Breaking news

Επιχείρηση του Λιμενικού σώματος
A

Ναυάγιο με μετανάστες σημειώθηκε στη θάλασσα νοτιοανατολικά της Λέρου, με τη διεξαγωγή σχετικής επιχείρησης έρευνας και διάσωσης να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΤ, δυστυχώς έχουν βρεθεί δύο νεκροί, συγκεκριμένα μία γυναίκα και ένα βρέφος, ενώ ανάμεσα τους βρίσκονται 41 διασωθέντες, μεταξύ των οποίων βρέφη, παιδιά, γυναίκες και άνδρες.

Από τους διασωθέντες, έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο έξι παιδιά και δύο ενήλικες, ενώ ακόμα 33 άτομα παραμένουν και φιλοξενούνται στο Κέντρο Ταυτοποίησης του νησιού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πόσα άτομα επέβαιναν στη λέμβο η οποία βυθίστηκε.

Ο συναγερμός σήμανε, όταν ένας ιδιώτης ενημέρωσε τις Αρχές, για την εμφάνιση σορού στη θάλασσα. Αμέσως στήθηκε επιχείρηση, με τη συμβολή τριών σκαφών του Λιμενικού σώματος και ένα ελικόπτερο Super Puma.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων, η λέμβος στην οποία επέβαιναν περισσότερα από 40 άτομα, βρέθηκε σε δυσχερή θέση και βυθίστηκε.

Στο μεταξύ πραγματοποιούνται έρευνες και στην ξηρά, με τη συνδρομή στελεχών της ΕΛΑΣ, ενώ το σημείο πλήττεται, τόσο από την κακοκαιρία και τους ισχυρούς ανέμους.
 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις