Breaking news

INTIME NEWS
A

Δέκα ημέρες έχουν περάσει από την τραγωδία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων οι περισσότεροι φοιτητές.

Εν αναμονή των ευθυνών που πρέπει να αποδοθούν, πηγές αναφέρουν ότι ενδέχεται σήμερα να γίνουν οι αλλαγές στη διοίκηση του ΟΣΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη «ξήλωσαν» τον επιθεωρητή του ΟΣΕ, ο οποίος ευθυνόταν για τη διαχείριση των βαρδιών και την τοποθέτηση του 59χρονου άπειρου σταθμάρχη σε νευραλγικό πόστο. Παράλληλα, ο σταθμάρχης έχει ήδη προφυλακιστεί και τον ίδιο δρόμο ακολουθούν οι άλλοι δύο σταθμάρχες που έπρεπε να είναι στη βάρδια, καθώς και ο επιθεωρητής.

Το μεσημέρι ο ορισμός Εφέτη ειδικού Ανακριτή από την Ολομέλεια Εφετών Λάρισας

Το μεσημέρι στις 13:30 θα συνεδριάσει η Ολομέλεια Εφετών Λάρισας, προκειμένου να αποφασίσει για την αναβάθμιση της κύριας ανάκρισης για τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και την ανάθεση της έρευνας σε Εφέτη Ειδικό Ανακριτή.

Το Σώμα των Εφετών, το οποίο απαρτίζεται από περίπου 20 δικαστικούς λειτουργούς, αφού εγκρίνει δια ψηφοφορίας τους λόγους για τους οποίους ζητήθηκε από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλο η αναβάθμιση της έρευνας θα προχωρήσει με απόφαση του στον ορισμό ενός Εφέτη ως Ειδικού Ανακριτή και του αναπληρωτή του οι οποίοι αναμένεται να αναλάβουν άμεσα τα καθήκοντα τους.

Μετά τον ορισμό των δύο ανώτερων δικαστικών λειτουργών η δικογραφία που χειρίζεται η ανακρίτρια Λάρισας θα διαβιβαστεί στο Εφετείο, ώστε οι δύο ειδικοί Ανακριτές να συνεχίσουν την έρευνα.

Στο μεταξύ, χθες απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε τρεις νέους κατηγορούμενους οι οποίοι θα απολογηθούν για τα ίδια αδικήματα που βαρύνουν τον 59χρονο σταθμάρχη, δηλαδή για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών και τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και σωματικών βλαβών από αμέλεια κατά συρροή.

Εκτιμάται ότι οι τρεις νέοι κατηγορούμενοι θα λογοδοτήσουν στους Εφέτες που θα οριστούν σήμερα για να χειριστούν την πολυσύνθετη έρευνα.

Η Ολομέλεια Εφετών Λάρισας θα συνεδριάσει στις 13:30, προκειμένου να αποφασίσει για την αναβάθμιση της κύριας ανάκρισης για τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και την ανάθεση της έρευνας σε Εφέτη Ειδικό Ανακριτή.

«Διόρθωσαν» με μπλάνκο την ώρα αναχώρησης των δύο σταθμαρχών

Την ίδια ώρα, και ενώ ελέγχονται οι δύο σταθμάρχες που εγκατέλειψαν την βάρδια τους πριν τη λήξη της, προκύπτουν νέα ερωτήματα από την αποκάλυψη ότι έχουν αλλοιωθεί οι ώρες αποχώρησης των σταθμαρχών και διορθωθεί με μπλάνκο. Την αποκάλυψη έκανε ο 59χρονος προφυλακισμένος σταθμάρχης κατά την απολογία του.

Έγγραφο που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος φαίνεται ότι στην επίμαχη σελίδα από το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου έχει διορθωθεί με μπλάνκο η ώρα αναχώρησης των δύο σταθμαρχών. Ως ώρα άφιξής τους στο σταθμό, αναφέρεται η 14.00, η ώρα που ήταν ορισμένο από το βιβλίο βαρδιών να πιάσουν δουλειά. Ως ώρα αναχώρησης όμως αναφέρεται η 22.30.

Τέμπη: Νέες καταγγελίες στο φως – «Διόρθωσαν με μπλάνκο την αναχώρηση των σταθμαρχών»

 

«Ο κάθε σταθμάρχης μετά την βάρδια του παραδίδει και παραλαμβάνει ο νέος και αυτή η διαδικασία παράδοσης-παραλαβής εντυπώνεται εγγράφως στο αντίστοιχο βιβλίο και καταγράφεται η ώρα έναρξης και λήξης της προηγούμενης βάρδιας. Μετά το συμβάν, η ώρα παράδοσης-παραλαβής διορθώθηκε με μπλάνκο στο βιβλίο παράδοσης-παραλαβής, που τηρείται στο γραφείο του σταθμάρχη. Το συγκεκριμένο βιβλίο βρίσκεται πάντα ανοιχτό στο γραφείο του σταθμάρχη και διαπίστωσα μετά το συμβάν ότι ήταν διορθωμένη η ώρα», φαίνεται να υποστήριξε στην απολογία του ο προφυλακισμένος σταθμάρχης.

Σημειώνεται ότι το εάν ισχύει η αποκάλυψη είναι θέμα της ανακριτικής έρευνας που θα κληθεί να αποκαλύψει ποιος διόρθωσε τις ώρες και εάν διορθώθηκαν μετά το δυστύχημα.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις