Breaking news

kardia_ygeia_kardiaggeiaka
A

Το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας ενόψει της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς αύριο Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, δραστηριοποιείται με κοινωνικές δράσεις προληπτικού ελέγχου του πληθυσμού, με σκοπό την γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για καρδιολογικά προβλήματα, καθώς και τρόπους αντιμετώπισης τους.

Συγκεκριμένα τρείς δήμοι της Αττικής στο Αιγάλεω, το Γαλάτσι και την Λυκόβρυση - Πεύκης, ξεκινούν αύριο δωρεάν καρδιολογικούς ελέγχους οι οποίοι θα συνεχιστούν μέχρι και τον Οκτώβριο.

Ακόμη η δωρεάν εκτίμηση καρδιαγγειακού κινδύνου θα πραγματοποιείται στα Δημοτικά Ιατρεία Δήμου Αιγάλεω στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου και στα Πολυιατρεία Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στις 10 και 11 Οκτωβρίου.

Συνεργάτες γιατροί του ΕΛΙΚΑΡ (Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας) θα μετρούν την αρτηριακή πίεση, τον καρδιακό ρυθμό και την ολική χοληστερόλη των δημοτών σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Heart Score, προσδιορίζοντας τον καρδιαγγειακό κίνδυνο για τα επόμενα 10 χρόνια, με την σχετική παροχή συμβουλών και οδηγιών.

Τέλος δωρεάν καρδιολογικός έλεγχος θα γίνει και στα ΚΑΠΗ του Δήμου Γαλατσίου στις 5 και 6 Οκτωβρίου. Ο έλεγχος πρόκειται να γίνει από γιατρούς συνεργάτες του ΕΛΙΚΑΡ και θα περιλαμβάνει έλεγχο αρτηριακής πίεσης, ηλεκτροκαρδιογράφημα και υπέρηχο καρδιάς.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις