Breaking news

απάτη
A

Οι απατεώνες δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν κάθε «τρικ» προκειμένου να παραπλανήσουν τα θύματά τους και να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Αυτή τη φορά, οι απατεώνες χρησιμοποίησαν το power pass προκειμένου να εξαπατήσουν, στην πρώτη περίπτωση  ανυποψίαστο άνδρα στην Τέμενη Αιγίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες προσποιούμενοι συνεργάτη του λογιστή του, ενημέρωσαν το θύμα πως κάνουν ενέργειες προκειμένου να λάβει την επιδότηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και του έστειλαν με γραπτό μήνυμα μια διαδικτυακή διεύθυνση, προκειμένου να διασταυρώσει αν του πιστώθηκε το ποσό.

Ομως το «κλικ» στη συγκεκριμένη διεύθυνση ήταν αρκετό για να λάβουν οι απατεώνες τα σχετικά στοιχεία που ξεκλείδωναν το τραπεζικό λογαριασμό και να «κάνουν φτερά» 11.000 ευρώ

Για το συγκεκριμένο περιστατικό έχουν ενημερωθεί οι Αρχές.

Το δεύτερο περιστατικό

Στη δεύτερη περίπτωση, αφορμή στάθηκε μια αγγελία για πώληση τρικύκλου. Οι απατεώνες κάλεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τηλέφωνο την ηλικιωμένη γυναίκα προσποιούμενοι τους υποψήφιους αγοραστές.

Αφού συμφώνησαν στην τιμή πώλησης, ζήτησαν από τη γυναίκα τον αριθμό του λογαριασμού της για να τα καταθέσουν το χρηματικό ποσό.

Λίγο αργότερα η ανυποψίαστη γυναίκα έλαβε στο κινητό της ένα γραπτό μήνυμα, με το οποίο της ζητούσαν να πατήσει σε μια διαδικτυακή διεύθυνση προκειμένου να δει την πίστωση του ποσού.

Το πάτημα της συγκεκριμένης διεύθυνσης ωστόσο δεν παρέπεμπε σε κάποια σελίδα τραπέζης, αλλά «ξεκλείδωνε» τον λογαριασμό του θύματος, το οποίο έχασε περίπου 45.000.

Δυστυχώς όταν η γυναίκα αντιλήφθηκε την απώλεια των χρημάτων της ήταν πλέον αργά.

Και γι’ αυτό το περιστατικό έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες Αρχές.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις