CLOSE

Breaking news

εμβόλιο
A

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έδωσε φως σχετικά με την χορήγηση αναμνηστικών δόσεων των εμβολίων κατά του κορονοϊού, καθώς το διάστημα των 4 μηνών φαίνεται να εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι οι χώρες θα πρέπει να αφήσουν περισσότερο χρόνο μεταξύ των αναμνηστικών δόσεων και να τις συνδέσουν με την έναρξη του χειμώνα σε κάθε χώρα, σύμφωνα με το σχέδιο που καθορίζεται από τις στρατηγικές αντιγριπικού εμβολιασμού. Αρκετές είναι οι χώρες που έχουν κάνει ήδη τα πρώτα βήματα για την χορήγηση της 4ης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού, προσπαθώντας να περιορίσουν περισσότερο την αύξηση των κρουσμάτων του ιού.

Τι είπε αναλυτικά ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων

Οι αναμνηστικές δόσεις « μπορούν να γίνουν 1 φορά, ή ίσως 2 φορές, αλλά δεν είναι κάτι που μπορούμε να πιστεύουμε ότι πρέπει να επαναλαμβάνεται συνεχώς », είπε ο Μάρκο Καβαλέρι, επικεφαλής του τμήματος βιολογικών απειλών για την υγεία και στρατηγικής εμβολίων του ΕΟΦ, την Τρίτη. Έπειτα πρόσθεσε πως « Πρέπει να σκεφτούμε πώς μπορούμε να μεταβούμε από το τρέχον πλαίσιο πανδημίας σε ένα πιο ενδημικό περιβάλλον »

Ο ευρωπαϊκός οργανισμός ανακοίνωσε ακόμη ότι τα φάρμακα του στόματος και ενδοφλέβια αντιιικά φάρμακα, όπως το Paxlovid και το Remdesivir, διατηρούν την αποτελεσματικότητά τους έναντι της μετάλλαξης Όμικρον. Ο Οργανισμός είπε ότι ο Απρίλιος είναι ο συντομότερος που θα μπορούσε να εγκρίνει ένα νέο εμβόλιο που στοχεύει μια συγκεκριμένη παραλλαγή, καθώς η διαδικασία διαρκεί περίπου τρεις έως τέσσερις μήνες.

Μερικοί από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές εμβολίων στον κόσμο δήλωσαν ότι εξετάζουν την παραγωγή εμβολίων που θα μπορούσαν να στοχεύουν σε νέες μεταλλάξεις.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις