Breaking news

INTIME NEWS
A

Ο 22χρονος Πακιστανικής καταγωγής φαίνεται πως είχε δηλώσει στις αρχές 2 ονόματα, 3 επίθετα, 3 πατρώνυμα και 4 μητρώνυμα, ενώ σχετικά με τις ημερομηνίες γέννησης, είχε πει ότι γεννήθηκε το 1999 και το 2001.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε απασχολήσει στο παρελθόν για ναρκωτικά ενώ εκκρεμούσε αίτημα ασύλου που είχε υποβάλει.

Οι κινήσεις του 22χρονου και το χρονικό σύλληψης του 

Όσον αφορά το μοιραίο απόγευμα για τη Νικολέτα, τη Δευτέρα 1 Αυγούστου, είχε επικοινωνήσει με συγγενικό του πρόσωπο και είχε αποκαλύψει πως θα πάει στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα βρέθηκε με φιλικό του πρόσωπο στον σταθμό Λαρίσης και επιβιβάστηκε σε τρένο με κατεύθυνση την Θεσσαλονίκη.

Μετά από έρευνες 5 ημερών, ο 22χρονος εντοπίστηκε στη Βόρεια Μακεδονία, σε γκρουπ παράτυπων μεταναστών που προσπαθούσαν να περάσουν στην Κεντρική Ευρώπη.

Οι αξιωματικοί που ερευνούσαν την υπόθεση είχαν στη διάθεσή τους στοιχεία ότι ο 22χρονος είχε κατευθυνθεί προς τη Βόρεια Ελλάδα και εκτιμούσαν ότι θα προσπαθούσε να περάσει τα σύνορα για κάποια βαλκανική χώρα. Φωτογραφίες και στοιχεία του είχαν δοθεί σε όλες τις πύλες εξόδου της χώρας.

Τα βασικά στοιχεία που ξετύλιξαν το κουβάρι ήταν το ότι άφησε τα κλειδιά του στο σπίτι της Νικολέτας, ενημέρωσε ομοεθνή του ότι θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ είχε ανοιχτό το κινητό του τηλέφωνο στη συμπρωτεύουσα, όπου και το πέταξε μαζί με το κινητό της 17χρονης, το οποίο είχε πάρει μαζί του.

Ο 22χρονος δεν έφτασε μόνος του μέχρι τη Βόρεια Μακεδονία. Οι αστυνομικοί είχαν την πληροφορία ότι βρισκόταν σε γκρουπ τεσσάρων ανδρών από το Πακιστάν, οι οποίοι είχαν οργανώσει εδώ και μέρες το ταξίδι τους με προορισμό την Κεντρική Ευρώπη.

Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ αξιωματούχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε η χρήση του «κοριού» της Αστυνομίας που εντόπισε το τελευταία στίγμα του κινητού του αλλά και η πληροφορία της Ασφάλειας ότι κατευθύνεται προς τη Βόρεια Μακεδονία.

Έτσι, έδωσαν μία ημέρα πριν περάσει παράνομα τα σύνορα σήμα προς τις Αρχές της Βόρειας Μακεδονίας ότι πιθανότατα θα βρεθεί στο έδαφός τους ο δράστης της στυγερής δολοφονίας.

Ο 22χρονος κατάφερε να περάσει από τα σύνορα παράνομα, παρότι δεν είχε πάνω του τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα, δεν κατάφερε όμως να περάσει από τις περιπολίες των Σκοπιανών που τον σταμάτησαν για έλεγχο και ταυτοποίησαν ότι πρόκειται για τον καταζητούμενο, στον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων.

Υπό άκρα μυστικότητα οι ελληνικές Αρχές οργάνωσαν την παράδοση και των τεσσάρων ανδρών, οι οποίοι παρελήφθησαν από Έλληνες αστυνομικούς στις 10 το βράδυ της Παρασκευής.

Ο 22χρονος οδηγήθηκε στην Αθήνα και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής όπου φέρεται να ανέφερε σε αστυνομικούς ότι σκότωσε τη Νικολέτα μετά από καυγά που είχαν.

Ο φερόμενος ως δράστης είχε υποβάλει αίτημα ασύλου, το οποίο εκκρεμούσε καθώς δεν είχαν κατατεθεί όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις