Θέμα χρόνου θεωρούνται πλέον οι πρώτες προσλήψεις από τη «δεξαμενή» των υποψηφίων του δεύτερου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, καθώς έκανε την εμφάνισή της η πρώτη επίσημη προκήρυξη.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Proson.gr, η προκήρυξη αφορά περίπου 2.500 θέσεις μόνιμου προσωπικού και προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ), κατηγορίας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), σε διάφορους κλάδους και ειδικότητες φορέων του Δημοσίου.
Πότε αναμένεται να εκδοθεί
Όπως αποκαλύπτει το Proson.gr, η Ανεξάρτητη Αρχή έχει ολοκληρώσει το προσχέδιο της προκήρυξης και το έχει ήδη αποστείλει στους αρμόδιους φορείς για τις τελικές διορθώσεις και εγκρίσεις.
Μετά την επίσημη έγκριση, η προκήρυξη θα επιστρέψει στο ΑΣΕΠ, το οποίο θα τη διαβιβάσει στο Εθνικό Τυπογραφείο. Περίπου 10 ημέρες μετά, αναμένεται να λάβει αριθμό ΦΕΚ, οπότε και θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων.
Και οι προσλήψεις του 2027 στη 2η «δεξαμενή» επιτυχόντων
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΑΣΕΠ κινείται με αισθητά ταχύτερους ρυθμούς, καθώς ο γραπτός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε μόλις το καλοκαίρι ηλεκτρονικά και χωρίς βάση. Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, οι πρώτοι διορισμοί αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα.
Μάλιστα, οι υποψήφιοι της 2ης «δεξαμενής» 42.000 συμμετεχόντων ΑΣΕΠ θα μπορέσουν να διεκδικήσουν και τις θέσεις που θα εγκριθούν στον προγραμματισμό προσλήψεων του 2027.