Breaking news

INTIME NEWS
A

Την αναστολή της εφαρμογής για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου της μήτρας ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, τονίζεται ότι η προσωρινή αναστολή της Δράσης, κρίθηκε αναγκαία από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, ώστε με την ανωτέρω νομοθετική ρύθμιση να διασφαλιστεί περαιτέρω η ποιότητα του προγράμματος, αφού θεσπίζεται διαδικασία προληπτικού ποιοτικού ελέγχου της τήρησης των τεχνικών προδιαγραφών για την εξέταση HPVDNA test.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, σε σχετική ανακοίνωση που είχε κάνει τη Δευτέρα, 27 Μαρτίου, ενημέρωνε τους παρόχους πως το πρόγραμμα επρόκειτο να ξεκινήσει στις 27 Μαρτίου.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι δωρεάν εξετάσεις θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει ήδη, εφόσον θα είχαν γίνει συμβάσεις με γιατρούς και εργαστήρια.

Στη σημερινή εγκύκλιο, αναφέρονται τα εξής:

«Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους φορείς, ότι αναστέλλεται προσωρινά η έναρξη της Δράσης Προληπτικών Διαγνωστικών Εξετάσεων για τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας Πρόγραμμα 'Σπύρος Δοξιάδης', κατόπιν σχετικής ενημέρωσης, της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας, έως ότου ολοκληρωθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις που προβλέπονται στο άρθρο 78 του Ν. 5041/2023 (Ά 87).

Η προσωρινή αναστολή της Δράσης, κρίθηκε αναγκαία από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, ώστε με την ανωτέρω νομοθετική ρύθμιση να διασφαλιστεί περαιτέρω η ποιότητα του προγράμματος, αφού θεσπίζεται διαδικασία προληπτικού ποιοτικού ελέγχου της τήρησης των τεχνικών προδιαγραφών για την εξέταση HPVDNA test».

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, πατώντας εδώ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις