Breaking news

Μισθοί
A

Η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων του Ταμείου Ανάκαμψης, είχε αναλάβει να καταργήσει τη χρήση μετρητών στις πληρωμές της πλειονότητας των κοινωνικών επιδομάτων, από τα επιδόματα τέκνων ως τα επιδόματα ανεργίας. Η σχετική υποχρέωση θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2022 αλλά τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, η υλοποίηση του μέτρου έχει μετατεθεί για το φθινόπωρο.

Η ρύθμιση θα αφορά κυρίως τα προνοιακά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ και τα επιδόματα ανεργίας που χορηγεί η Δημόσια Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ ή πρώην ΟΑΕΔ). Ο

Οι αλλαγές που έρχονται θα καθιερώσουν τις πληρωμές των επιδομάτων αυτών μέσω προπληρωμένων καρτών, ενώ δεν αποκλείεται να μπει όριο ανάληψης στα μετρητά και στην  χρήση του e-banking για ηλεκτρονικές. αγορές

Με τον τρόπο αυτό εισέρχονται περιορισμοί στη χρήση των καρτών και θα επιτρέπουν στους δικαιούχους να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένα αγαθά και υπηρεσίες.

Το μοντέλο αυτό θα ακολουθεί την λογική του Fuell Pass, όπου οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν χρήση της προπληρωμένης κάρτας μόνο στα πρατήρια βενζίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές αφορούν τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ όπως το επίδομα Γέννησης, το επίδομα Παιδιού, τα Προνοιακά αναπηρικά – διατροφικά επιδόματα, το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, το επίδομα Αγροτική εστία, το Επίδομα αναδοχής, το επίδομα Ενίσχυση σε Οικογένειες Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών, το Επίδομα Στέγαση και το Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής για τους ανασφάλιστους υπερήλικες.

Αξίζει να σημειωθεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ) χορηγείται ήδη, κατά το ήμισυ, σε προπληρωμένη κάρτα, που οι δικαιούχοι της μπορούν να χρησιμοποιήσουν για ψώνια σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα.

Στην ρύθμιση θα ενταχθούν και τα επιδόματα ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), δηλαδή τα: Επίδομα ανεργίας, Ειδικό βοήθημα μετά τη λήξη της τακτικής ανεργίας, Ειδικό βοήθημα μετά από τρίμηνη παραμονή στο μητρώο ανέργων, Επίδομα επίσχεσης, Ειδικό βοήθημα σε αποφυλακισθέντες, Ειδικό εποχικό βοήθημα, Βοήθημα μακροχρονίως ανέργων ύψους 200 ευρώ για έως 12 μήνες, Επίδομα αφερεγγυότητας εργοδότη και Επίδομα διαθεσιμότητας.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις