Breaking news

Σκλαβενίτης
A

Παραλίγο να θρηνήσουμε θύματα σε ατύχημα που συνέβη σε αποθήκη της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης. Ειδικότερα, όπως υποστηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων Σκλαβενίτη Βορείου Ελλάδος, πριν λίγες μέρες σε αποθήκη καταστήματος ξεκόλλησε απ’ τη σκουριά ένα μεγάλο κομμάτι λαμαρίνας.

«Από καθαρή τύχη και μόνο δεν τραυματίστηκε συνάδελφος», αναφέρουν οι εργαζόμενοι και συμπληρώνουν πως το μόνο που έκανε η εταιρεία ήταν απλά να συγκολλήσει ξανά την ίδια σκουριασμένη λαμαρίνα.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου των εργαζομένων στο Σκλαβενίτη Βορείου Ελλάδος

«Πριν λίγες μέρες σε αποθήκη καταστήματος της εταιρείας ξεκόλλησε απ’ τη σκουριά ένα μεγάλο κομμάτι λαμαρίνας. Από καθαρή τύχη και μόνο δεν τραυματίστηκε συνάδελφος.

Αν πάρουμε υπόψη ότι η λαμαρίνα βρισκόταν πάνω απ’ τα κεφάλια τους μόνο οργή μας προκαλεί το γεγονός ότι τα «μέτρα» που πήρε η εταιρεία ήταν απλά να συγκολλήσει ξανά την ίδια σκουριασμένη λαμαρίνα.

Επιπλέον το γεγονός ότι εδώ και καιρό τα καταστήματα είναι υποστελεχωμένα και η εντατικοποίηση μας έχει τσακίσει, αυξάνει τους κινδύνους για εργατικά ατυχήματα με απρόβλεπτες συνέπειες.

Σκλαβενίτης

Καλούμε εδώ και τώρα την εταιρεία και όλους τους αρμόδιους φορείς να πάρουν άμεσα μέτρα, να πραγματοποιήσουν τεχνικούς ελέγχους, επισκευές και ανακαινίσεις όπου αυτό είναι αναγκαίο στις αποθήκες και στους χώρους πώλησης.

Δεν θα παίζουμε την υγεία και την ζωή μας στα ζάρια επειδή η προστασία τους λογίζεται ως κόστος δίχως όφελος. Δεν θα περιμένουμε το κακό να συμβεί και μετά να μας πούνε πάλι ότι «έφταιγε η κακιά η ώρα» ή ο τεχνικός ασφαλείας.

Διεκδικούμε εδώ και τώρα: Να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι τεχνικοί έλεγχοι στους χώρους εργασίας με άμεσες επισκευές όπου αυτό απαιτείται ανεξάρτητα απ’ το κόστος».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις