Breaking news

dypa proson
A

Τις «Ημέρες Καριέρας» στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή και το Σάββατο 15-16 Σεπτεμβρίου 2023, διοργανώνει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι «Ημέρες Καριέρας» θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο ΤΗΕ ΜΕΤ (26ης Οκτωβρίου 48, 54627) στη Θεσσαλονίκη, από τις 10:00 έως τις 18:00, με τη συμμετοχή 90 επιχειρήσεων, που προσφέρουν περισσότερες από 2.500 θέσεις εργασίας.

Πρόκειται για την 20ή αντίστοιχη εκδήλωση της ΔΥΠΑ, που διοργανώνεται για τέταρτη φορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με στόχο να δοθεί η δυνατότητα σε όσους περισσότερους συμπολίτες μας αναζητούν εργασία να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιριών από διαφορετικούς κλάδους οικονομικής δραστηριότητας, που αναζητούν προσωπικό, χωρίς προκαθορισμένο ραντεβού.

Οι επιχειρήσεις, που συμμετέχουν, δραστηριοποιούνται σε μεγάλο εύρος κλάδων της οικονομίας, όπως σε κλάδους της πληροφορικής, της χονδρικής και λιανικής πώλησης, της παροχής ιατρικών υπηρεσιών, της ενέργειας και ηλεκτροκίνησης, της ψυχαγωγίας, των logistics, των τηλεπικοινωνιών, της εξυπηρέτησης πελατών, των βιομηχανιών τροφίμων, των γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων, των καλωδίων, του τσιμέντου, των ανελκυστήρων, των συσκευασιών, του χαρτιού, του επίπλου, των δομικών προϊόντων, των καλλυντικών, του υφάσματος και ένδυσης, των μεταλλευτικών και τεχνικών έργων, των έργων, των μονώσεων, των μεταλλικών κατασκευών, των αλουμινοκατασκευών, κ.ά..

Ενδεικτικά, οι ειδικότητες που αναζητούν οι επιχειρήσεις αφορούν: Ηλεκτρολόγους μηχανικούς, μηχανολόγους μηχανικούς, χημικούς μηχανικούς, αρχιτέκτονες και πολιτικούς μηχανικούς, τοπογράφους, γεωλόγους, χημικούς, τεχνολόγους τροφίμων, υπαλλήλους ποιοτικού ελέγχου, γεωπόνους, βιολόγους, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, ψυκτικούς, συντηρητές, μηχανουργούς και τεχνίτες, χειριστές μηχανημάτων, ηλεκτροσυγκολλητές, μηχανικούς και ηλεκτρολόγους οχημάτων, επιπλοποιούς-ξυλουργούς, εργάτες γενικών καθηκόντων, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, συμβούλους εξυπηρέτησης πελατών, προσωπικό κουζίνας, σέρβις και καθαριότητας, software developers, IT support, υπαλλήλους γραφείου και γραμματειακής υποστήριξης, graphic designers, στελέχη marketing και λογιστηρίου, οδηγούς, αποθηκαρίους κ.ά.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν για όλους και η δήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής γίνεται εδώ.

Σε όλη τη διάρκεια του διημέρου, στελέχη της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ) θα παρέχουν πληροφορίες για τις δράσεις και τα προγράμματα της ΔΥΠΑ σε ειδικό χώρο (info corner).

Επιπλέον, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023, εξειδικευμένοι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ θα πραγματοποιήσουν τέσσερα εργαστήρια (workshops) συμβουλευτικής για τη δημιουργία αποτελεσματικού βιογραφικού, για την προετοιμασία επαγγελματικής συνέντευξης, για τα βήματα για μία επιτυχημένη επιχειρηματική ιδέα, καθώς και για τη δημιουργία επιχειρηματικού σχεδίου. Η συμμετοχή στις δράσεις είναι ελεύθερη, κατόπιν επιτόπιας εγγραφής και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Επίσης, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023, στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «ΕΠΑΣ Μαθητείας & ΙΕΚ ΔΥΠΑ: Νέα Εποχή-Εκπαίδευση για τις επιχειρήσεις του αύριο», με την παρουσία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνι Γεωργιάδη, στελεχών της ΔΥΠΑ, του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για την πρώτη από μία σειρά ημερίδων, που αποσκοπούν στην ενημέρωση των επιχειρήσεων για τη λειτουργία της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας AppInterN (Apprenticeship Inter-Network), η οποία αποτελεί μία ακόμη καινοτομία της ΔΥΠΑ.

Η πλατφόρμα φιλοξενεί τρία εθνικά Career Hubs (ελληνικό, ιταλικό και ισπανικό) και σχεδιάστηκε, ώστε να διευκολύνει τη διασύνδεση εκπαιδευομένων και αποφοίτων των σχολών της ΔΥΠΑ με τις επιχειρήσεις που αναζητούν εργαζόμενους με τις κατάλληλες δεξιότητες. Αντίστοιχα, διευκολύνει την αναζήτηση εργασίας από τους αποφοίτους, ενώ, παράλληλα, συμβάλλει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων τους.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις