Breaking news

Ηράκλειο-Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στην Ε.Ο. Ηρακλείου - Αγ. Γαλήνης λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών
A

Ισχυρός παγετός εκδηλώθηκε τις πρωινές ώρες της Κυριακής στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι ελάχιστες θερμοκρασίες σήμερα το πρωί στα ηπειρωτικά κυμάνθηκαν σε χαμηλά επίπεδα, με τη χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία να σημειώνεται στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας με -11,9 βαθμούς Κελσίου.

Είναι αξιοσημείωτο ότι 228 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν ελάχιστες θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν (συνθήκες παγετού). Οι επόμενες χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε Νέο Καύκασο Φλώρινας (-10,1), Κίτρινη Λίμνη Κοζάνης (-10,1), Βωβούσα Ιωαννίνων (-9,9), Κοιλάδα Κοζάνης (-9,8), Οχυρό Νευροκοπίου (-9,6), Γρεβενά (-9,3) και Περτούλι Τρικάλων (-9,2 βαθμοί).

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού

Κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς βροχές από το βράδυ στα ανατολικά ηπειρωτικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ από το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν τοπικά στα 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ωστόσο παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά. Η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στα δυτικά και νότια τους 13 με 15 βαθμούς ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις