Έντονο είναι ήδη το ενδιαφέρον για τη νέα μεγάλη προκήρυξη του ΑΣΕΠ, η οποία θα αφορά χιλιάδες μόνιμες προσλήψεις σε δημόσιους φορείς όλης της Ελλάδας και θα απευθύνεται αποκλειστικά σε Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).
Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ σε πρόσφατη συνέντευξή του, η νέα προκήρυξη θα προβλέπει διπλάσιο αριθμό θέσεων σε σχέση με τον αντίστοιχο διαγωνισμό του 2024, καθώς θα καλύπτει τον προγραμματισμό δύο ετών, δηλαδή του 2025 και του 2026.
Πάνω από 3.000 προσλήψεις
Η προηγούμενη προκήρυξη 6Κ/2024 αφορούσε την πρόσληψη 1.592 ατόμων με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50%. Με βάση τον νέο σχεδιασμό, ο αριθμός των θέσεων αναμένεται να ξεπεράσει τις 3.000, καθιστώντας τη νέα προκήρυξη τη μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ για ΑμεΑ στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του Proson.gr, οι θέσεις θα καλύψουν πάνω από 100 διαφορετικές ειδικότητες, μεταξύ των οποίων:
- Αρχαιολόγοι
- Βιβλιοθηκονόμοι
- Γεωλόγοι
- Διοικητικοί
- Μηχανικοί
- Φύλακες
- Εργάτες
- Κλητήρες
Πότε αναμένεται να εκδοθεί η νέα προκήρυξη
Σε καθημερινή βάση, το Proson.gr λαμβάνει πλήθος ερωτημάτων από ενδιαφερομένους που αναζητούν έγκυρη ενημέρωση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα έκδοσης της επικείμενης προκήρυξης.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες από πηγές μέσα στο ΑΣΕΠ, η νέα προκήρυξη αναμένεται να δημοσιευθεί εντός του 2026, καθώς η Ανεξάρτητη Αρχή δεν έχει ακόμη λάβει το επίσημο αίτημα για τις θέσεις του 2026.
Όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές, η διαδικασία προετοιμασίας είναι σύνθετη, καθώς απαιτείται η καταγραφή των θέσεων από κάθε φορέα, η επικαιροποίηση των ειδικοτήτων και η οριστική έγκριση του υπουργείου Εσωτερικών.
Οι υποψήφιοι με αναπηρία καλούνται να παρακολουθούν στενά τις ανακοινώσεις του Proson.gr, που θα έχει πρώτο και αποκλειστικό ρεπορτάζ για κάθε νέα εξέλιξη σχετικά με τη μεγάλη προκήρυξη.