Breaking news

Δράση των αστυνομικών αρχών
A

Μετά την αιματηρή καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη που είχε ως αποτέλεσμα τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά, από αστυνομικό, ο ίδιος ο αστυνομικός, τέθηκε υπό κατ' οίκων περιορισμό.

Η εν λόγω απόφαση πάρθηκε μέχρι την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου αμέσως μετά τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του.

Παράλληλα το γεγονός έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στην κοινότητα των Ρομά.

Παρακάτω αναφέρονται όλα όσα έγιναν γνωστά, αμέσως μετά την απολογία του αστυνομικού.

Η απολογία του αστυνομικού

Ο αστυνομικός περιέγραψε την απόπειρα εμβολισμού, λέγοντας πως «Χάσαμε από το οπτικό μας πεδίο τη μηχανή, δεν μπορούσαμε να τη διακρίνουμε και πιστέψαμε ότι κατάφερε να τους παρασύρει, οπότε έβγαλα το υπηρεσιακό μου όπλο και πυροβόλησα δύο φορές, ενώ το κρατούσα μόνο με το δεξί μου χέρι, επειδή η μηχανή μας ήταν εν κινήσει».

«Πυροβόλησα χαμηλά και τις δύο φορές, προς τα λάστιχα του αυτοκινήτου, αλλά από την ανωμαλία του εδάφους του συγκεκριμένου σημείου, λόγω του ότι στο σημείο αυτό υπήρχαν σιδηροδρομικές γραμμές και η άσφαλτος είναι παραμορφωμένη, η μοτοσυκλέτα αναπήδησε, με αποτέλεσμα το πιστόλι, λόγω της απροόπτου και μη προβλεπόμενης αναπηδήσεως, να βρεθεί ψηλότερα και έτσι να επέλθει το τραγικό αποτέλεσμα» φέρεται να ισχυρίστηκε, προσθέτοντας ότι «παρά το γεγονός ότι δεν κινούμασταν με μεγάλη ταχύτητα, δε μπορούσα να στοχεύσω με ακρίβεια, επειδή κρατούσα το όπλο με το ένα μου χέρι και είχα απόσταση τουλάχιστον δεκαπέντε μέτρων από το αγροτικό όχημα».

Ακόμη, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «Δεν επιλέξαμε να ελέγξουμε μόνοι μας το όχημα, αλλά περιμέναμε ενισχύσεις. Σε διάστημα 3-4 λεπτών μία ομάδα ΟΠΚΕ έφτασε στο σημείο και τότε πλησιάσαμε το αγροτικό και διαπιστώσαμε ότι ο οδηγός του οχήματος είχε τραυματιστεί στο κεφάλι, ενώ στο πίσω τζάμι του αγροτικού, πίσω από το προσκέφαλο, υπήρχε τρύπα. Όταν διαπίστωσα τον τραυματισμό του σοκαρίστηκα, καθώς και οι δύο βολές μου είχαν στοχεύσει χαμηλά».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις