Breaking news

SOOC
A

Τη μορφή ντόμινο έχουν λάβει οι καταγγελίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για διακίνηση ευαίσθητου περιεχομένου γυναικών μέσω της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο με πάνω από 350 κοπέλες με το όνομα και τα στοιχεία τους, σε συγκεκριμένη ομάδα  από τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr.

Πάνω από 10 γυναίκες έχουν πραγματοποιήσει επίσημες καταγγελίες στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία έχει αρχίσει τις πρώτες έρευνες.

Εκτιμάται δε, πως έχουν διακινηθεί ήδη πάνω από 100.000 γυμνές φωτογραφίες γυναικών από το Instagram, το Facebook ή το Only Fans, οι οποίες έχουν διαρρεύσει χωρίς συναίνεση, ή έχουν δεχθεί επεξεργασία, ή έχουν "κατέβει" από τις πλατφόρμες παράνομα. Όπως καταγγέλλεται στα social, αναρτούνται και καρέ γυναικών που έχουν ληφθεί σε δημόσιους χώρους, χωρίς τη θέλησή τους.

Τα παραπάνω έρχονται μετά τις έρευνες για κύκλωμα revenge porn στη Λάρισα με τουλάχιστον τέσσερα θύματα.

Συγκεκριμένα, και σε αυτές τις περιπτώσεις οι δράστες απαιτούσαν χρηματικά ποσά για να μην δημοσιεύσουν φωτογραφίες και βίντεο, ενώ εάν τα θύματα δεν ενέδιδαν, κοινοποιούσαν υλικό σε μεγάλο αριθμό ατόμων. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες αρχικά προσέγγιζαν τυχαία τα θύματα που είναι χρήστες διαδικτυακών πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης, μέσω προσωπικού μηνύματος, χρησιμοποιώντας προφίλ γνωστού τους προσώπου, το οποίο είχαν παραβιάσει σε προγενέστερο χρόνο.

Οι επιτήδειοι αντλούν τις φωτογραφίες των γυναικών μέσω των προφίλ τους στο Instagram και στο Facebook και στη συνέχεια μέσω προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης, «φτιάχνουν» γυμνές φωτογραφίες, τις οποίες και διακινούν μέσω Telegram και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν ξεκινήσει οι πρώτες έρευνες, καθώς πάνω από 10 γυναίκες έχουν κάνει επίσημες καταγγελίες.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις