Breaking news

pagoni
A

Σύγχυση και ερωτηματικά προκάλεσε χθες, 23 Ιουνίου 2022,  η απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμών να ανοίξει την πλατφόρμα διενέργειας της τέταρτης δόσης, για τους πολίτες άνω των 30 ετών.

Η κίνηση αυτή θα μπορούσε να συνάδει, τουλάχιστον χρονικά, με την έξαρση της πανδημίας στη χώρα. Ωστόσο, δε θα προκαλούσε πολλά ερωτηματικά αν δε συνοδευόταν από την παραδοχή πως τα επιστημονικά δεδομένα για την αποτελεσματικότητα της τέταρτης δόσης είναι επί του παρόντος ελλιπή.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», σημείωσε πως οι πολίτες άνω των 60 ετών πρέπει να σπεύσουν να λάβουν την 4η δόση.

«Οι άνω των 60 που έχουν και υποκείμενα νοσήματα, θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν την 4η δόση. Από τις ηλικίες 30 μέχρι 59 έγινε η σύγχυση. Τεκμηριωμένα πλήρως επιστημονικά δεδομένα για αυτές τις ηλικίες που δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα, δεν έχουμε. Επειδή στις ηλικίες αυτές δεν είναι πλήρως τεκμηριωμένα τα δεδομένα, αυτοί που δεν έχουν υποκείμενο νόσημα δε νομίζω να πάνε να το κάνουν, αυτοί όμως που έχουν προβλήματα μπορούν να το κάνουν και θα τους βοηθήσει».

Επί του παρόντος, επιστημονικά δεδομένα που να αποδεικνύουν πως η 4η δόση κρίνεται αναγκαία και ποσοστιαία αποτελεσματική δεν υπάρχουν.

«Λέγεται ότι θα ωφελήσει επειδή έχουν τα υποκείμενα νοσήματα, αλλά πλήρης τεκμηρίωση δεν υπάρχει», τόνισε η κ. Παγώνη. Τέλος, συμπλήρωσε ότι «ο κορονοϊός είναι σε έξαρση και όλοι θα πρέπει να προσέχουν και να τηρούν μέτρα υγιεινής» .

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις