Breaking news

Κορονοϊός
A

Το πρώτο πακέτο μέτρων κατά του κορονοϊού ανακοίνωσαν σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Σύμφωνα με όσα δήλωσαν, τα νέα μέτρα θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από αύριο στις 6:00 το πρωί και αφορούν την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Παράλληλα, για τους κλειστούς χώρους όπως σουπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς θα πρέπει να χρησιμοποιείται διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας ΚΝ95, ενώ ακυρώνονται και όλες οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις.

Πέραν όμως από τα μέτρα αυτά, η κυβέρνηση ετοιμάζει και δεύτερο πακέτο μέτρων, που θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου. Τα νέα μέτρα, σύμφωνα με πληροφορίες θα έχουν ισχύ από την 3η Ιανουαρίου του 2022 και θα αφορούν κυρίως την λειτουργία της εστίασης, τα σχολεία καθώς και την τηλεργασία.

Εστίαση, σχολεία και τηλεργασία στο επίκεντρο των μέτρων

Πιο συγκεκριμένα, στη νέα δέσμη μέτρων, θα προβλέπεται να μπει όριο στο ωράριο της εστίασης, με επικρατέστερο το σενάριο τα καφέ, μπαρ και εστιατόρια να κλείνουν στις 12 το βράδυ. Παράλληλα, θα απαγορευτούν οι όρθιοι πελάτες ενώ θα υπάρχει και ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας ενώ οι πελάτες αναμένουν για τραπέζι. Τέλος, θα υπάρχει όριο καθήμενων ανά τραπέζι και θα επιτρέπονται έξι πελάτες ανά τραπέζι.

Όσον αφορά τα σχολεία αναμένεται να αλλάξει το πρωτόκολλο λειτουργίας ενώ θα απαγορευτούν μέχρι νεωτέρας οι σχολικές εκδρομές τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας. 

Τέλος, στον εργασιακό τομέα, οι επιστήμονες έχουν εισηγηθεί το όριο της τηλεργασίας να γίνει στο 50%. Ωστόσο, οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν πως θα κυμαίνεται τελικά μεταξύ του 20% και 50%.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα ο κ. Πλεύρης έκανε ισχυρή σύσταση και για την διενέργεια self test πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση την περίοδο των γιορτών.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις