Breaking news

treno larisa
A

Τραγικό δυστύχημα με τρένο συνέβη το βράδυ της Τρίτης έξω από τα Τέμπη. Επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με εμπορική και βαγόνια τυλίχτηκαν στις φλόγες. Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών, πολλοί οι σοβαρά τραυματισμένοι επιβάτες, εγκαυματίες και ακρωτηριασμένοι.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00 της Τρίτης, στο ύψος του Ευαγγελισμού στη Λάρισα, λίγο πριν από τις σήραγγες στα Τέμπη. Από την σφοδρότατη σύγκρουση προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε λίγο μετά τη 01:30 τα ξημερώματα.

Οι εικόνες που έρχονται από τα πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας είναι συγκλονιστικές. Τα βαγόνια έχουν μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νεκροί επέβαιναν στα δύο πρώτα βαγόνια της αμαξοστοιχίας.  

Μετά τη σύγκρουση των τρένων κινητοποιήθηκαν το ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία και ο στρατός. Δεκάδες ασθενοφόρα βρίσκονται στο σημείο και οι τραυματίες μεταφέρονται και στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας. 

6:18 πμ Στους 32 οι νεκροί

Συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών. Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής οι νεκροί πλέον ανέρχονται στους 32. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 55 τραυματίες κάποιοι εκ των οποίων σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Πλέον οι έρευνες των διασωστών επικεντρώνονται στα δύο πρώτα βαγόνια που έχουν σχεδόν διαλυθεί από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης . Γερανοφόρα σηκώνουν τα βαγόνια προκειμένου να απεγκλωβίσουν ανθρώπους.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας οδηγήθηκε ο σταθμάρχης

Στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας οδηγήθηκε ο σταθμάρχης βάρδιας του ΟΣΕ Λαρίσης, στη βάρδια του οποίου συνέβη το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα καθώς.

Για προανάκριση βρίσκονται στο Τμήμα και ο κλειδούχος, καθώς και ο εκπρόσωπος της Hellenic Train και εξετάζονται προανακριτικά.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις