Breaking news

Επεισόδια στο κέντρο
A

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), καταγγέλλει τον σοβαρό τραυματισμό δημοσιογράφου από αστυνομικές δυνάμεις, στην πορεία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Μαρτίου για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχησε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, εξερράγη χειροβομβίδα κρότου λάμψης δίπλα στο δημοσιογράφο Νίκο Χριστοφάκη ο οποίος κάλυπτε δημοσιογραφικά την συγκέντρωση, με αποτέλεσμα να διαγνωστεί με απώλεια ακοής σε ποσοστό 55%.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Χειροβομβίδα κρότου λάμψης εξερράγη δίπλα στον συνάδελφο Νίκο Χριστοφάκη ο οποίος κάλυπτε δημοσιογραφικά την συγκέντρωση, με αποτέλεσμα να διαγνωστεί με απώλεια ακοής σε ποσοστό 55%.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που η αλόγιστη χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης από τις αστυνομικές δυνάμεις έχουν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό συναδέλφων, γεγονός που πέρα από το ότι θέτει σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα αποτελεί εμπόδιο στην άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και κατ’ επέκταση στην πληροφόρηση των πολιτών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό του συναδέλφου σε οτιδήποτε χρειαστεί και διαμαρτύρεται για άλλη μια φορά για τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά αστυνομικής βίας».

Σοβαρός τραυματισμός φωτορεπόρτερ από αστυνομική βία

Ωστόσο, όπως τονίστηκε και στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, ο τραυματισμός του δημοσιογράφου από αστυνομική βία, δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό.

Υπενθυμίζεται πως ο φωτορεπόρτερ, Γιάννης Λιάκος προχώρησε σε μία σοβαρή καταγγελία, σύμφωνα με τον οποίο τραυματίστηκε σοβαρά, στην πορεία που πραγματοποιήθηκε Πέμπτη 16 Μαρτίου για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχησε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαγνώστηκε με απώλεια ακοής, αφού δέχθηκε δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης από αστυνομικές δυνάμεις.
 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις