Breaking news

Διαγραφή Πλεύρη από τα μητρώα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
A

Οριστική και αμετάκλητη η διαγραφή του δικηγόρου Κωνσταντίου Πλεύρη από τα μητρώα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Η απόφαση διαγραφής του δικηγόρου και πατέρα του εν ενεργεία υπουργού Υγείας, Θάνο Πλεύρη, αποφασίστηκε από Πειθαρχικό Τμήμα του συλλόγου και έλαβε την απόφαση με αφορμή τους κατ' επανάληψη ναζιστικούς χαιρετισμούς του στο Εφετείο της Χρυσής Αυγής.

Η ομόφωνη απόφαση του Πειθαρχικού δεν χορηγεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση που αναμένεται να ασκήσει ο δικηγόρος, έτσι έχει άμεση ισχύ.

Εισαγγελική παρέμβαση για το ναζιστικό χαιρετισμό

Υπενθυμίζεται πως ο ναζιστικός χαιρετισμός του δικηγόρου Κωνσταντίνου Πλεύρη τέθηκε και από την παρέμβαση της Εισαγγελίας κατά τη διάρκεια εκδίκασης των κατηγορουμένων της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης κατά τη συνεδρίαση της 7ης Οκτωβρίου, όπου η μητέρα του Παύλου Φύσσα εξεταζόταν από την υπεράσπιση κατηγορουμένων, χαιρέτισε ναζιστικά σε μία αντιπάραθεση που είχε με την μητέρα του μουσικού, η οποία του είπε πως αν βρισκόμασταν στο εξωτερικό δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο.

Στο πλαίσιο της έρευνάς της, η κ. Καραμανώλη θα καλέσει σε κατάθεση δικηγόρους που ήταν παρόντες στη δικαστική αίθουσα, όταν έγινε η κίνηση του συνηγόρου του Γιάννη Λαγού, προκειμένου να αποσαφηνιστεί πως ακριβώς συνέβη το επεισόδιο, το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις, αλλά και την έναρξη πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος του κ. Πλεύρη από τον ΔΣΑ.

Η εντολή του κ. Ελευθεριάνου για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, διατάχθηκε με βάση τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου και ήδη έχει ανατεθεί στην εισαγγελέα Μαρία Καραμανώλη, η οποία έχει αναλάβει την αρμοδιότητα, δίωξης και έρευνας, ρατσιστικών εγκλημάτων.

Τι είχε σχολιάσει ο υπουργός Υγείας και γιος του Κ. Πλεύρη

Σχολιάζοντας την κίνηση αυτή του πατέρα του, ο κ. Θάνος Πλεύρης, μεταξύ άλλων, ανέφερε σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή:

«Ο χαιρετισμός με κάνει να αισθάνομαι πολύ άσχημα για δύο λόγους, ο πρώτος ότι έγινε μέσα στη δικαστική αίθουσα και ο δεύτερος μπροστά σε μια γυναίκα που το παιδί της δολοφονήθηκε από έναν ναζί... Με συγχωρείτε αλλά αυτό είναι αποκτήνωση».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις