Breaking news

καιρός - ηλιοφάνεια
A

Ο καιρός μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, 16 Απριλίου θα είναι ασταθής, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους και τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Ειδικότερα, βροχές και καταιγίδες αναμένονται από αύριο Μεγάλη Παρασκευή, 14 Απριλίου στα δυτικά και βόρεια.

Ακόμα, μέτριοι έως ισχυροί άνεμοι αναμένονται στα πελάγη, με εξαίρεση τη Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου οπότε στο Αιγαίο θα επικρατήσουν ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι.

Από αύριο το πρωί αναμένονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο, στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά και ενδεχομένως σε τμήματα της Θράκης.

Έως το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. 

Πρόγνωση καιρού για το Μεγάλο Σάββατο

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες με βαθμιαία ύφεση στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα για λίγες παροδικές βροχές στα δυτικά και τα νότια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά και είναι πιθανόν να σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 με γρήγορη εξασθένηση, ενώ στο ανατολικό Αιγαίο νότιοι 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 17 και κατά τόπους 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τις νησιωτικές περιοχές τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή του Πάσχα

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι στα ανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που σταδιακά από τις πρωινές ώρες θα πυκνώσουν από τα δυτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις