Breaking news

ιατρός
A

Εξώδικο με το οποίο ζητά την ακύρωση της «ρουσφετολογικής» και «έκνομης» προκήρυξης συντονιστών διευθυντών του ΕΣΥ παραμονές των εθνικών εκλογών αποφάσισε να αποστείλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, κα Μίνα Γκάγκα, με κοινοποίηση στον υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη, στον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη και στην υπηρεσιακή Υπουργό Εσωτερικών κ. Σπανού, ενώ ζητά άμεσα συνάντηση με την υπηρεσιακή τπουργό Εσωτερικών κ. Σπανού.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ, «την ώρα που τα νοσοκομεία είναι στα πρόθυρα λειτουργικής κατάρρευσης, την ώρα που το φαινόμενο των παραιτήσεων των νοσοκομειακών γιατρών παίρνει τη μορφή χιονοστιβάδας, η κυβέρνηση της ΝΔ τρέχει προεκλογικά για να ξεμπερδεύει με τις εκκρεμότητες που τις έχουν απομείνει για την πλήρη μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε επιχειρήσεις Α.Ε.».

«Αυτό το στόχο εξυπηρετεί η προκήρυξη, κυριολεκτικά στο παρά πέντε των εκλογών,126 θέσεων συντονιστών διευθυντών ΕΣΥ, δηλαδή προϊστάμενων, πρόθυμων να φέρουν σε πέρας τη βρώμικη δουλειά της απαρέγκλιτης υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής στο χώρο της υγείας. Την ώρα που έχουν παγώσει όλες οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των ελάχιστων προσλήψεων  επιμελητών Β που έχουν προκηρυχθεί ,και που είναι ζωτικής σημασίας για να λειτουργήσουν τα τμήματα και οι κλινικές ,την ώρα που έχουν παγώσει με πρόσχημα την προεκλογική περίοδο ακόμα και οι διορισμοί νέων ειδικευόμενων σε πολλά νοσοκομεία ,η κυβέρνηση  προκηρύσσει θέσεις συντονιστών διευθυντών φωτογραφίζοντας  «ημέτερους». Μάλιστα  η  περίοδος «υποβολής υποψηφιοτήτων»  είναι από 15 ως 24 Μαΐου 2023 ,ενώ  είναι γνωστό ότι  στις  21 Μαΐου διεξάγονται οι βουλευτικές εκλογές» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ακόμα, η ΟΕΝΓΕ κάνει λόγο για τα κενά που υπάρχουν στο ΕΣΥ, αναφέροντας ότι: «Είναι εξοργιστικό από την μια να έχουμε τραγική υποστελέχωση σε πολλά τμήματα λόγω πολιτικής «μη προσλήψεων» και λόγω καταιγίδας παραιτήσεων ειδικευμένων γιατρών κλάδου ΕΣΥ ,και από την άλλη η κυβέρνηση που  έχει στο ακέραιο την ευθύνη για αυτό , να τρέχει τελευταία στιγμή πριν τις εκλογές να προλάβει να προκηρύξει «φωτογραφικά» θέσεις … «συντονιστών διευθυντών». Οι κλινικές χρειάζονται νέους Επιμελητές, όχι «συντονιστές διευθυντές».

Τέλος, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι οι γιατροί απαιτούν: «να γίνουν όλες οι αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις ειδικευμένων γιατρών με προτεραιότητα τμήματα που ήδη βρίσκονται σε λειτουργική κατάρρευση», καθώς και «την άμεση ακύρωση της σκανδαλώδους προεκλογικής προκήρυξης συντονιστών διευθυντών και ξεκαθαρίζουν».

«Κύκνειο ρουσφέτι» 

Υπενθυμίζεται ότι έχει προκαλέσει «κύμα» αντιδράσεων η έκδοση προκήρυξης, που φέρει την υπογραφή της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, για την πρόσληψη 126 θέσεων Συντονιστών Διευθυντών σε νοσοκομεία όλη της χώρας.

Η εν λόγω προεκλογική απόφαση χαρακτηρίστηκε από το Μέτωπο Νοσοκομειακών Γιατρών και την ΟΕΝΓΕ ως «ρουσφετολογική».

Υπενθυμίζεται επίσης ότι εν μέσω εκλογών «παγώνουν» όλες οι διαδικασίες πρόσληψης στο δημόσιο, εκτός από λίγες εξαιρέσεις που υπάρχουν σε σχετικό νομοσχέδιο που ψήφισε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ωστόσο, η κα Γκάγκα δημοσίευσε στη Διαύγεια νέα προκήρυξη για τα νοσοκομεία και μάλιστα με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον», χωρίς να έχει υπόψιν της τη νομοθεσία, η κα. Γκάγκα δημοσίευσε στη Διαύγεια νέα προκήρυξη για τα νοσοκομεία και μάλιστα με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον».

Η νέα προκήρυξη προβλέπει την πλήρωση 126 θέσεων Συντονιστών Διευθυντών σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας. Μάλιστα, η προθεσμία των αιτήσεων αναμένεται να «τρέξει» τις ίδιες ημερομηνίες με τις εκλογές και συγκεκριμένα, από τις 15 έως τις 24 Μαΐου 2023.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) αποφάσισε να αποστείλει εξώδικο στην κα Γκάγκα για την εγκύκλιο για τις «εφημερίες Τομέα», η οποία αποσύρθηκε άρον - άρον.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις