Χιλιάδες υποψήφιοι ετοιμάζουν τα χαρτιά τους, καθώς το ΑΣΕΠ ξεκίνησε ήδη να εκδίδει τις προκηρύξεις με τις οποίες θα στελεχωθεί το δημόσιο με μόνιμο προσωπικό το 2026. Συνολικά 4.877 μόνιμες θέσεις έχουν ήδη ανακοινωθεί, από τις οποίες οι 2.249 θα καλυφθούν μέσω προκηρύξεων τύπου «Κ», δηλαδή με μόρια.
Συγκεκριμένα, το ΑΣΕΠ έχει ήδη εκδώσει / ανακοινώσει για φέτος τις εξής προκηρύξεις:
- Την προκήρυξη ΑΣΕΠ 1Κ/2026 που αφορά στην πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 510 θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς του υπουργείου Υγείας και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διάρκειας τριών ετών στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου (ΝΠΙΔ) των κατηγοριών Πανεπιστημιακής και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.
- Την προκήρυξη ΑΣΕΠ 2K/2026 που αφορά στην πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 1.696 θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς του υπουργείου Υγείας και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διάρκειας τριών ετών στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου (ΝΠΙΔ) Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
- Την προκήρυξη ΑΣΕΠ 3Κ/2026 που αφορά στην πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 43 θέσεων μόνιμου προσωπικού της κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας (ΗΜΑΕΚ), πρώην ΠΕ Ηλεκτρονικών (A.T.S.E.P.-Air Traffic Safety Electronics Personnel) στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) - υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
- Την προκήρυξη ΑΣΕΠ 1ΓΒ/2026 που αφορά στην πλήρωση συνολικά 2.628 θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου κατηγορίας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) διαφόρων κλάδων/ειδικοτήτων σε φορείς του Δημοσίου (Β΄ Στάδιο) από συμμετέχοντες στον δεύτερο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό της 1Γ/2025 Πρόσκλησης/Προκήρυξης.
Το κοινό «μυστικό» της επιτυχίας
Σε όλες τις παραπάνω προκηρύξεις ζητείται ως πρόσθετο απαραίτητο προσόν η πιστοποιημένη γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή στα αντικείμενα επεξεργασίας κειμένων, υπολογιστικών φύλλων και υπηρεσιών διαδικτύου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η πιστοποίηση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή των υποψηφίων στις θέσεις όπου ζητείται.
Δεν αρκεί να ξέρετε να χειρίζεστε τον υπολογιστή, πρέπει να μπορείτε και να το αποδείξετε και αυτό είναι πολύ εύκολο καθώς, μέσω του εκπαιδευτικού οργανισμού goLearn, μπορείτε σε λίγες ημέρες να πάρετε μοριοδοτούμενη πιστοποίηση υπολογιστών, αναγνωρισμένη από το ΑΣΕΠ και με διά βίου ισχύ.
Πριν τις εξετάσεις μπορείτε να εξασκηθείτε με εκπαιδευτικό υλικό που σας παρέχει ο οργανισμός και τεστ που πραγματοποιούνται εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως και ασύγχρονα από την άνεση του σπιτιού σας. Μπορείτε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας να εξασκείστε καθώς η πλατφόρμα είναι ανοικτή 24 ώρες το 24ωρο.
Επιπλέον, στο goLearn βέβαια έχετε τη δυνατότητα να δώσετε εξετάσεις όποτε εσείς θέλετε, κατόπιν συνεννόησης.
Μην καθυστερείτε! Δηλώστε συμμετοχή και λάβετε άμεσα την πιστοποίηση υπολογιστών που θα σας ανοίξει την πόρτα σε όλες τις παραπάνω προκηρύξεις.