CLOSE

Breaking news

pexels
A

Διενεργήθηκε σήμερα στις 11 το πρωί η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της άτυχης τρίχρονης, που έσβησε σε πισίνα ξενοδοχείου στην Πάφο.

Σύμφωνα πληροφορίες του Sigmalive,  με τα ευρήματα της νεκροτομής, την οποία διενήργησε η Αγγελική Παπέττα και ο Ορθόδοξος Ορθοδόξου στο νεκροτομείο Πάφου, ο θάνατος της τρίχρονης επήλθε από πνιγμό εντός ύδατος.

Σύμφωνα με τον  Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου, οι εξετάσεις συνεχίστηκαν στον χώρο του ξενοδοχείου, ενώ μάρτυρες κλήθηκαν στα Γραφεία του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου για τη λήψη των καταθέσεων με στόχο τη διαλεύκανση του τραγικού συμβάντος.

Όπως ανέφερε ο κ. Νικολάου, η οικογένεια της μικρής από τη Λευκωσία είχε μεταβεί την Κυριακή στην Πάφο για ολιγοήμερες διακοπές. Το απόγευμα όλα τα μέλη της οικογένειας βρίσκονταν στα κρεβατάκια της πισίνας.

Το ξενοδοχείο διαθέτει δύο ναυαγοσώστες και ένα από τα αντικείμενα των ερευνών είναι εάν τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας, αναφέρει το ΡΙΚ.

Οι υφιστάμενοι κανονισμοί για τη λειτουργία ιδιωτικών κολυμβητικών δεξαμενών προβλέπουν την ύπαρξη «επόπτη ασφαλείας», με αρμοδιότητα να επιβάλει σε όλους τους λουόμενους την τήρηση των κανόνων ασφαλείας, υγιεινής και συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Σίγμα, Μάριο Ιγνατίου, «η μικρή Χριστίνα έχασε τη ζωή της αναπάντεχα και οι χαροκαμένοι γονείς αλλά και η κυπριακή κοινωνία ζητούν απαντήσεις για τα αίτια του μοιραίου συμβάντος.

Τα ερωτήματα πολλά με το πιο βασανιστικό να είναι το πως γίνεται, 14 Αυγούστου, πέντε η ώρα το απόγευμα, σε ένα ξενοδοχείο που σφίζει από ζωή να μην πρόσεξε κανείς το μικρό κοριτσάκι την ώρα που έπεφτε στη μεγάλη πισίνα;

Οι αλήθειες που καλείται να διερευνήσει η Αστυνομία και να ρίξει φως στην τραγωδία πολλές, με πρώτη και μεγαλύτερη ''που βρίσκονταν οι ναυαγοσώστες του ξενοδοχείου την ώρα που το παιδί έπεσε στην πισίνα;''».

Η Χριστίνα εντοπίστηκε από θαμώνα του ξενοδοχείου στον πάτο της πισίνας και ανασύρθηκε αναίσθητη.

Αμέσως της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έγινε χρήση του απινιδωτή από υπάλληλο του ξενοδοχείου με τη βοήθεια Βρετανού πυροσβέστη ο οποίος παραθέριζε στο ξενοδοχείο.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν τόσο επιτόπου όσο και αργότερα στο Νοσοκομείο Πάφου από τους επί καθήκοντι ιατρούς, το κοριτσάκι δεν ανένηψε.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις