει ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών που θα αφορούν προσομοίωση εργασιακών καταστάσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr, η γραπτή ηλεκτρονική εξέταση θα περιλαμβάνει τις παρακάτω τρεις ενότητες δοκιμασιών (τεστ):

  • Γλωσσικός και Παραγωγικός Συλλογισμός
  • Μαθηματικός και Επαγωγικός Συλλογισμός
  • Διαχείριση Εργασιακών Σεναρίων (Προϋποθέτει γενικές γνώσεις

Προετοιμαστεί εκεί που προετοιμάστηκε ο πρώτος των πρώτων

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις