Breaking news

γραπτός διαγωνισμός
A

Διευκρινίσεις για τον 2ο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, 1Γ/2025 δημοσίευσε σήμερα, Τετάρτη, η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού.

Ειδικότερα, η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού διευκρινίζει τα εξής: 

Ημερομηνίες διεξαγωγής διαγωνισμού 

Η οριστικοποίηση των ημερομηνιών διεξαγωγής του πανελληνίου γραπτού διαγωνισμού θα εξαρτηθεί από τον τελικό αριθμό των αιτήσεων που θα υποβληθούν έως και τη λήξη της σχετικής προθεσμίας (14 Μαΐου 2025) και την κατανομή των υποψηφίων σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Ο αριθμός των υποψηφίων είναι καθοριστικός παράγοντας για τη διαμόρφωση του τελικού προγράμματος διεξαγωγής των εξετάσεων.

Εκτιμάται ότι η ηλεκτρονική εξέταση θα ξεκινήσει στα μέσα Ιουνίου 2025 στο εξεταστικό κέντρο της Αττικής και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη με απώτατο όριο ολοκλήρωσής της τα τέλη Ιουλίου 2025. 

Επιλογή ημερομηνίας εξέτασης από κάθε υποψήφιο 

Μετά τον καθορισμό των ημερών διεξαγωγής του διαγωνισμού, οι υποψήφιοι θα κληθούν να επιλέξουν, μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΑΣΕΠ, το εξεταστικό κέντρο καθώς και την ημέρα και ώρα που επιθυμούν να εξετασθούν. Σε περίπτωση που δεν προβούν σε επιλογή των ως άνω στοιχείων, η κατανομή τους θα γίνει ηλεκτρονικά από το ίδιο το ΑΣΕΠ.

Μητρώο θεμάτων γνώσεων 

Η δημιουργία τράπεζας θεμάτων γνώσεων του πανελληνίου γραπτού διαγωνισμού έχει ολοκληρωθεί. Η εν λόγω τράπεζα περιέχει τις ερωτήσεις από τις οποίες θα κληρώνονται αυτές που θα εξετάζονται κάθε φορά, θα δίδονται τέσσερεις πιθανές απαντήσεις για κάθε μία ερώτηση και θα αναφέρεται η  ορθή απάντηση.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν δημιουργηθεί τρεις ομάδες ερωτήσεων γνώσεων από όλες τις θεματικές ενότητες και την αντίστοιχη ύλη που αναφέρει η Πρόσκληση/Προκήρυξη. Κάθε ομάδα ερωτήσεων γνώσεων περιέχει ίσο αριθμό ερωτήσεων (περίπου 400).

Ανάλογα με τον χρόνο διεξαγωγής του διαγωνισμού, θα δοθούν διαδοχικά στη δημοσιότητα οι τρεις αυτές ομάδες ερωτήσεων γνώσεων με την ορθή απάντηση για κάθε ερώτηση. Η πρώτη ομάδα ερωτήσεων θα αφορά όσους/όσες υποψηφίους επιλέξουν να διαγωνισθούν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, η δεύτερη (η οποία θα δοθεί στη δημοσιότητα αργότερα) θα αφορά όσους διαγωνισθούν στη συνέχεια και η τρίτη (η οποία θα δημοσιοποιηθεί τελευταία), όσους/όσες εξετασθούν στην τρίτη και τελευταία φάση του διαγωνισμού. Η δημοσιοποίηση των τριών ομάδων θεμάτων γνώσεων θα γίνεται σε χρόνο επαρκή για την προετοιμασία των υποψηφίων της κάθε χρονικής περιόδου.

Αναφορικά με τη δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας, θα δοθούν οδηγίες και παραδείγματα πριν την έναρξη του διαγωνισμού.

Βαθμολογία 

Σύμφωνα με τον ν. 4765/2021, η βαθμολογία της γραπτής διαδικασίας ορίζεται σε κλίμακα από 1-100 ενώ η βαρύτητα της βαθμολογίας για τη δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας και την εξέταση γνώσεων είναι ίδια (50%-50%).

Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει βαθμολογία βάσης και για αυτό δε γίνεται σχετική αναφορά στην Πρόσκληση/Προκήρυξη.

H εφαρμογή αρνητικής ή μη βαθμολόγησης στην εξέταση γνώσεων, θα γνωστοποιηθεί με νεότερη Ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Διαγωνισμού.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις