Breaking news

venzini_epidotisi_fuel_pass
A

Κατά 0,44 ευρώ μειωμένη θα είναι η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης και του υγραερίου για τους επόμενους τρεις μήνες σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τα οποία αφορούν στην κάρτα Fuel Pass 2.

Όπως επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης η ενίσχυση στην κατανάλωση της βενζίνης ανεβαίνει από τα 45 στα 80 ευρώ, και για τις μοτοσικλέτες από τα 35 στα 60 ευρώ.

Στα νησιά η επιδότηση αυξάνει σε 100 ευρώ αντί για 55 ευρώ που είναι σήμερα και για τα δίκυκλα σε 70 ευρώ, αντί των περίπου 40 ευρώ που ήταν πριν.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι οι μειώσεις στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης και του υγραερίου αφορούν 180 λίτρα καυσίμων για το διάστημα των επόμενων τριών μηνών.

Ποια θα είναι η μείωση

Οι τιμές στα καύσιμα αποκλιμακώνονται συνεχώς και ήδη το λίτρο της αμόλυβδης έχει μειωθεί σε 2,35 ευρώ ενώ οι αντίστοιχη τιμή για κάθε λίτρο diesel κυμαίνεται σε 1,95 ευρώ. Αν υπολογίσει κανείς την μείωση των 0,44 ευρώ στην τιμή για κάθε λίτρο αμόλυβδης τότε για κάθε λίτρο αμόλυβδης βενζίνης το κόστος θα κυμαίνεται σε περίπου 1,9 ευρώ για τα επόμενα 180 λίτρα.

Αν τώρα κάποιος δεν καταναλώσει 60 λίτρα κάθε μήνα αλλά 50 λίτρα τότε το όφελος για εκείνον θα είναι μεγαλύτερο καθώς η τιμή για κάθε λίτρο αμόλυβδης βενζίνης θα μειωθεί στα 1,8 ευρώ!

Στα νησιά το όφελος αυξάνεται στα 100 ευρώ οπότε αν κάποιος καταναλώσει 180 λίτρα στο επόμενο τρίμηνο η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης θα μειωθεί σε 1,79 ευρώ ενώ αν καταναλώσει 150 λίτρα η μέση τιμή της αμόλυβδης θα μειωθεί περαιτέρω σε 1,68 ευρώ το λίτρο.

Αντίστοιχα αν κάποιος κινείται με υγραέριο κίνησης τότε το όφελος είναι πολύ υψηλότερο. Ειδικότερα αν κάποιος ιδιοκτήτης οχήματος με υγραέριο καταναλώνει 60 λίτρα καυσίμου για το επόμενο τρίμηνο θα καταναλώνει 180 λίτρα υγραερίου.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Κ. Ανδρή και το newsauto.gr, η μέση τιμή σήμερα ανά λίτρο υγραερίου κυμαίνεται σε 0,9 ευρώ οπότε το συνολικό κόστος απόκτησης των 180 λίτρων υπολογίζεται σε 162 ευρώ. Αν αφαιρεθεί η επιδότηση των 80 ευρώ τότε το κόστος απόκτησης των 180 λίτρων αυτομάτως περιορίζεται σε μόλις 82 ευρώ! Δηλαδή το ένα λίτρο υγραερίου με την επιδότηση θα κοστίζει μόλις 0,45 ευρώ!

Αν πάλι ο ιδιοκτήτης του οχήματος για το επόμενο τρίμηνο καταναλώσει 150 λίτρα υγραερίου τότε το όφελος αυξάνεται και η μέση τιμή ανά λίτρο υγραερίου μειώνεται σε 0,36 ευρώ!

Στο diesel κίνησης η επιδότηση που προβλέπει το Fuel Pass 2 ανέρχεται σε 0,15 ευρώ στην αντλία οπότε με την σημερινή μέση τιμή να κυμαίνεται σε 1,9 ευρώ η μείωση θα περιορίσει την τιμή του diesel για κάθε λίτρο σε 1,75 ευρώ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις