Breaking news

Εορταστικό καλάθι
A

Σήμερα Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί το εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού ενώ σε εφαρμογή αναμένεται να τεθεί και το καλάθι με τα παιχνίδια ή αλλιώς «Καλάθι του Άι Βασίλη». Το «Καλάθι του Άι Βασίλη» θα περιλαμβάνει παιχνίδια και μένει να δούμε αν η κυβέρνηση θα στηρίξει τις μικρές επιχειρήσεις που παλεύουν να επιβιώσουν ή αν θα επιλέξει να τονώσει περαιτέρω τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων.

Το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή στις 14 Δεκεμβρίου, δηλαδή την επόμενη Τετάρτη, και σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνει γαλοπούλα και μοσχάρι, δεν θα περιλαμβάνει όμως αρνιά και κατσίκια. Στο υπουργείο επικρατεί προβληματισμός  για το αν θα περιλαμβάνει κουραμπιέδες και μελομακάρονα. 

Προβληματισμός όμως επικρατεί και στους πολίτες, που αναφέρουν πως το καλάθι του νοικοκυριού δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα απλό «καλάθι προσφορών». Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, υπάρχουν προϊόντα στα σούπερ μάρκετ που πωλούνται φθηνότερα από αυτά του καλαθιού.

Να υπενθυμίσουμε τέλος, ότι σήμερα ανακοινώνονται οι νέες τιμές και λίστες που θα έχει το καλάθι του νοικοκυριού και θα ισχύουν έως την Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου.

Κόλαφος το ΙΝΚΑ: Δεν προσέφερε τίποτα το καλάθι

Με μία απλή ανακοίνωση το ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας εξέθεσε ανοικτά κυβέρνηση και υπουργό για τα αποτελέσματα που έφερε στην αγορά και στην τσέπη των καταναλωτών το «καλάθι του νοικοκυριού».

Μάλιστα, ή ανακοίνωση ήρθε αφού συμπληρώθηκε ένας μήνας αφότου τέθηκε σε εφαρμογή το μέτρο που το ΙΝΚΑ περιγράφει ως «επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης και του υπουργείου ανάπτυξης».

Συγκεκριμένα το ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας επαναλαμβάνει ότι πρόκειται για επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης και υπογραμμίζει ότι λαμβάνει καθημερινά καταγγελίες και παράπονα σχετικά με το καλάθι του νοικοκυριού.

«Η μόνη λύση για την πτώση των τιμών στην αγορά είναι η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και η μείωση του ΦΠΑ σε υπηρεσίες και όχι προϊόντα» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρώτος ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε εκθέσει τον εαυτό του για το καλάθι του νοικοκυριού όταν ανέφερε πως όλο αυτό στήθηκε για να γλυτώσουν οι καταναλωτές το υπέρογκο ποσό των 20 ευρώ την εβδομάδα...

Το tweet του Άδωνι Γεωργιάδη

«Έκτη εβδομάδα «Καλαθιού» και οι μειώσεις συνεχίζονται» έγραψε χτες το βράδυ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ενώ προσθέτει: «Από τα 816 προϊόντα σε 16 αλυσίδες, 70 είχαν αύξηση (9%), 154 μείωση (19%) και τα υπόλοιπα παραμένουν ίδια (72%). Σε σύνολο αξίας καλαθιού, έχουμε σημειώσει νέα χαμηλότερα ρεκόρ! Αύριο τα αναλυτικά στοιχεία και η σειρά». 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις