Breaking news

vasilakopoulos
A

Αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών λόγω κορονοϊού καταγράφεται για δεύτερη εβδομάδα στη χώρα μας, όπως τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Πρόσθεσε πως αν και έχουμε το επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον κορονοϊό, ο ημερήσιος μέσος όρος εμβολιασμών κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα, γίνονται περίπου 13.000 εμβολιασμοί.

Όπως ανέφερε ο κ. Βασιλακόπουλος, οποιοσδήποτε μπορεί και πρέπει να εμβολιαστεί, αφού έχουν περάσει 3 μήνες είτε από νόσηση, είτε από προηγούμενο εμβολιασμό!

Ο κ. Βασιλακόπουλος δεν ξεκαθάρισε βέβαια αν τα λεγόμενα του αναφέρονται στους μη εμβολιασμένους πολίτες ή σε όσους έχουν κάνει ήδη 3 δόσεις εμβολίου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι αντίθετα με τα λεγόμενα του κ. Βασιλακόπουλου, και τουλάχιστον όσον αφορά από την 3η δόση εμβολίου και μετά είναι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

Ποιοι πρέπει να κάνουν 4η δόση

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στη δεύτερη ενισχυτική δόση στον ευρύτερο πληθυσμό, ECDC και ΕΜΑ σημειώνουν ότι προς το παρόν, δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία που να υποστηρίζουν τη χορήγηση δεύτερης αναμνηστικής δόσης σε άτομα κάτω των 60 ετών που δεν διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής νόσησης.

Μάλιστα, συνιστούν τη δεύτερη αναμνηστική δόση των mRNA εμβολίων COVID-19 (δηλαδή την 4η δόση) σε άτομα μεταξύ 60 και 79 ετών και άτομα με ιατρικές παθήσεις που τα θέτουν σε υψηλό κίνδυνο για σοβαρή νόσηση.

Παράλληλα, αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν ξεκάθαρα στοιχεία που να υποστηρίζουν την πρώιμη δεύτερη ενισχυτική δόση σε εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης ή σε εκείνους που εργάζονται σε οίκους μακροχρόνιας φροντίδας εκτός εάν διατρέχουν υψηλό κίνδυνο.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις