Breaking news

metanastes_prosfyges_prosfygiko
A

Δύο περιστατικά με αφίξεις δεκάδων μεταναστών έγιναν σήμερα στα Κύθηρα. Αρχικά προσάραξε σε βράχια στο Καψάλι ένα ιστιοπλοικό που μετέφερε περίπου 100 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ στη συνέχεια έφθασε και δεύτερο σκάφος.

Ένα ιστιοφόρο σκάφος με 100 περίπου πρόσφυγες, ανάμεσά τους και παιδιά, προσάραξε σήμερα στις 2 τα ξημερώματα στον πίσω γυαλό του Καψαλίου στα Κύθηρα.

Το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο σημείο, όπως και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κυθήρων.

Oι πρόσφυγες που είναι όλοι καλά στην υγεία τους έχουν οδηγηθεί στο αλσύλιο του Καψαλίου και βρίσκονται κάτω από την αυστηρή εποπτεία των αρμόδιων Αρχών μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η άφιξη των προσφύγων κινητοποίησε κατοίκους που έσπευσαν να τους βοηθήσουν συλλέγοντας είδη πρώτη ανάγκης, ρουχισμό και παπούτσια.

Δεύτερο σκάφος

Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες από την αποβίβαση στο νησί των μεταναστών που έφτασαν με σκάφος τα ξημερώματα της Τετάρτης, ένα ακόμη πλοιάριο προσέδεσε στο μόλο του Καψαλίου των Κυθήρων.

Ειδικότερα, περίπου στις 2 το μεσημέρι το σκάφος, στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες επιβαίνουν δεκάδες μετανάστες, επιχείρησε να προσεγγίσει το νησί, όμως έγινε αντιληπτό από τις λιμενικές αρχές.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις