Breaking news

Όταν τα Τέμπη «βάφτηκαν με αίμα»: Οι τρεις μεγάλες τραγωδίες που συγκλόνισαν τη χώρα (φωτογραφίες & βίντεο)
A

Σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα 12 Απριλίου, συμπληρώνονται 40 ημέρες από το τραγικό σιδηροδρομική δυστύχημα στα Τέμπη, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους στα Τέμπη, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά και φοιτητές.

Με αφορμή την μαύρη επέτειο, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καλεί στις παραστάσεις μνήμης και διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 19:30 στους σιδηροδρομικούς σταθμούς Λαρίσης, στον ΗΣΑΠ στο Πειραιά και στο σταθμό του Προαστιακού στους Αγ. Αναργύρους στη Λ. Δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου

«Τη Δευτέρα 10 Απρίλη συμπληρώνονται 40 ημέρες από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, σε βάρος αθώων ανθρώπων, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά.

Από εκείνη την ημέρα και για αρκετές ακόμα, εκατομμύρια εργαζομένων, λαού και νεολαίας πλημμύρισαν τους δρόμους και συμμετείχαν σε μεγαλειώδεις διαδηλώσεις και απεργιακές συγκεντρώσεις, που κυριολεκτικά, συγκλόνισαν. Η λαϊκή και νεολαιίστικη οργή ξεχείλισε με σύνθημα ότι το έγκλημα αυτό δεν πρέπει να ξεχαστεί. Το στόμα του λαού μας δεν έμεινε κλειστό, όπως ήθελε όχι μόνο η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και όσοι είπαν δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για ευθύνες. Σε όλους αυτούς ο λαός τους γύρισε την πλάτη και όρθωσε ανάστημα προβάλλοντας το πραγματικό δίλημμα ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.

Ο δικαιολογημένος θυμός να μετατραπεί σε αγώνα για την προστασία της ζωής και του λαού, για να μη συνεχίζουν οι χώροι δουλειάς να είναι απέραντη κοιλάδα των Τεμπών, για να μη κυκλοφορούμε με λεωφορεία χρέπια, με τρένα που πάνε και όπου βγει, με πλοία σαπάκια, σε γέφυρες που είναι 40 χρόνια ασυντήρητες, για να μη πηγαίνουν τα παιδιά μας σε σχολεία στα οποία δεν έχει γίνει προσεισμικός έλεγχος για πολλές δεκαετίες.

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς της Αττική να πάρουν μέρος στις παραστάσεις μνήμης και διαμαρτυρίας που διοργανώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας τη Δευτέρα 10 Απρίλη στις 19:30 μ.μ. στους σιδηροδρομικούς σταθμούς Λαρίσης, στον ΗΣΑΠ στο Πειραιά και στο σταθμό του Προαστιακού στους Αγ. Αναργύρους στη Λ. Δημοκρατίας.

Δεν ξεχνάμε το έγκλημα και ζητάμε να πληρώσουν οι ένοχοι, δηλαδή το κράτος τους, όσα κόμματα κυβέρνησαν και στήριξαν αυτή την πολιτική, τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων. Τιμούμε την μνήμη των νεκρών συνεχίζοντας τον αγώνα».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις