Breaking news

ΞΑΦΑ
A

Η πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά, προκάλεσε για άλλη μία φορά με δηλώσεις που έκανε σχετικά με το σύστημα υγείας. Ούτε λίγο ούτε πολύ η ίδια πρότεινε απολύσεις του υγειονομικού προσωπικού και ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, μόλις υποχωρήσει η πανδημία.

«Προσελήφθησαν πολλοί περισσότεροι γιατροί και βοηθητικό προσωπικό, το οποίο θα πρέπει να μειωθεί στο βαθμό που υποχωρεί η πανδημία», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Kontra Channel και την Αναστασία Γιάμαλη.

Ενώ η χώρα μας μετρά εκατόμβες νεκρών, ενώ δεκάδες ασθενείς διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ και γιατροί και νοσηλευτές έχουν λυγίσει δίνοντας άνιση μάχη εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, η πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ προκαλεί.

Παράλληλα, την ώρα που η ακρίβεια έχει γονατίσει τα νοικοκυριά στη χώρα μας, η Μιράντα Ξαφά ζώντας σε ένα παράλληλο σύμπαν υποστήριξε ότι δεν πρέπει να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, αλλά αντίθετα οι πολίτες «να καταναλώνουν λιγότερο». Τέλος, έσπευσε να υπογραμμίσει ότι από το 2023 θα πρέπει να επιστρέφουμε στο καθεστώς δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Πριν από λίγο καιρό

Η Μιράντα Ξαφά, γνωστή και ως πρωθιέρεια του νεοφιλελευθερισμού,  πριν από λίγο καιρό με ανάρτησή της στο Twitter αναρωτιόταν γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μας κάνει Σιγκαπούρη.

«Η Σιγκαπούρη σταματάει να καλύπτει το κόστος νοσηλείας COVID για τους μη εμβολιασμένους. Εμείς γιατί συνεχίζουμε;», αναρωτιέται η υπέρμαχος της διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης και της περικοπής των συντάξεων σε κάθε ευκαιρία.

Η πρότασή της να πεταχτούν στον Καιάδα οι ανεμβολίαστοι και να επιλεγεί το πιο σκληρό τιμωρητικό μέτρο διατυπώνεται, αλλά όχι ακόμα μεγαλοφώνως, και από κυβερνητικά στελέχη που είναι υπέρμαχοι της άσκησης ασφυκτικής πίεσης στους ανεμβολίαστους. Είναι πρόσφατο εξάλλου το πρόστιμο που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση για τους πάνω από 60 ετών που είναι ανεμβολίαστοι.

Θυμίζουμε:

► Είναι η ίδια που παλιότερα ευθέως τάχθηκε υπέρ της περικοπής των συντάξεων αφήνοντας πάνελ και τηλεθεατές άφωνους με τη σκληρότητα των μέτρων που υποστηρίζει, που δεν είναι άλλα από όσα θα φέρει μαζί του -σε περίπτωση ατυχήματος- η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Άλλωστε η κ. Ξαφά ήταν σύμβουλός και του πατέρα του εφαρμόζοντας τις ίδιες πολιτικές που και σήμερα υποστηρίζει.

Είναι η ίδια που πρόσφατα, στην «Καθημερινή», πρότεινε στην κυβέρνηση να περικόψει την προσωπική διαφορά από τους συνταξιούχους που είχαν συνταξιοδοτηθεί προ του ν. Κατρούγκαλου. Επειδή έχει και κάποιες κρυφές «σοσιαλιστικές» ευαισθησίες, προτείνει την περικοπή της, για να μην υπάρχουν δύο κατηγορίες συνταξιούχων, προ του ν. Κατρούγκαλου και μετά. «Η διατήρησή της (της προσωπικής διαφοράς)», γράφει, «πλήττει δυσανάλογα τους νέους συνταξιούχους, ενώ το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο έχασε την ευκαιρία να αποκαταστήσει κάποια ισορροπία μεταξύ γενεών».

► Είναι η ίδια που εξέφραζε την πίστη της ότι τα νοσοκομεία πρέπει να γίνουν ιδιωτικά: «Πιστεύω ότι το Υπερταμείο που έχει αναλάβει τη διαχείριση της περιουσίας του Δημοσίου για 99 χρόνια είναι το καλύτερο που μπορούσε να συμβεί. Εγώ πιστεύω ότι δεν χρειάζονται κρατικά νοσοκομεία. Μπορούν όλα να είναι ιδιωτικά. Είναι ανίκανος επιχειρηματίας το κράτος, δεν πρέπει να διαχειρίζεται τίποτα».

► Είναι η ίδια που διάβασε τις απαντήσεις των θεμάτων στην Κοινωνιολογία και «αντατρίχιασε» στο τουίτερ: 42 αναφορές στον Μαρξ και δύο στον Άνταμ Σμιθ και ανακάλυψε την ξεκάθαρη προσπάθεια να γίνουν οι μαθητές αριστεροί!

► Είναι η ίδια που, όταν ήταν διευθύντρια του γραφείου του Κων. Μητσοτάκη, το χρέος της χώρας διπλασιάστηκε και από 32 δισ. εκτοξεύτηκε στα 68 δισ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις