Breaking news

Θέσεις εργασίας
A

Στη δυσκολία του να βρεθεί το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό στον τομέα του τουρισμού αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο διοικητής και πρόεδρος της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, σε άρθρο του στο Fortune Greece. Αναζητώντας καινοτόμες λύσεις η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης βάζει στο «παιχνίδι» και την τεχνολογία και ετοιμάζει μία πρωτοβουλία που θα έχει στόχο να συμβάλει στην καλύτερη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης εργασίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, μέσα στον επόμενο μήνα, θα βγει στον αέρα μία νέα καινοτόμα λειτουργία της ΔΥΠΑ η οποία θα ενισχύει το λεγόμενο job match ανάμεσα σε εργοδότη και εργαζόμενο. Πιο συγκεκριμένα θα δίνει τη δυνατότητα στον εργαζόμενο, αφού κατεβάσει την εφαρμογή jobmatch από το App Store ή το playstore και ολοκληρώσει το προφιλ του, να διαμορφώσει με τη χρήση φίλτρων τις επιλογές του, όπως τι επαγγέλματα θέλει και μπορεί να κάνει, σε ποιο ωράριο, σε ποια περιοχή, αλλά και σε τί εύρος μισθού.

Ταυτόχρονα οι εργοδότες θα μπορούν να δημιουργήσουν το εύρους μισθού και της αξιολόγησης τους. Και όλα αυτά με απλά βήματα για άμεση συνέντευξη τόσο μέσω βιντεοκλήσης όσο και τηλεφωνικά σε λιγότερο από 4 λεπτά.

«Οι μεταβαλλόμενες ανάγκες στο εργασιακό τοπίο που έχει χρειαστεί να προσαρμοστεί σε πολλαπλές κρίσεις τα τελευταία χρόνια, μας «υποχρεώνουν» να επιταχύνουμε δράσεις ακόμα πιο στοχευμένες, ακόμα πιο αποτελεσματικές. Στη ΔΥΠΑ θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό μας και να αναπτύσσουμε νέα μέσα με στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση για όλους και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε όλους τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας», σχολίασε ο κ. Πρωτοψάλτης

Δύσκολη εξίσωση η εύρεση προσωπικού στον Τουρισμό

Ο διοικητής της ΔΥΠΑ υποστηρίζει πως η προσέλκυση εξειδικευμένου προσωπικού στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο έχει εξελιχθεί σε μία πολύ δύσκολη εξίσωση, για δυνατούς λύτες. «Τα αίτια του προβλήματος είναι πολλά και σύνθετα», σημειώνει.

Όπως εξηγεί, «τo λεγόμενο brain drain, καθώς πολλοί εν δυνάμει εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού έφυγαν από τη χώρα μας στα προηγούμενα χρόνια της κρίσης, η αναντιστοιχία δεξιοτήτων (skills mismatch), δηλαδή οι άνεργοι που δεν έχουν τις δεξιότητες που αναζητούν οι επιχειρήσεις, αλλά και το γεγονός ότι πολλοί δεν ελκύονται ιδιαίτερα από την εποχική εργασία και την εργασία στον κλάδο του τουρισμού και εστιάζουν στην αναζήτηση μίας μόνιμης απασχόλησης σε άλλο κλάδο, είναι οι βασικοί παράγοντες που αποτελούν τροχοπέδη».

«Με δεδομένο ότι ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας, έναν από τους πιο θεμελιώδεις πυλώνες της ελληνικής οικονομίας με καθοριστική συμβολή στο εθνικό ΑΕΠ, η επιτάχυνση δράσεων που θα αμβλύνουν το πρόβλημα του ελλείμματος προσωπικού στις τουριστικές επιχειρήσεις, είναι μονόδρομος», κατέληξε ο Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις