Breaking news

Θέατρο Λυκαβηττού
A

Την επαναλειτουργία του ανοικτού θεάτρου του Λυκαβηττού, από φέτος το φθινόπωρο, όπως ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Τη διαχείριση του θεάτρου θα αναλάβει η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Θέατρο Λυκαβηττού

Το θέατρο Λυκαβηττού παρέμενε κλειστό τα τελευταία χρόνια αφού είχε κριθεί ακατάλληλο για λόγους ασφάλειας. Μετά τα έργα συντήρησης που πραγματοποιεί ο Δήμος Αθηναίων το θέατρο είναι και πάλι έτοιμο.

Το μήνυμα Μπακογιάννη

Στην επαναλειτουργία του θεάτρου αναφέρθηκε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, με ανάρτηση του στο twitter, ενώ μοιράστηκε και φωτογραφίες από τα έργα. 

Συγεκριμένα, ο κ. Μπακογιάννης έγραψε: «Λίγο έμεινε ακόμη για να μας ανοίξει την αγκαλιά του, μετά από 15 χρόνια «σιγής», το ιστορικό θέατρο του Λυκαβηττού. Και πόσο χαρά έχουμε γι’αυτό το έργο που αν και πολύ απαιτητικό είναι εντός χρονοδιαγράμματος. Ραντεβού στις αρχές του Σεπτέμβρη για την πρώτη συναυλία!»

Το θέατρο Λυκαβηττού

Το γνωστό σε όλους θέατρο Λυκαβηττού είναι ένα υπαίθριο θέατρο το οποίο βρίσκεται σε χώρο που παλαιότερα ήταν λατομείο, στον λόφο του Λυκαβηττού, στην Αθήνα.

Κατασκευάστηκε το 1964-65. Ο χώρος του λατομείου εκμισθώθηκε τον Οκτώβριο του 1964 από την Άννα Συνοδινού για είκοσι χρόνια, με άδεια κατασκευής θεάτρου και με την υποχρέωση να επιστρέψει στην κυριότητα του Δημοσίου μετά την πάροδο της περιόδου της μίσθωσης.

Αρχιτέκτονας του θεάτρου ήταν ο Τάκης Ζενέτος. Το θέατρο αποτελείται από μεταλλικό σκελετό, ο οποίος έχει χτιστεί σε κοίλο χώρο που είχε προκύψει από λατομικές εργασίες.

Το θέατρο του Λυκαβηττού
Το θέατρο του Λυκαβηττού / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS

Το θέατρο παραμένει κλειστό από το 2008 όπου παρουσιάστηκαν προβλήματα με τη στατικότητα στον μεταλλικό σκελετό.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις